Frankrig viste klassen: Får Danmark hjælp på tirsdag?

Om ingen, en, to eller tre af disse superstjerner, Giroud, Mbappé og Griezmann, er med mod Danmark på tirsdag, er endnu usikkert. Foto: Jewel Samad/Scanpix

Frankrig viste klassen: Får Danmark hjælp på tirsdag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrig i drømmeposition inden den sidste gruppekamp mod Danmark. Peru var et charmerende, men harmløst og ineffektivt indslag ved denne slutrunde, men gættet herfra er, at peruvianerne hjælper Danmark på tirsdag.

Frankrig er klar til ottendedelsfinalen.

Frankrig er meget tæt på gruppesejren.

Det er facit efter franskmændenes 1-0-sejr over Peru torsdag aften.

I øvrigt den 10. 1-0-sejr i 22 kampe ved dette VM.

Det er ret vildt.

Og vildskab var der faktisk også en del af i en kamp, der formede sig nogenlunde, som man kunne forvente.

Da franskmændene før pausen skulle agere og angribe, kunne de det, da de efter pausen skulle reagere og forsvare, kunne de også det.

20-25 gode minutter

Efter den ret bovlamme præstation mod Australien, da Frankrig på ingen måde lignede en af VM-favoritterne, var det vigtigt for holdet at vise både sig selv og alle andre, at der er betydeligt mere i det. Det var der.

I de sidste 20-25 minutter af første halvleg spillede Frankrig fremragende fodbold. Pressede højt, spillede hurtigt og fik sat individualisterne i scene.

Det skulle vise sig at være en klog disposition fra træner Didier Deschamps, at han havde fundet plads til Olivier Giroud i en ny 4-4-2-formation, for Chelsea-angriberen gav det franske angrebsspil en ekstra dimension og en anden måde at spille på. Det var da også Giroud, der blev den direkte anledning til den franske føring. Paul Pogba erobrede bolden højt oppe på banen, spillede Giroud fri, hans afslutning blev rettet af og sejlede i en blød bue hen over målmanden, og her kom Kylian Mbappé til og havde let ved at score sit første VM-mål.

I minutterne før og efter den scoring lignede det noget for Frankrig, da var der fart og stil og Deschamps' hold, da lignede det et hold, der kan gå langt.

Farverige og harmløse

Det kan Peru ikke.

Faktisk er Peru med dette nederlag færdig ved VM, og det er der på én måde grund til at begræde, på en anden måde er det kun rimeligt.

Peruvianerne har på både på og uden for banen hidtil været et farverigt og underholdende bekendtskab, der har klædt denne slutrunde, men når man i 190 minutter ikke kan score en eneste gang, skal man ikke undre sig over, at man skal hjem lige om lidt. Det har været pænt og nydeligt ude på banen, men det har været hamrende ineffektivt og ufarligt foran mål.

Når de skal gøre VM-regnskabet op hjemme i Lima, vil de helt sikkert igen og igen vende tilbage til Christian Cuevas brændte straffespark mod Danmark - da knækkede deres VM-håb.

De havde mulighederne for at genoplive det mod Frankrig, men igen var kvaliteten foran mål simpelt hen ikke til stede. Et godt hug fra distancen på ydersiden af trekantsammenføjningen blev det tætteste, Peru kom på at passere Hugo Loris, og derfor er kampen mod Australien på tirsdag uden betydning.

Vi får hjælp fra Peru

Men peruvianere er stolte mennesker, så tro endelig ikke, at de sådan uden videre lægger sig ned.

Et gæt herfra vil være, at de henter mindst det ene point mod Australien og dermed sender Danmark i ottendedelsfinalen.

Hvis det gæt er helt forkert, er det op til danskerne selv at gøre arbejdet færdigt med mindst et point mod Frankrig, og det kan blive bøvlet nok.

Godt nok spillede franskmændene sig torsdag i en position, hvor de kan nøjes med uafgjort på tirsdag, og fra den franske lejr forlød det inden gruppespillet, at de i netop den situation ville sørge for at give nogle af stamspillerne pause i den sidste gruppekamp, men spørgsmålet er jo, om det er en fordel at møde en række reserver, der brænder for at vise deres værd?

Eller om det ville være bedre at spille mod en A-kæde, der sparer kræfter til de kommende kampe?

Den tidligere franske verdensmester Christian Karembeu var torsdag aften gæst på tysk tv, og han sagde, at som han kender den franske landstræner, skifter han ud på holdet og roterer mod Danmark.

På tirsdag er vi meget klogere.

Frankrig viste klassen: Får Danmark hjælp på tirsdag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce