Trods nyt Randers HK-nederlag: Opløftende præstation før nedrykningsgyset

Sabine Pedersen lavede fem mål for Randers HK. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Trods nyt Randers HK-nederlag: Opløftende præstation før nedrykningsgyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK leverede en godkendt præstation i hjemmekampen mod Team Esbjerg, men det var ikke nok til sejr mod titelbejlerne, der er ubesejret i ligaen efter nytår. Nu venter nedrykningsspillet for Randers HK om godt to uger.

Randers: Et skuffende grundspil for Randers HK sluttede med et nederlag til Team Esbjerg, der kunne rejse fra Arena Randers med en sejr på 24-20.

Nederlaget betyder, at Randers HK slutter på en 12. plads i grundspillet, og kronjyderne tager dermed et enkelt point med over i nedrykningsspillet, hvor holdets første kamp bliver 30. marts på hjemmebane mod Skanderborg.

Randers HK kunne dog tage en del positive ting med fra opgøret mod Team Esbjerg, hvor klasseforskellen ikke var så udtalt, som man på forhånd kunne frygte.

Siden skuffelsen ved Final 4-stævnet på hjemmebane mellem jul og nytår, hvor Team Esbjerg tabte finalen til Nykøbing Falster, har de vestjyske titelbejlere vist skræmmende styrke og vundet samtlige kampe i ligaen i 2019.

Men Randers HK tog udfordringen fint op foran 823 tilskuere i Arena Randers og formåede at følge Jesper Jensens stjernespækkede mandskab til dørs igennem det meste af kampen.

Ligakvalifikation
Stillingen før puljekampene: 9. Silkeborg Voel/KFUM 2 point

10. Skanderborg 2 point

11. Ajax 1 point

12. Randers HK 1 point

13. EH Aalborg 0 point

1. runde 30. marts

EH Aalborg - Ajax

Randers HK - Skanderborg

2. runde 6. april

Silkeborg/Voel KFUM - Randers HK

Skanderborg - Ajax

3. runde 10. april

Skanderborg - EH Aalborg

Ajax - Silkeborg Voel KFUM

4. runde 13. april

EH Aalborg - Silkeborg/Voel KFUM

Ajax - Randers HK

5. runde 17. april

Silkeborg Voel KFUM - Skanderborg

Randers HK - EH Aalborg

De fire øverste i puljen sikrer sig en ny sæson i ligaen. Sidstepladsen i puljen skal spille mod nummer to eller tre fra 1. division om en plads i ligaen.
Cheftræner Niels Agesen kan nu begynde forberedelserne frem mod nedrykningsspillet. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Cheftræner Niels Agesen kan nu begynde forberedelserne frem mod nedrykningsspillet. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Fem på tavlen

Det gjorde Randers HK først og fremmest, fordi de stod stærkt i defensiven.

Men angrebspillet så i lange perioder også ganske fornuftigt ud. Randers HK byggede spillet tålmodigt op og undgik for mange af de tekniske fejl, som ofte har martret holdet, når tempoet bliver skruet for højt op.

Men onsdag aften spillede Randers HK med god disciplin og undgik dermed at løbe ind i vestjydernes kontrakniv.

Det kneb dog med for alvor at få skudt hul på Esbjerg-forsvaret i en første halvleg, hvor Randers HK blot fik fem spillere på måltavlen. Sabine Pedersen førte an med fire scoringer, mens Line Mai og Anne Sofie Hjort med hver to mål og Julia Eriksson og Camilla Dalby med hver et stod for de øvrige fuldtræffere før pausen.

Manglede det sidste

Jamina Roberts kom slet ikke på måltavlen i første halvleg, men hun gjorde det alligevel fint som spilstyrer og havde næstsidste hånd på fem af hjemmeholdets ti scoringer i første halvleg.

Med fire minutter igen af første halvleg var Randers HK fortsat helt med i opgøret, da Julia Eriksson udlignede til 10-10, men holdet sluttede skidt af med to fejl fra Celine Sivertsen og afbrændere fra Sabine Pedersen og Cecilie Mørch. Det betød, at Esbjerg med to afsluttende scoringer kunne gå til pause i føring 12-10.

Efter pausen var billedet det samme. Camilla Dalby gjorde sit ved at sende fem af syv Randers HK-scoringer i kassen i det første kvarter af anden halvleg, og indstillingen var generelt i orden hos Randers HK, der sled for at holde sig inde i kampen.

Det løftede også Randers HK, at Mathilde Juncker kom ind for Martina Thörn efter pausen og tog godt fra i målet.

Men holdet led under, at Jamina Roberts faldt i niveau, og angrebsmæssigt var det aldrig nok til for alvor at bide sig ind på Esbjerg, som strammede grebet, når det var nødvendigt.

Tættest på at lukke hullet var Randers HK, da Camilla Degn reducerede til 18-20 med godt ti minutter tilbage af opgøret, men Esbjerg slog omgående igen og kunne i de sidste minutter køre sejren sikkert hjem.

Målscorere for Randers HK: Camilla Dalby 6, Sabine Pedersen 5, Line Mai 2, Anne Sofie Hjort 2, Camilla Degn 2, Julia Eriksson 1, Signe Schaar 1, Rikke Thorngaard 1.

Trods nyt Randers HK-nederlag: Opløftende præstation før nedrykningsgyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce