Racerdebutant imponerede i ny bil

Jonas Svensson i hans nye DST-racer. Foto: Carsten Gerlach

Racerdebutant imponerede i ny bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonas Svensson overraskede i sit første løb blandt Danmarks bedste i DST-klassen, men i den anden afdeling endte løbet i tekniske problemer på hjemmebanen, Ring Djursland.

RØNDE: Der er lagt i ovnen til noget stort for den lokale racerkører Jonas Svensson, der i år har taget skridtet helt op blandt Danmarks bedste i motorsportsklassen DST.

Der var sommerfugle i maven forud for sæsonens første afdeling på Padborg Park, men det var svært at læse i resultaterne. Med en syvendeplads i tidtagningen og en efterfølgende tredjeplads i første heat både overraskede og imponerede debutanten Jonas Svensson sig selv, tilskuere og det øvrige felt.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke selv havde set det komme. Der er omkring 20 biler med i hvert løb, og jeg havde nok nærmere forventet at skulle kæmpe om pladserne i nederste halvdel, siger Jonas Svensson.

Sådan blev det dog ikke i første omgang. Sidenhen har tekniske problemer dog drillet, og i sæsonens anden afdeling på hjemmebanen, Ring Djursland, kom der bogstaveligt talt sand i maskineriet, da bremsen svigtede for enden af langsiden, og Svensson endte i gruset.

- Vi indledte året godt, men er rendt i forskellige tekniske problemer på det seneste. Dem skal vi have løst, for jeg ved, at vi kan være med, hvor det er sjovt. Det viste vi i Padborg, siger Jonas Svensson.

Fokus på at køre

Der er tale om et stort spring for Rønde-køreren, der de seneste seks sæsoner har huseret i den noget mindre motorsportsklasse, Legend Car Cup. Men et danmarksmesterskab sidste år åbnede døren til teamet LS Racing, der i år har to biler med i DST.

Og skiftet har været en stor oplevelse for Jonas Svensson.

- Tidligere var det mig og en enkelt mekaniker. Nu er der et helt team omkring mig og bilen, og det er dygtige folk, hvilket betyder, at jeg i år bare skal koncentrere mig om at køre bilen, fortæller han.

Forud for sæsonen skulle der dog en del sponsorarbejde til, inden drømmen om et sæde i DST kunne blive en realitet. Faktisk skulle der findes over tre gange så mange sponsorkroner i forhold til årene i Legend Car.

- Det lykkedes lige akkurat, fordi jeg har nogle sponsorer, der, ligesom jeg selv, bare brænder for sporten, siger Jonas Svensson, som understreger, at ambitionerne er til mere, end hvad det er blevet til i sæsonens første to afdelinger.

- Vi skal også være med, hvor det er sjovt, siger Jonas Svensson.

Selvom det er første sæson i en ny bil og blandt bedre kørere, så tror han og teamet på, at det kan blive til flere placeringer i bedste halvdel, inden året er omme.

- Når ikke vi løber ind i tekniske problemer, så kan vi være med om pladserne lige uden for top 5. Det har vi vist i glimt, og det kan vi gøre igen, siger Jonas Svensson.

/EXP

Racerdebutant imponerede i ny bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce