Nikolaj Øris debutant med barselsfeber

Nikolaj Øris har en stor familie, der kan hjælpe hans kone, mens han er til VM. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Nikolaj Øris debutant med barselsfeber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BSV-spilleren er med til sin første slutrunde og har tankerne hos sin kone Kristina, der skal føde 25. januar.

København: Jeg indrømmer gerne, at jeg kigger mere på telefonen, end jeg plejer, siger Nikolaj Øris.

Den 32-årige BSV-spillers kone Kristina er sat til at føde 25. januar - dagen før VM-finalen.

- Jeg har ikke været med i landsholdstruppen i længere tid, så da fødslen blev planlagt til januar, fik jeg ros af min klubtræner Peter Bredsdorff. Jeg kunne jo ikke forudse, at jeg skulle med til VM, siger han.

- Vi har en søn på to år, så Kristina har travlt i øjeblikket, men vi har to hold bedsteforældre, der er flinke til at hjælpe os, så det skal nok gå. Mikkel Hansen fik også løst sit problem, så jeg håber, Kristina føder efter VM, så jeg kan nå det hele, siger Nikolaj Øris.

Han er glad for, at VM afviklet i Danmark, så han er tæt på familien. Semifinalen er ganske vist berammet til Hamburg, men han er ikke i tvivl.

- Hvis der sker noget, tager jeg af sted. Jeg vil med til fødslen. Jeg var også med til vores første fødsel. Jeg regner med at have min kone længere end min håndboldkarriere, siger han med et stort smil under skægget.

- Det har været lærerigt at være med i landsholdslejren. Jeg fik selvtillid ved kampen mod Ungarn i Aarhus, og jeg har været med til en masse kombinationer under træningen. Det viser, at landstræneren tror på mig, siger han.

- Vi har haft en del taktisk træning, og det har jeg fået meget ud af, siger han.

Mens Kasper Søndergaard var på landsholdet, var der altid udskiftning mellem forsvar og angreb, så han ikke kom til at dække op.

- Hvis jeg spiller i den korte side ud mod udskiftningsbænken, kan jeg blive udskiftet, men når jeg spiller længst væk, kan jeg sagtens gå med i forsvaret, siger han.

Hans bror Mads Øris har været med på landsholdet.

- Mads har givet gode råd om, hvordan det er at være med til en slutrunde, og det er en dejlig oplevelse, siger Nikolaj Øris. Jeg har spillet en del internationale kampe for BSV, så jeg ved, hvad der venter.

- Der er dog en forskel på niveauet på et landshold og et klubhold, og på klubholdet kender man medspillerne væsentligt bedre og ved, hvad man skal gøre, siger den 32-årige BSV-spiller.

Nikolaj Øris debutant med barselsfeber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce