Ny forsvarsgeneral om modstandernes målsnit: Vi kunne sagtens have gjort det bedre

Nicklas Møller er med sine 30 år og store 1. divisions-rutine gået direkte ind som styrmand i forsvaret, hvor han sammen med trænerstaben har arbejdet på at forbedre det etablere forsvarsspil. Foto: Annelene Petersen

Ny forsvarsgeneral om modstandernes målsnit: Vi kunne sagtens have gjort det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicklas Møller har siden sin ankomst i januar etableret sig som styrmand i Randers HH's defensiv, som lukker mere end 30 mål ind per kamp. Stregspilleren mener, at fejl i angrebet koster dyrt på måltavlen, men fremhæver samtidig, at det etablerede forsvar er i fremgang.

Randers: Randers HH ligger i øjeblikket næstsidst i 1. division, og det er der én altoverskyggende grund til. 584 gange har modstanderne banket bolden i kassen mod kronjyderne på blot 19 kampe. Det er 30,7 mål per kamp.

Klubben forsøgte at lappe rækkens mest hullede forsvar, da de i julepausen fik nyt blod i truppen i form af fire nye spillere. Én af dem er 30-årige Nicklas Møller, der kom til fra HEI Skæring.

Stregspilleren debuterede i 1. division som 17-årig og har siden repræsenteret en række klubber i landets næstbedste håndboldrække.

Cheftræner Jeppe Bach Knudsen var heller ikke sen til at kalde tilgangen for en klar forstærkning til forsvaret, og med sin rutine er Nicklas Møller også gået direkte ind og taget styringen i det kronjyske forsvar.

- Jeg har fået en forholdsvis stor rolle, hvor jeg faktisk skal diktere, hvordan vi skal dække op. Sammen med Jørgen Gluver (assistenttræner i Randers HH, red.) har jeg fået en rolle, hvor jeg skal sætte mere struktur på forsvaret og fortælle, hvilke kvaliteter vores forsvarsspillere har i forhold til modstanderne, forklarer Nicklas Møller.

Angrebet koster

Indtil videre er det blevet til fem kampe i den grønne trøje, og kun én enkelt gang er modstanderen blevet holdt under 30 mål. Det var mod Tønder, der måtte nøjedes med 29 scoringer.

Ret skal være ret. Alle fem kampe har været mod hold i top seks og ikke just modstandere, Randers HH i øjeblikket skal måle sig med. Alligevel skuffer de mange modstandermål den nye forsvarsgeneral.

- Vi kunne sagtens have gjort det bedre, men vi har været udfordret med, at vores afslutninger i angrebet simpelthen er faldet for tidligt, og der har været for mange tekniske fejl. Der har modstanderne virkelig straffet os på kontramål og i 2. og 3. fasen, siger Nicklas Møller, der ellers ser positive takter i det etablerede forsvar.

- Vi laver som sådan ikke noget forkert i forsvaret, når vi når tilbage og stå. Det gør vi bare alt for sjældent. Vi skal helst holde modstanderne nede omkring 25 mål, hvis vi skal vinde, så vi skal have minimeret vores fejl i angrebet.

Højde på backs

Selvom den manglende kynisme i angrebet er en af de væsentlige forklaringer på de mange indkasserede mål, bliver der også arbejdet hårdt på at forbedre det etablerede forsvar.

Sammen med Jørgen Gluver, der blev udnævnt til assistenttræner i julepausen, og Jeppe Bach Knudsen har Nicklas Møller forsøgt at implementere nogle nye systemer siden sin ankomst.

- Vi er begyndt at arbejde med en lidt anden højde på vores backs i forsvaret. Det har givet mere bevægelse, men har også givet lidt for mange frie chancer væk, fordi folk lige skulle lære de nye spilsystemer at kende. Men vi er ved at have fundet vores roller i forsvaret, så det begynder at se bedre ud.

- Vores keepere har klare forcer, så vi har arbejdet meget med at få modstanderen til at afslutte så langt væk fra midten som muligt. Men i 1. division skal man kunne skifte lidt mellem forsvarsformationer, så det er noget, vi vurderer fra gang til gang for at tilpasse os modstanderen. Det er jo desværre bare ikke altid, det lykkes, siger Nicklas Møller.

Kickstart mod HØJ

Trods den mildt sagt pressede start i Randers HH med fem nederlag i stribe og en umiddelbar nedrykningsplads tror den rutinerede stregspiller på, at det er mod HØJ lykken vender.

Han har tidligere optrådt for sjællænderne og har mødt dem et utal af gange i 1. division, så selvom lørdagens modstander i øjeblikket har næsten dobbelt så mange point i tabellen, er det en kamp, hvor Randers HH endelig kan få sat sit aftryk forsvarsmæssigt, vurderer Nicklas Møller.

- Jeg forventer, at vi kan holde HØJ på 24-26 mål. Det er et hold, jeg kender rigtig godt, og jeg føler, at vi har taktikken til at stoppe dem. Vores keeper har også stået godt på det seneste, så spørgsmålet er bare, om vi kan udnytte vores chancer. Får vi nogenlunde styr på angrebsspillet, har vi helt bestemt gode chancer for at slå dem, lyder det fra stregspilleren.

Kampen fløjtes i gang i Arena Randers klokken 15.

Ny forsvarsgeneral om modstandernes målsnit: Vi kunne sagtens have gjort det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce