Første internationale medalje: Randers-løfter smed 445 kilo rundt i Litauen

Anne Karlsen er forsvarende danmarksmester i styrkeløft, der kombinerer disciplinerne dødløft, squat og bænkpres. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Første internationale medalje: Randers-løfter smed 445 kilo rundt i Litauen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Karlsen fra AK Frem i Randers har fået sin første internationale merit til medaljeskuffen. Den 26-årige styrkeløfter vandt bronze i dødløft ved EM i Litauen, hvor hun endte som nummer fem i det samlede klassement.

Randers: I april blev Anne Karlsen fra AK Frem i Randers danmarksmester, og nu kan den 26-årige styrkeløfter også prale af internationalt metal.

Ved EM i Litauen vandt hun en bronzemedalje i disciplinen dødløft, og hun endte som nummer fem i det samlende klassement i minus 84-klassen, hvor ni deltagere stillede op til mesterskabet.

445 kilo håndterede Anne Karlsen samlet i disciplinerne dødløft, squat og bænkpres.

- Overordnet set er jeg glad for resultatet, men lige efter var jeg skuffet. Under stævnet fik jeg kun godkendt 195 kilo i dødløft, men jeg har været over 200 kilo i mine træninger de seneste uger, fortæller Anne Karlsen.

Randers-løfteren valgte at springe fra 195 kilo til 212,5 kilo, fordi hun ved Danmarksmesterskaberne i april satte ny rekord med 210 kilo, mens hun i sommer var marginaler fra at klare 215 kilo.

Men det viste sig at være for meget ved mesterskabet i Litauens næststørste by Kaunas.

- Jeg troede virkelig på det, men springet var desværre for stort. Jeg manglede lige at få hoften helt frem og skulderen helt tilbage. Jeg fik den fra jorden, men jeg kom ikke helt op at stå, fortæller Anne Karlsen, der deltog ved EM for anden gang i karrieren.

En hollænder klarede 220 kilo og løb med guldet, mens det var en nordmand, der snuppede sølvet med 205 kilo.

- Jeg fortrød, at jeg ikke var gået til 207,5 kilo i stedet for 212 kilo, for den havde jeg højst sandsynligt klaret, og så var det blevet til sølv. Man kan ikke sænke vægten, når man har meldt, men det er også altid nemt at være bagklog, Jeg er ovre skuffelsen og er glad for min første internationale medalje, siger Anne Karlsen.

Anne Karlsen dødløftede 195 kilo til EM i Litauen og fik en bronzemedalje hængt om halsen. Foto: Betina Karlsen
Anne Karlsen dødløftede 195 kilo til EM i Litauen og fik en bronzemedalje hængt om halsen. Foto: Betina Karlsen

Succes med ny teknik

I squat-disciplinen blev det til 160 kilo for danskeren. En præstation, hun selv kalder for en personlig rekord på trods af, at hun så sent som ved VM i sommer blev noteret for den samme vægt.

- Jeg har ændret min teknik i squat. Jeg har en bredere fodstilling, end jeg har været vant til, og set i det lys var det egentlig en ny personlig rekord, som jeg er fint tilfreds med, forklarer Anne Klausen, der også rundede sin personlige rekord i bænkpres på trods af skulderproblemer.

- Jeg har problemer med min venstre skulder, så jeg var indstillet på, at jeg maksimalt kunne ramme 90 kilo. Jeg har aldrig været højere til stævner, men til træning har jeg løftet 92,5 kilo. Jeg har et håb om, at jeg kan nærme mig 100 kilo i 2019, men først og fremmest skal jeg have helt styr på min skulder igen, siger Anne Karlsen.

Kollegaerne heppede

Mens forældrene var med på sidelinjen i Litauen, som de også var det under VM i Canada i sommer, var det store heppekor stimlet sammen på Anne Karlsens arbejdsplads på Randers Regionshospital.

Styrkeløfteren har været ansat på hjertemedicinsk afdeling siden hun i sommer blev uddannet sygeplejerske. Hun er netop blevet flyttet til intensiv terapiafsnit, men de gamle kollegaer fulgte med fra hospitalsgangene i Randers.

- Der sad en masse af mine kolleger og heppede på mig. De sendte videoer til mig, hvor de livestreamede mesterskabet på en fladskærm i lægernes konferencerum, og der fik jeg virkelig en klump i halsen. Jeg var en stor tudemarie, for jeg var rørt, glad og en smule skuffet på samme tid, fortæller Anne Karlsen.

Næste store mål for den 26-årige Randers-løfter er at forsvare DM-titlen i foråret, inden hun håber at skulle repræsentere Danmark igen i europæisk sammenhæng, når der er VM i Sverige til sommer.

Første internationale medalje: Randers-løfter smed 445 kilo rundt i Litauen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce