Dyrt nederlag i Odense: Randers FC misser millioner

Med nederlaget på 0-1 mod Odense måtte Randers FC vinke farvel til en betydelig økonomisk gevinst. Nu gælder det i stedet om at sikre overlevelse, inden klubben igen jagter millioner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dyrt nederlag i Odense: Randers FC misser millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Pedersen, kommerciel og sportslig direktør i Randers FC, løfter sløret for, hvor mange millioner Randers FC går glip af på grund af nederlaget mod OB, der sendte kronjyderne ud af top 6.

Randers: Det er sjældent, at der falder en økonomisk appelsin ned i turbanen, når man driver en fodboldklub, men søndag havde Randers FC en gylden mulighed for at sikre en kærkommen gevinst mod OB med en sejr og medfølgende top 6-placering.

Men overraskelsen udeblev. Med nederlaget på 0-1 rykkede Randers FC i stedet ud af det fine selskab og ned på en 8. plads. Den udvikling er dyr, når TV-pengene for runde 14-26 tikker ind på bankkontoen.

Kommerciel og sportslig direktør i Randers FC, Søren Pedersen, vurderer, at klubben på grund af nederlaget i Odense får 1,5-2 millioner kroner mindre, end det havde været tilfældet med en sejr og plads i top 6.

Derudover bliver indtægterne i den sidste tredjedel af sæsonen også lavere, når den står på gruppespil i stedet for ti fodboldbrag mod de bedste hold i Danmark.

- Der er selvfølgelig en kæmpe forskel på at være i top 6 og så stå uden for. For os betyder det nok en forskel i TV-penge på cirka to millioner kroner. Udover det kommer de knap så målbare faktorer som større entréindtægter og salg på stadion ved de store kampe og muligheden for vores spillere at vise sig frem og gøre sig mere salgbare ved at spille mod de bedste hold, forklarer Søren Pedersen.

Million til puljevinder

Det randrusianske fodboldpublikum skal dog ikke bekymre sig over, at den potentielle milliongevinst blev skyllet ud med det fynske badevand.

Randers FC har nemlig hele sæsonen levet efter devisen, at én fugl i hånden er bedre end ti på taget. Klubbens budget er med andre ord ikke afhængig af en placering blandt de seks bedste hold.

- Nu når muligheden var der, havde vi selvfølgelig håbet at få de ekstra indtægter, men vores økonomiske målsætning for sæsonen var og er, at vi minimum skal ende som nummer 10. Derfor har vi heller ikke budgetteret med de ekstra penge, som vi kunne få ved at komme i top 6, forsikrer Søren Pedersen.

Bare fordi top 6-toget er kørt, er det ikke ensbetydende med, at det er umuligt at score en pæn økonomisk gevinst. Først og fremmest kan kronjyderne stadig kvalificere sig til Europa, men i Superliga-strukturen er der også én million kroner at hente til hver af de to puljevindere.

Med to point op til AaB på gruppens førsteplads er millionen inden for rækkevidde, men fokus er i første omgang et helt andet sted.

- De kampe, vi var i sidste år, hvor vi kæmpede for livet i Superligaen, er dræbende for en organisation og spillertrup, så der er ingen tvivl om, at vores førsteprioritet er at få det her nedrykningsspøgelse på afstand ved at distancere os yderligere fra de to nederste pladser. Når vi er væk fra dem, begynder vi selvfølgelig at kigge efter, om vi har mulighed for at vinde puljen, siger Søren Pedersen.

Randers FC har 34 point og dermed to point op til AaB, mens der henholdsvis er 12 og 13 point ned til Vendsyssel og Hobro på de to pladser, der resulterer i playoff-kampe om overlevelse i Superligaen..

Dyrt nederlag i Odense: Randers FC misser millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce