Hjort før snarligt karrierestop: Jeg skal bare have det fedt

Anne Sofie Hjort sørger for at dosere belastningen i træninger og kamp, så hun kan hjælpe holdet i alle de resterende kampe inden karriestoppet til sommer. Foto: Annelene Petersen

Hjort før snarligt karrierestop: Jeg skal bare have det fedt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Sofie Hjort stopper i Randers HK efter sæsonen på grund af vedvarende smerter i venstre knæ. Bagspilleren kæmper derfor for at slutte bedst muligt af og virkelig nyde de sidste måneders kampe og træningspas.

Randers: For en måned siden offentliggjorde Anne Sofie Hjort, at håndboldkarrieren slutter til sommer. Venstre backen er blot 26 år, men efter flere operationer har det venstre knæ udtjent sin værnepligt. I hvert fald hvis der også skal være et liv efter håndbolden.

Siden udmeldingen har bagspilleren været i aktion for Randers HK fem gange, og som sæsonen går ind i sin afsluttende fase kan de tilbageværende kampe efterhånden tælles på to hænder.

- Jeg har virkelig fundet en form for energi i at sige, at "hold kæft hvor skal jeg bare have det fedt og få det bedste ud af den sidste tid", siger Anne Sofie Hjort, og uddyber:

- Jeg elsker den her sport, og det ville blive for tungt for mig, hvis jeg hele tiden skulle bekymre mig om, hvordan jeg burde slutte af, eller hvad folk forventer af mig. Jeg har ikke noget at bevise over for nogen - udover mig selv. Og jeg skal bare sørge for at gøre det så godt, jeg nu kan, og ellers huske at nyde det.

Unik hverdag

Det er da også noget særligt at trække den blå Randers HK-trøje over hovedet og råbe "Randers, Randers, Randers" arm i arm med holdkammeraterne til kampene, men det er alligevel ikke der, hvor bagspilleren for alvor kan mærke, at det snarlige karrierestop sætter sit aftryk.

- Glæden er nok forstærket til kampene, men jeg mærker det mest til træning. Det her med at møde ind til pigerne og have en hverdag, hvor jeg får lov til at træne, få harpiks på hænderne og være samme med sådan en gruppe mennesker, er helt unik. Det nyder jeg ekstra meget nu her, siger Anne Sofie Hjort.

På grund af smerten i knæet er træningspassene dog blevet færre, så der også er kræfter til at gøre en forskel i de sidste håndboldkampe.

- Det er klart, at jeg gerne vil bidrage så meget som muligt her til sidst, men jeg er i rigtig god dialog med fysioterapeuterne og trænerne om at dosere det på den rigtige måde. Det nytter jo ikke at slide sig selv helt ned, bare fordi det er slut lige om lidt, understreger Anne Sofie Hjort, som primært har været at finde i forsvaret denne sæson.

Blandt andet på grund af skader til bagspilleren og andre profiler har Randers HK haft svært ved at præstere i denne sæson, hvor en plads i slutspillet efterhånden kræver mere held end forstand.

Anne Sofie Hjort har da også affundet sig med, at de sidste kampe i karrieren med al sandsynlighed bliver uden for rampelyset og stjernestøvet.

- Vi skal bare vinde så mange kampe, som vi nu kan, så vi kan få en god oplevelse ud af det. Det er nemlig vigtigt for mig at slutte godt af med Niels Agesen, Tove Seest og pigerne.

Hjort før snarligt karrierestop: Jeg skal bare have det fedt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce