Opdateret: Randers FC opstarter træningsmiljø for pigespillere

Det næste halve år tilbyder Randers FC pigespillere fra klubbens moder- og samarbejdsklubber til træning den sidste fredag i hver måned. Arkivfoto: Flemming Krogh

Opdateret: Randers FC opstarter træningsmiljø for pigespillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC opstarter et pilotprojekt med træning for talentfulde pigespillere i årgangene fra U10 til U15 fra klubbens moder- og samarbejdsklubber. Sportsdirektør, Søren Pedersen, slår dog fast, at det ikke er et første skridt mod en elitesatsning på Viborgvej.

Randers: Randers FC går i luften med det første fodboldprojekt på tværs af klubber for unge talentfulde pigefodboldspillere i Randers.

Fra august opstarter klubben, der siden klubbens start i 2003 udelukkende har haft fokus på herre- og drengefodbold, et pilotprojekt, hvor moder- og samarbejdsklubbernes talentfulde pigespillere fra U10 til U15 får muligheden for at få ekstra træning.

- Selvom Randers FC ikke har pigefodbold på programmet, så giver det god mening for os at starte et projekt, der kan være med til et forene pigefodbold i Randers og omegn. Der er mange talentfulde spillere rundt omkring i klubberne, der fortjener at få samme privilegier som de talentfulde drengespillere, der jo har mulighed for at blive en del af vores Topcenter, siger Randers FC's sportsdirektør, Søren Pedersen, til klubbens hjemmeside.

Et halvt år

Sportsdirektøren afviste i sidste måned over for Randers Amtsavis, at klubben står med planer om en decideret kvindelig pendant til Randers FC.

Dertil vurderes ressourcer og økonomi utilstrækkelige, og det er da heller ikke med henblik på et fremtidigt eliteprojekt, at pilotprojektet er sat i søen.

- Det kunne være spændende med et kvindehold, men vi har ikke midlerne til at gøre det. Vi har erfaring med fællestræning for drenge, og den erfaring deler vi ud af til pigerne. Det er vores moder- og samarbejdsklubber, der kommer til at køre det, og det er ikke et første skridt mod en elitesatsning, fastslår sportsdirektøren.

Pilotprojekt for piger er inspireret af klubbens Topcenter træningsmodel for drengespillere, og det bliver den sidste fredag i hver måned, at pigespillere fra moder- og samarbejdsklubber i Randers FC kan skubbe yderligere til fodboldtalentet.

Træningen af pigespillerne vil blandt andet blive ledet af tidligere landsholdsspillere, ungdomslandsholdsspillere og kvindespillere fra den bedste danske række. Derudover vil der være gæstetrænere fra DBU.

Pilotprojektet kører i første omgang et halvt år, hvor der herefter vil blive evalueret, om det skal fortsætte.

Tidligere fremgik det ikke klart af artiklen, at pilotprojektet ikke er et første skridt mod en kvindelig elitesatsning i Randers FC. Det er nu præciseret.

Opdateret: Randers FC opstarter træningsmiljø for pigespillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce