Franklins festfyrværkeri var ikke nok: Profiler svigtede Cimbria på Fyn

Dee Franklin var den største offensive trussel for Randers Cimbria i en kamp, hvor det kneb med præcisionen i angrebet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Franklins festfyrværkeri var ikke nok: Profiler svigtede Cimbria på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dee Franklin scorede 27 point, men Chris Nielsen og Charlie Burgess faldt helt igennem, da Randers Cimbria tabte 65-81 til Svendborg Rabbits i første kvartfinalekamp.

Randers: Det er nu, det gælder. Hver én rebound, point og assist i løbet af sæsonen er glemt. Stillingen er nulstillet. Det er kvartfinaletid i Basketligaen. Bedst á fem kampe. Tre sejre, og du er i semifinalen.

Det er godt godt det samme for Randers Cimbria, der har haft det svært i sæsonens løb. En femteplads blev det til i grundspillet. Den laveste placering af de fem Pro A-klubber.

Det har ikke fået klubben til at slække på ambitionerne forud for kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits. Sportsdirektør Morten Hansen vil i semifinalen. Intet mindre. Det var målet før sæsonen, og det er det stadig.

Det projekt kom mildt sagt sløjt fra start torsdag aften, da randrusianerne på udebane tabte 65-81.

Cimbria-spillerne har ellers nydt stor succes i HK Midt Arena de seneste måneder, hvor det er blevet til to sejre over fynboerne. Den stime var bare værdiløs, da det gjaldt. Svendborg udkonkurrerede de kronjyske gæster på fysikken og udnyttede, at hverken Chris Nielsen eller Charlie Burgess havde noget at skyde med.

Dermed ligger kaninerne sig i førersædet til semifinalepladsen. Kronjyderne kan dog allerede få revanche på mandag i Arena Randers, hvor Randers Cimbria i øvrigt har tabt sæsonens to hjemmebaneopgør mod kvartfinalemodstanderen.

Kampen i tal
Basketligaen, 1. kvartfinaleSvendborg Rabbits - Randers Cimbria 81-65 (38-35)

Periodecifre: (17-19), (21-16), (15-13), (28-17)

Randers Cimbria: Dee Franklin 27, Brantley Bynum 16, Devon Thomas 8, Rasmus Bach 6, Charlie Burgess 4, Marinus Mouboe 3, Chris Nielsen 1.

Svendborg Rabbits: Derrick Wilson 21, Jacob Enevold 14, Mikkel Plannthin 12, Peter Møller 12, Jeremiah Ingram 10, Enouma Ebinum 8, Mathias Kelly 3, Sebastian Aaris 1.

Rebounds: Rabbits 48, Cimbria 42.

Turnovers: Rabbits 12, Cimbria 14.

Assist: Rabbits 17, Cimbria 13.

Straffekast: Rabbits 8 ud af 9, Cimbria 11 ud af 16.

Ramte skud: Rabbits 34 ud af 75, Cimbria 23 ud af 74.

Stor fynsk fysik

Cheftræner Jimmy Moore er ikke bleg for at ryste posen, når de startende fem skal udpeges. Kampen mod Rabbits var heller ingen undtagelse. Både Charlie Burgess og Devon Thomas måtte tage plads på bænken fra start. Derfra kunne de se to skydegale mandskaber starte hurtigt ud, hvor særligt Dee Franklin havde tur i den.

Præcisionen dalede dog i takt med, at begge hold begyndte at gå mere fysisk til værks i forsvaret. Sebastian Aaris og Charlie Burgess satte en tyk streg under, at det her var en slutspilskamp, da de næsten røg i totterne på hinanden efter en mindre fysisk batalje.

Hjemmeholdet spillede generelt med musklerne i begge ender af banen, hvor de brugte deres højde til at stresse Cimbria-spillerne. Randrusianerne angreb lystigt kurven, men lidt for ofte lukkede lange fynske fangarme sig om spillerne, så bolden i panik røg ud til siden, tilbage over midten eller over baglinjen.

Som konsekvens blev Chris Nielsen taget ud. Ind kom Devon Thomas, og han var ikke lige sådan at fange. Med ukuelig gå-på-mod strøg han mod ringen i et virvar af driblinger og vendinger, der sendte Svendborg på hælene flere gange.

Hjemmeholdet fik dog bedre fat i forsvaret, som halvlegen skred frem ved at stå lidt mere afventende over for de vævre kronjyder. Det gjorde det svært at få de nemme skud tæt på kurven, hvilket Rabbits udnyttede til at bringe sig i front op mod pausen.

Franklin fyrede forgæves

Pausen gjorde bestemt ikke noget godt for randrusianerne. Taktikken var egentlig tegnet fint op. Der blev skabt masser af gode skudmuligheder. Særligt fra trepointslinjen. De blev bare brændt. Igen og igen.

Bedst symboliseret ved Chris Nielsen, der ikke scorede en eneste gang i åbent spil - og det var altså på 11 forsøg.

Til gengæld var Dee Franklin flyvende. Amerikanerne holdt ene mand Cimbria inde i kampen med 11 point i streg, da hjemmeholdet var ved at stikke af. Kun Brantley Bynum formåede med to point også at komme på tavlen i tredje periode.

Dee Franklin svigtede dog, da det gjaldt. Topscoreren havde muligheden for at få Cimbria helt tilbage i opgøret med fire straffekast efter Svendborg begik en fejl på ham bag trepointslinjen, som blev fulgt op af en teknisk fejl, men tre af forsøgene blev brændt. Det gav fornyet moral til et frustreret hjemmehold, som scorede tre i rap, der øgede føringen til 65-54.

Det knækkede for alvor kronjyderne, hvor ingen andre end Brantley Bynum og Dee Franklin havde noget i tanken til at stå imod hjemmeholdet, som brugte kampens slutminutter til at tanke selvtillid.

Franklins festfyrværkeri var ikke nok: Profiler svigtede Cimbria på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce