Nikolajs højre hånd har arbejdet for tre landstrænere

Henrik Kronborg har været assistent for tre landstrænere og har oplevet OL-finale og VM-finale. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Nikolajs højre hånd har arbejdet for tre landstrænere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Kronborg er en erfaren assistenttræner, der var med til VM i 2013 og OL i 2016.

Herning: Henrik Kronborg er Nikolaj Jacobsens højre hånd. Vi kender ham bedst fra interviews i pausen, når han skal afsløre, hvad der er blevet talt om i det danske omklædningsrum, men han laver meget andet.

- Min opgave er støtte og bakke op om Nikolaj Jacobsen. Vi diskuterer alt. Ikke noget specielt, men jeg byder ind med, hvad jeg mener, og jeg giver spiller små input og er en del af mandskabsbehandlingen, siger Henrik Kronborg.

Han er ikke en ung lærling, der kommer for at lære. Faktisk er han ældre end cheftræneren. Med sine 48 år er han halvandet år ældre end Nikolaj Jacobsen, og han er assistent for sin tredje landstræner, først Ulrik Wilbek, dernæst Gudmundur Gudmundsson og nu Nikolaj Jacobsen.

- Jeg var med ved VM i Spanien i 2013, da vi vandt sølv, og jeg var med ved OL i Rio i 2016, da vi vandt guld. Fælles for de to præstationer var, at vi slet ikke fik kredit for det, vi præsterede. Pressen var optaget en masse andet, selv om det var store resultater for dansk håndbold, fastslår han.

Det var en diskusprolaps, der tvang Henrik Kronborg til at stoppe første gang, han var assistenttræner.

Han er træner i Skjern sammen med Ole Nørgaard i øjeblikket, men begge stopper efter denne sæson.

- I Skjern har jeg en anden rolle. Vi skiftes til at være cheftrænere. Jeg står for angrebsspillet, Ole Nørgaard for forsvaret, fortæller han.

For 14 år siden var han assistenttræner for ungdomslandsholdet med Niklas Landin og co., der vandt guld ved ungdoms-VM.

Syv hold kan vinde VM, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien, Tyskland, Kroatien og Danmark. Det gælder om at være med til at spille om medaljerne i den sidste weekend.

Fra Helsingør

Som navnet Kronborg antyder, er han fra Helsingør. Han var topspiller i Helsingør og Team Helsinge og en af de mest scorende i den danske liga. En målfarlig playmaker, der blev noteret for 788 mål i 168 kampe for Helsingør. Han fik en enkelt landskamp i 1993 og blev dansk mester med Helsingør i 1989.

Det gav et udlandseventyr, fordelt på tre klubber, Erlangen og Wilhelmshaven i Tyskland og LUGI i Sverige.

- Jeg fik lov at opleve kulturen i de tre klubber, og selv om det ikke var de største klubber, var det en god oplevelse. Jeg havde bl.a. en polsk træner, der nu er i Qatar, og som jeg lærte en del af, men ellers må jeg sige, at Torben Winther er den træner, der har lært mig mest. Ham havde jeg i seks-syv år i Helsingør, siger Henrik Kronborg.

Han startede trænerrollen i Nordsjælland som spillende træner og fortsatte som træner uden at spille.

Siden har han været træner i Kolding IF, dernæst Kolding-København i to et halvt år og er i gang med sin tredje og sidste sæson i Skjern.

Det er blevet til to danske mesterskaber med Kolding og et dansk mesterskab med Skjern.

Han bliver boende i Skjern og fortsætter som assistenttræner for landsholdet på en kontrakt til 2021, men er klar til at påtage sig et cheftrænerjob for et klubhold ved siden af landsholdsarbejdet.

Hans far Vilhelm Kronborg Hansen var cheftræner i Helsingør, men Henrik Kronborg nåede ikke at have ham som træner. Han startede med Gert Andersen og Niels Møller og Torben Winther.

I sin Helsingør-tid spillede Henrik Kronborg sammen med Flemming Hansen, tidligere Grenå og Aarhus KFUM. Nu har han sønnen Mikkel Hansen omkring landsholdet.

Syv lande kan vinde VM

Henrik Kronborg har oplevet de store kampe, VM-finale, OL-finale og en mase andet, så han er godt rustet til de kampe, der venter.

- Mange kan vinde VM. Sverige, Norge, Frankrig, Spanien, Tyskland, Kroatien og Danmark har alle spillerne til at gå helt til tops, så for mig er det et åbent VM, hvor det i første omgang gælder om at være med til at spille om medaljerne i den sidste weekend, siger Henrik Kronborg.

Nikolajs højre hånd har arbejdet for tre landstrænere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce