Hans Lindberg er ikke tynget af alderen

Hans Lindberg i aktion under de danske forberedelser til VM. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Hans Lindberg er ikke tynget af alderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældste danske spiller har kontrakt med Füchse Berlin i to et halvt år endnu.

Herning: De fleste håndboldspillere er stoppet, før de fylder 37 år - men ikke Hans Lindberg.

Han har to et halvt år tilbage af sin kontrakt med Füchse Berlin, og når han som 39-årig skal forhandle kontrakt, skulle det ikke undre, om han tager en tur mere.

Han er blevet forfremmet til anfører i Füchse Berlin, og hans kurve er stadig opadgående i den tyske klub. Forleden var han med til at sende Nikolaj Jacobsens hold Rhein Neckar Löwen ud af pokalturneringen. Nu venter Final Four i den tyske pokalturnering, og hans hold vandt for nylig VM for klubhold.

På landsholdet er han noteret for 261 landskampe og 729 mål.

Han er rykket op på andenpladsen blandt alletiders danske landsholdsspillere. Det er et stykke tid siden, han overhalede Bo Spellerberg med 245 landskampe, men der er stadig et stykke vej op til Lars Christiansen med 338 kampe i rødt og hvidt.

Hans Lindberg står nu foran sin 15. slutrunde siden VM i Ungarn i 2007.

Han debuterede på landsholdet allerede i marts 2003, da han spillede for Helsinge.

Han nærmer sig 16 år på landsholdet, fordelt med 25 kampe for Team Helsinge, 29 kampe for Viborg, 164 kampe for HSV Hamburg og 43 kampe for Füchse Berlin.

- Hemmeligheden bag, at jeg stadig kan være med, er, at jeg lever seriøst og træner professionelt, og at jeg stadig har lyst til at spille håndbold, siger Hans Lindberg, der er en seriøs familiefar med kone og to børn.

Mens andre har klaget over den store belastning med klubkampe og landskampe, stillede Hans Lindberg op til det hele - og spillede tilmed på landsholdet i beachhåndbold. Det er han nemlig også god til.

Han var plaget af en menisk-skade, da sæsonen startede, men selv om han kun har været med i 13 bundesligakampe i denne sæson, er han alligevel på top-20 på topscorerlisten i Bundesligaen.

- Jeg har aldrig set mig som en anførertype, men der er en god tone og en fin stemning i Füchse Berlin, så det er gået fint.
Hans Lindberg

Fiberskade

Hans Lindberg løb ind i en mindre skade under træningen i Nordvesthallen i Herning.

- Jeg fik en fiberskade i læggen, men jeg skal nok være klar til VM, forsikrer han.

Johan Hansen fra BSV har været indkaldt, og den unge færing står og tripper i kulissen, klar til at afløse Hans Lindberg. Han kan dog komme til at vente lidt endnu.

- Det er en ny udfordring for mig at blive anfører i Füchse Berlin, siger Hans Lindberg.

- Jeg har aldrig set mig selv som en anførertype. Det er en ny udfordring for mig, men der er en god tone og en god stemning i truppen, så det er gået fint.

Füchse Berlins største problem har været et uforholdsmæssigt stort antal skader på grund af de mange kampe, pokalkampen, VM for klubhold og Bundesligaen.

- Det er en fordel, at vi ikke har skullet spille Champions League, men nu er vi med i EHF Cup'en, der først starter efter VM, siger han.

Hans Lindberg var meget ked af at skulle forlade Hamburg, da hans klub HSV gik konkurs, men han har fundet noget af det samme i en anden tysk storby Berlin.

Højdepunktet

Højdepunktet i Hans Lindbergs karriere var, da han greb udkastet fra Niklas Landin og scorede ved EM i 2012. Ellers havde Danmark været ude af EM. Landin klarede skuddet fra Lazarov seks sekunder før tid, og Lindberg nåede at score før slutfløjtet.

Hans bedste klubkamp var i Champions League i 2012, da HSV strøg til tops på to fantastiske kampe med Lindberg og Domagoj Duvnjak som de helt store profiler.

Det sorteste øjeblik var, da han blev vraget til OL-truppen, fordi Danmark kun havde 14 pladser til Rio. Lindberg blev reserve og var loyal, men han kom ikke i kamp i Brasilien.

Islænding

Selv om Hans Lindberg er født i Tåstrup, har han islandsk blod i årerne. Både hans mor og far er islændinge, og de var også håndboldspillere, så det var ikke svært at vælge sportsgren, selv om han også er en habil fodboldspiller.

Han spillede i Viborg fra 2005 til 2007, men selv om det kun blev til et par år, var det en mindeværdig tid.

Hans Lindberg spillede sammen med Nikolaj Jacobsen, der var spillende assistenttræner i Viborg, og de spillede alle mulige konkurrencer uden for håndboldbanen.

Endnu større betydning har det fået, at han mødte sin kone i Viborg. Hendes forældre bor stadig i Viborg.

- Vi holdt jul i Viborg 27. december, mens Kiel og Rhein Neckar Löwen spillede topkamp, og dagen før træningsstarten i Herning, og min kone er hos sine forældre, mens jeg er til VM. Dermed kan min kone og mine svigerforældre tage til Herning og se kampene. Viborg har haft stor betydning for mig, både håndboldmæssigt, fordi vi vandt sølv, og familiemæssigt, understreger Hans Lindberg.

Han glæder sig til sin 15. slutrunde.

- Jeg er stolt over at være en del af den danske håndboldhistorie og have været med til at præge landsholdet i vores storhedstid. Det har væet fantastisk at være en del af det, siger Hans Lindberg.

Hans Lindberg er ikke tynget af alderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce