Eliten lægger vejen forbi Randers Bike Week

I sidste års udgave af Randers Bike Week vandt Tobias Mørch Kongsted fra Riwal Platform Cycling Team klassen for ryttere med A-licens. Den prikkede bjergtrøje gik til Andreas Brandt Aidel fra Hammel Cykel Klub. Arkivfoto: Leni Andersen

Eliten lægger vejen forbi Randers Bike Week

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre professionelle hold deltager, når etapeløbet Randers Bike Week skydes i gang den 26. juli. Et af dem er Team Virtu Cycling, som er ejet af Bjarne Riis.

Randers: Etaperne spænder bredt fra gadeløb på brosten til bjergløb i Fussingø, når Randers Bike Week løber af stablen i slutningen af juli.

Ifølge arrangøren af cykelløbet, Bjarne Olsen, er forskelligheden i løbets fire etaper noget, som tiltrækker mange dygtige cykelryttere.

- Vi har et program, som både giver rytterne høj puls og kilometer i benene fordelt over flere dage. Det er en kombination, som cykelholdene ofte rejser til udlandet for at finde, fortæller Bjarne Olsen.

Løbet, som for ryttere med licens, får deltagelse af cykelhold fra hele landet. Rytterne inddeles i 16 klasser efter alder og niveau, og derfor tiltrækker løbet en bred palet af cykelentusiaster.

- Det er Danmarks eneste etapeløb, hvor der er felter for unge såvel som voksne. Desuden har Randers Bike Week en klasse for eliten, hvor vi også ser international deltagelse, lyder det fra Bjarne Olsen om løbet, som sidste år tiltrak 360 ryttere.

Fornemt besøg

Når starten går, vil også professionelle ryttere være at finde i feltet. De tre professionelle cykelhold, som deltager ved årets løb, er ColoQuick Cycling, Riwal Ceramicspeed Cycling Team og Team Virtu Cycling, der også alle deltager i landets største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, ugen efter.

- De ryttere, der skal deltage ved PostNord Danmark Rundt, bruger ofte løbet som et træningsløb. Men rytterne har konkurrence i blodet, så de kører alligevel for at vinde, fortæller Bjarne Olsen.

Men det er ikke kun i cykelsadlerne, at eliten besøger Kronjylland.

Bjarne Riis, der vandt Tour de France i 1996, ejer Team Virtu Cycling. Holdejeren var i starten af juli måned ude at fortælle om store ambitioner om et World Tour-hold med blandt andre de Tour de France-aktuelle danske profiler, Jakob Fuglsang og Michael Valgren, som skal kunne konkurrere på verdens største cykelscene.

Helt så stort er Randers Bike Week ikke, men det vidner om, at der venter fornemt besøg, når der fra den 26. til 29. juli skal køres cykelløb omkring Randers.

Ujævne brosten og stride bakker

Randers Bike Week begynder i Aars, hvor brosten bliver den første udfordring for rytterne.

Men derefter rykker løbet mod Kronjylland til de tre efterfølgende etaper. Fussingø danner rammerne om løbets bjergetape, mens de sidste to dage byder på landevejsløb ved Sønder Borup.

- Vi forsøger at gøre løbet attraktivt ved at uddele en gul førertrøje og en prikket bjergtrøje i ægte Tour de France-stil. Dagene bliver ligeledes afsluttet med kåringer på podium, fortæller Bjarne Olsen, som også fremhæver løbets publikumsvenlige udformning.

- På alle ruterne skal rytterne køre mindre rundstrækninger. Det er dermed nemmere for tilskuere at følge med i slagets gang, slutter Bjarne Olsen.

Sidste frist for tilmelding til løbet er den 19. juli.

Eliten lægger vejen forbi Randers Bike Week

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce