Renner ræser for bedre chancer i Randers


Renner ræser for bedre chancer i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om man er et stort talent, er der langt til toppen i amerikansk motocross. Derfor nyder Ricky Renner at være med helt fremme i den danske serie, hvor han stiller op for Randers. Søndag måtte den forsvarende mester dog nøjes med en samlet tredjeplads efter første DM-afdeling, som blev kørt på hans fjerne hjemmebane i Randers.

Det var Nikolaj Larsen fra Næstved, der var stærkest i MX1-klassen, da http://www.dmmotocross.dk/" target="_blank">DM-serien søndag blev skudt i gang påhttp://www.rmssport.dk/" target="_blank"> Honda Park, Randers. Næstved-køreren tog sejren i begge heats, mens Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg var næstbedst i begge omgange.

Første DM-afdeling blev kørt i strålende solskin, men banen var stadig blød efter en regnfuld april. Foto. Ole Jakobsen
Første DM-afdeling blev kørt i strålende solskin, men banen var stadig blød efter en regnfuld april. Foto. Ole Jakobsen

I http://www.rmssport.dk/" target="_blank">Randers Motor Sport havde man sat sin lid til Ricky Renner, hvis toppen af resultatlisten skulle lugte lidt lokalt.

Der var flere amerikanske kørere til start søndag eftermiddag. Foto. Ole Jakobsen
Der var flere amerikanske kørere til start søndag eftermiddag. Foto. Ole Jakobsen

Selvom han har meldt sig ind i den kronjyske klub, er Renners cv dog knapt så lokalt. Hans bopæl i Florida lugter heller ikke meget af hverken Thor-øl eller frikadeller.

89 kørere stillede til start  i de tre klasser ved første DM-afdeling på ?Honda Park, Randers. Foto: Ole Jakobsen
89 kørere stillede til start i de tre klasser ved første DM-afdeling på ?Honda Park, Randers. Foto: Ole Jakobsen

Han slog sit navn fast i amerikansk motocross, da han tilbage i 2012 som en af de eneste nogensinde formåede at kvalificere sig til et nationalt pro-løb på en totakts 125 kubikker i konkurrence med et felt, der alle kørte firetakts 250 kubikscykler. Til stævnet præsterede han endda at sætte hurtigere omgangstider end halvdelen af feltet. Den præstation gjorde ham til lidt af en underdog-darling i motocrosskredse.

I et stort cross-land som USA er der dog langt fra at være et stort talent til at slå igennem hos profferne. Det har Renner måtte sande, og som 27-årig mangler han stadig at slå igennem blandt landets bedste. Han har taget flere flotte sejre i juniorklassen - den tredjebedste række - men de helt store meritter mangler stadig i Renners pokalskab.

Mens han skal ned på tredjebedste niveau for at slå til i hjemlandet, er sagen en helt anden, når Ricky Renner gasser op på de danske jordbaner langt fra hjemmet i Florida. Det fandt han ud af sidste år, hvor han efter deltagelse ved vinterens supercross-stævne i Herning blev overtalt til at køre med i første DM-afdeling. Den vandt han, og så blev han jo nødt til at komme igen til anden afdeling.

Det endte med, at amerikaneren sluttede øverst på podiet, da sæsonen var slut. Og dahttp://www.rmssport.dk/" target="_blank"> Randers Motor Sport søndag middag skød den nye sæson igang med første DM-afdeling på Honda Park var Ricky Renner klart til start igen.

»Jeg bliver jo nødt til at forsvare min titel, og så kan jeg bare rigtig godt lide at køre i Danmark. Det er en sjov serie, og en serie, som niveaumæssigt passer perfekt til mig,« lød det fra Renner, som stammer fra en motocrossfamilie ud over det sædvanlige. Både store- og lillebror gør sig på de amerikanske motocrossbaner, mens også konen, Leah Cantrell Renner, har været en del af motocross-eliten.

Derfor er DM-serien også det eneste mesterskab, amerikanere satser fuldt på. Det bliver til masser af andre løb hjemme i USA og også enkelte andre steder i Europa, hvor han blandt andet vandt et hollandsk supercross-stævne i starten året, men det er kun DM-serien, han har tænkt sig at køre samtlige afdelinger i.

»Som sagt passer niveauet rigtig godt til mig her. Hjemme i USA kører topkørerne meget hurtigere, men her kan jeg være med til at køre om topplaceringerne. Det er altså alt andet lige noget sjovere end at ligge og rode rundt længere nede i feltet. Personligt får jeg en masse ud af at være med her. Det er bestemt ikke for pengene, jeg gør det her. Det er det rent sportslige« lød det fra Ricky Renner, der dog ikke fik nogen drømmestart på banen i Randers, hvor han i første heat måtte kæmpe hårdt for at lægge ud med en tredjeplads i første heat, hvor han dog også nåede at give Stefan Kjer Olsen en smule sved på panden i kampen om andenpladsen efter en stærk slutspurt.

Selv han ikke røg helt til tops som håbet, var amerikaneren dog nogenlunde tilfreds med starten på sin hjemmebane langvejs hjemmefra.

»Det var en nogenlunde start. Man skal altid huske på, at man ikke kan vinde en serie i første løb, men man kan til gengæld godt tabe den. Med en tredjeplads er jeg stadig med helt fremme, og med fem afdelinger og 10 heat, er alt stadig åbent, så jeg håber bestemt på, at jeg kan gentage successen fra sidste år,« siger sidste års danske mester, der i dagens andet heat måtte tage til takke med en femteplads. Det rækker til en samlet tredjeplads efter første afdeling.

Hos Randers Motor Sport glæder formand Jan Hvam sig over at have fået en kapacitet af Renners kaliber til at køre for den kronjyske klub, og ikke mindst over, at den amerikanske interesse er med til at hæve niveauet i DM-feltet.

Der er kun én ting, formanden ærgrer sig over.

»Han vil stadig køre under amerikansk licens, så vi kan ikke have ham med ved hold-DM. Det kunne eller have været virkelig sjovt. Så havde der været grundlag for rigtig gode resultater,« konstaterer Jan Hvam, der efter en regnfuld optakt kunne se søndagens DM-afdeling blive afviklet under perfekte forhold. Solskin og masser af godt ræs.

Udover de store drenge i MX1-klassen kunne publikum også se endnu en Næstved-dreng, Mathias Gryning tage den samlede sejr på dagen i MX2-klassen, hvor han først tog en andenplads og siden en førsteplads. Her blev Mathias Jørgensen fra Amager samlet nummer to, mens fynske Jakob Nielsen tog tredjepladsen.

I totakt-supportklassen tog den tidligere VM-kører Brian Kjær Jørgensen en suveræn sejr foran Peter Skræm og Kasper Jensen,

Mens Renner søndag var bedste Randers-kører på hjemmebanen, var to af klubbens store talenter optaget af EM-opgaver i Letland. Her blev Glen Meier nummer 24 i første afdeling hos 250 kubikkerne, mens Mikkel Haarup blev nummer 17 på dagen hos 125 kubik.

Renner ræser for bedre chancer i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce