Hareide raser igen mod pressen

Landstræner Åge Hareide havde en helt klar dagsorden ved dagens pressemøde, hvor han konfronterede pressen med begrebet middelmådighed. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Hareide raser igen mod pressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er ved at blive os mod jer, og det kan hverken jeg eller spillerne klare længere, sagde landstræneren

ANAPA: Man fornemmede det allerede, da han kom ind i mixed zone, hvor pressen står på den ene side af hegnet, mens Åge Hareide tager plads på modsatte side.

Landstræneren var som set før på det seneste klar til at gå i clinch med pressen og den kritik, som fremkom overalt efter kampen mod Australien i Samara. Han lagde ikke skjul på, at den danske mentalitet er helt anderledes end den norske, hvor man er langt mere taknemmelig og respektfuldt over for et mandskab, som det danske, der ikke har tabt 17 kamp i træk og er på nippet til at kvalificere sig til ottendedelsfinalen.

- Vi har fire point og det ganske godt, når vi sammenligner os med flere af de såkaldte store hold. Alligevel bliver vi kaldt et middelmådigt hold. Den snak kommer udelukkende fra jer, selv om vi arbejder med voldsom intensitet på banen, sagde Åge Hareide, der i sin ivrighed kom til at slå mobiltelefonen ud af en reporters hånd ved et uheld.

- Jeg har været landstræner i Norge og det er helt anderledes her i Danmark. Jeg har diskuteret det med Jon Dahl Tomasson. Jeg har ikke noget mod jer som personer, men har noget imod den måde, vi som hold bliver fremstillet på. Altså vi har skaffet fire point, men alligevel har det ikke været fint nok, sagde Hareide og fortsat irriteret over, at han skulle stå at forsvare sit landshold.

- Hele den der fremstilling af negativitet. Det holder vi ikke ud og det gør spillerne hellere ikke. Det bliver ligesom os mod jeg. Vi slås med tingene og det samme gør Argentina og Brasilien, men måske er vi et middelmådigt hold. Ligger vi så nummer 100 på verdensranglisten, når vi er middelmådige eller hvordan, sagde Hareide velvidende, at Danmark ligger nummer 12 på verdensranglisten.

- I 1998 slog Danmark Saudi-Arabien og spillede uafgjort mod Sydafrika. Hvad sagde pressen dengang? Vi har det hele i vore egne hænder og kan gå videre med uafgjort mod Frankrig eller med hjælp fra Peru, tilføjede Åge Hareide.

- Danskerne er et hyggeligt og omgængeligt folkeslag, men når pressen bliver kritisk, så slår det om. Kommer det fra folkedybet? Hvem er det, der skaber folkedybet. I må gerne være kritiske om vore præstationer, men der kan forekomme tekniske fejl og så bliver det hele en jagt på, hvad der er det fuldkomne.

Landstræner Åge Hareide før dagens træning i Anapa , Rusland fredag den 22 juni 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Landstræner Åge Hareide før dagens træning i Anapa , Rusland fredag den 22 juni 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Ikke godt heller i '92

Nordmanden pegede på EM-triumfen i 1992 som et eksempel på den særlige danske mentalitet, som han slet ikke kender i Norge.

- Det var heller ikke kønt nok i 1992 og hvad ved jeg. Altså vi er tæt på at have fået seks point og vi er ubesejrede i 17 kampe i træk.

Hareide er på det rene med, at man kun huskes for sin sidste kamp.

- I kaldte jer Danmarks brasilianere og danskerne har den der mentalitet, at selvfølgelig skal vi til VM ved at slå Irland. Da ville nordmændene være meget mere forsigtige, siger landstræneren, der dog sagtens kunne se nogle udfordringer efter Australiens-kampen.

- Vi var ikke gode nok til at holde på bolden på specielt den sidste tredjedel af banen. Vi var i begyndelsen i stand til at styre spillet nede fra med Simon Kjær og Andreas Christensen, men vi kommer til at vise vores manglende erfaring fra slutrunder efter det straffespark, som de udligner på.

Så begynder vi at stresse og spiller bolden for hurtigt fremad i stedet for at være mere tålmodige og så kommer vi til at løbe alt for mange højintense løb retur. Det viser dog vores moral og vilje, at vi tager de løb, men vi kommer til at ville spille boldene for tidligt ud på vore backer, og det giver en masse boldtab, fordi vi træffer for hurtige valg, og det ville vi gerne have været foruden, tilføjede Åge Hareide, der nu vil vurdere, hvem der er slidte og hvem, der klar til kampen mod Frankrig på tirsdag i Luzhniki Stadion i Moskva.

- Vi har brugt stort set de samme spillere i meget lang tid, sagde Hareide, der overvejer at give spillerne helt træningsfri lørdag, men indrømmer dog gerne, at Andreas Cornelius kunne være et emne som erstatning for karantæneramte Yussuf Poulsen.

- Braithwaite har set godt ud til træning og det samme har Kasper Dolberg. Andreas Cornelius havde et godt indhop. Han er stærk, og det er en, man slår sig på. Vi skal vurdere på, om vi skal løbe med Varane eller udfordre ham fysisk, tilføjede landstræneren.

Han er overbevist om, at Frankrig vil spare de tre spillere, der allerede har en advarsel på bogen, så de kan være klar til ottendedelsfinalen. Det er Tolisso, Matuidi og Pogba.

- Vi må stå anderledes mod Frankrig. Hvis vi laver samme fejl i boldomgang som mod Australien, vil vi blive straffet mod et bedre hold som Frankrigs. De satser meget bevidst på kontraangreb med deres hurtige folk i front, mente Åge Hareide og forsvandt trods alt med sit vindende smil i ansigtet.

Hareide raser igen mod pressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce