De gjorde det for Danmark

Christian Bannis fra Tarup-Paarup og 15-16 andre fik deres landsholdsdebut i Trnava. Her er han i duel med Vladimir Weiss. (AP Photo/Ronald Zak)

De gjorde det for Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Faxe Jensens drenge sloges flot for Gud, dronning og fædreland i Trnava

KOMMENTAR: Inden kampen var der et minuts stilhed på Stadion Malatinsheko i Trnava. Et kort øjeblik troede man det var for at mindes det danske fodboldlandshold, der tilsyneladende er gået bort efter VM i Rusland.

Mindehøjtideligheden var dog til ære for den tidligere slovakiske landsholdsspiller Juraj Halenar, der kort efter sin 35 års fødselsdag valgte denne verden fra. Seancen gik dog galt i Trnava, fordi tilskuerne ikke vidste, om de skulle være stille eller klappe.

I forvejen var slovakkerne godt gnavne over at se danskere, som de aldrig havde hørt om. Det var som om, at fokus generelt var mistet. Selv falken, der skulle flyve et par omgange rundt på stadion, skred fra det i forvejen absurde teater og flaksede frækt ud over stadion og for aldrig at vende tilbage.

Uanset hvor forfærdelig denne her kamp var på flere måder, så kunne de drenge, som John "Faxe" Jensen af hensyn til nationens ve og vel havde sendt på banen til første halvleg være pavestolte.

Rengøringsassistenter, bådmekanikere, landbrugsmedhjælpere og studerende fra København og omegn tilsat de to fynboer Mads Bertelsen og Christian Bannis sloges for deres egen ære og respekt i den ellers forhadte hvide udebanedragt.

Danskerne stillede op mod Hamsik og drengene i en 4-2-3-1, som vel i lange perioder lignede 9-1-0. Slovakkerne blev ledt ned i tragten i midten og det så taktisk fornuftigt ud for de danske amatører. Slovakkernes føringsmål kom efter et af de uundgåelige indlæg, hvor Adam Nemecs fysik ikke kunne matches.

Men så fulgte et kvarter, hvor de boldsikre danskere uden at være synderligt presset skabte tre chancer, hvor der burde være scoret. Vanløses Oskar Højbye ramte helt skævt på en hel åben chance og klubkammerat Rasmus Gaudin burde have fintet den aflevering, han lagde til en overlappende Rasmus Johanson fra HIK, og skudt selv.

Rasmus Johanson lagde man mærke til, men også Tarup-Paarup-backen Mads Bertelsen var helt uimponeret. Det var kendetegnede for holdet, at der blev kæmpet med røven ud af bukserne og absolut ingen nervøsitet at spore.

Selv om slovakkerne kom på 2-0 før pausen og danskerne blev lidt trætte frem mod den, så var det svært for hjemmeholdet konstant at holde det høje tempo.

23-årige Mads Priisholm Bertelsen  fra TPI gjorde det fint som venstre back.  Her tackler han Robert Zak. (AP Photo )
23-årige Mads Priisholm Bertelsen fra TPI gjorde det fint som venstre back. Her tackler han Robert Zak. (AP Photo )

Helten Haagh

Slovakkerne pressede på straks efter pausen, men danskernes stod last og brast. Jægersborg-målmanden Christoffer Haagh voksede til at blive en lille helt med sine heroiske redninger og værterne virkede mere og mere uinteresserede i at skærpe sagerne. Hamsik gik ud til stor fornøjelse for hans klub Napoli, mens den gode danske spilkultur skinnede igennem gang på gang.

Det var den danske fight, der sørgede for intensiteten og med et lille kvarter igen, stod der fortsat kun 2-0 til værterne. Dermed var frygten for en gentagelse af 8-0-nederlaget til Tyskland i Breslau i 1937 helt og aldeles ubegrundet.

Og det selv om hele showets baggrund mindede om slaget ved Dybbøl, hvor unge danske mænd blev ofret uden grund, mens regenter og politikere sad og smæskede sig bedrevidende og initiativløse i hovedstaden.

Avartas Christian Offenberg var en rambuk, hærfører og anfører også i det defensive og satte sig i respekt i overlevelseskampen. Efterhånden måtte man lette på hatten for de danskes præstation, og man ærgrede sig med Adam Vogt, der han tolv minutter før tid kom til at rette bolden i eget mål til 3-0.

Efter 19 landskampe i træk uden nederlag i træk i ordinær spilletid blev det til et nederlag med de cifre i en kamp, der aldrig burde været spillet for øjnene af 6.432 tilskuere i Trnava.

Må den slags kampe aldrig blive spillet igen. Desværre sker det nok igen på søndag i Aarhus mod Wales.

Oskar Højbye brændte en stor chance i første halvleg. REUTERS/Radovan Stoklasa
Oskar Højbye brændte en stor chance i første halvleg. REUTERS/Radovan Stoklasa

De gjorde det for Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce