Vestjyde tog første A-sejr i Principia Løbet

Jesper Bundgaard Vinkel (bagerst) vandt sin første A-sejr ved Principia Løbet i Randers. Foto: Axel Schütt

Vestjyde tog første A-sejr i Principia Løbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Bundgaard Vinkel fra Team Aura Energi- CK Aarhus vandt i flot stil sin første A-løbs sejr i det årlige randrusianske landevejsløb med målstreg ved Korsholm Skolen i Harridslev.

Randers: Jesper Bundgard Vinkel fra Team Aura Energi - CK Aarhus stak af på de sidste 100 meter og kunne juble højlydt over sin første sejr i A-klassen.

339 ryttere stillede til start i årets Principia Løbet, hvor der var start og mål ved Korshøj Skolen i Harridslev.

De 339 ryttere var fordelt på 17 forskellige klasser, der talte lige fra ryttere under 13 år til de mere rutinerede veteranryttere.

I den såkaldte A-klasse, hvor rytterne kører på eliteplan, var der 28 deltagere til start og her skulle det blive en tæt afgørelse ved målstregen.

Rundstrækningen omkring Harridslev strakte sig over 15 kilometer, og A-rytterne skulle igennem ni omgange.

Den 22-årige vinder var da også utrolig lettet over sin første sejr.

- Det var dejligt at vinde mit første løb, men nu må jo se, om det bliver den sidste, sagde en ydmyg Jesper Bundgård Vinkel efter præmieoverrækkelsen.

Sejren kom i hus efter, Jesper Bundgaard Vinkel stak af på de sidste få hundrede meter.

- Det var måske ikke på den mest retfærdige måde, men en sejr er en sejr, og jeg har lært, at man i dette felt bliver nødt til at være røvhul nogen gange for at vinde, sagde han.

Langt udbrud

Jesper Bundgaard Vinkel kommer til daglig fra Holstebro og skiftede i denne sæson til Team Aura Energu - CK Aarhus. Inden da havde han kørt for Riwal Platform Platform i to sæsoner.

Han har haft et par fine resultater i denne sæson, hvor han særligt gjorde sig bemærket til licensløbet i Struer i april måned. Her fik han nemlig karrierens første podieplads i et A-løb i form af en tredjeplads.

I lørdagens løb i det randrusianske ramte Jesper Bundgaard Vinkel det rigtige udbrud. En gruppe på fire ryttere kom væk fra hovedfeltet, og de fik hurtigt lagt stor afstand til feltet på mere end tre minutter.

Da de fire udbrydere tog hul på sidste omgang var forspringet dog skrumpet til et halvandet minut, og derfor var der fornyet spænding.

Med få hundrede meter tilbage af løbet stak Jesper Bundgaard Vinkel af sammen med Mads Baadgaard Rahbek fra Team Herning.

- Jeg ville gerne sidde på hjul, og derfor lovede jeg egentlig Mads Rahbek ikke at stikke af, men til sidst lå jeg i en god position til at køre væk fra ham, så det var ikke helt så pænt gjort af mig. Nu skylder jeg vist Mads Rahbek en sejr senere hen, sagde lørdagens vinder med et smil på læben.

Hvornår betaler man sådan noget tilbage?

- Vi har allerede et løb igen på Djursland i morgen, så der må Mads få sejren, fortalte Jesper Bundgaard Vinkel.

Herning-rytteren Mads Rahbek var forståeligt nok meget skuffet, da han var kommet i mål på en andenplads.

- Det var desværre rigtig godt kørt af Jesper. Jeg må indrømme, at jeg er utrolig bitter lige nu, for jeg kan ikke bruge en andenplads til ret meget. Det er sejre, der kan give selvtillid med videre, men jeg må bare kæmpe videre, lød det fra Mads Rahbek.

Randers-drengen Kasper Würtz Schmidt sluttede Principia Løbet på en 11.-plads. Storebror Mads Würtz Schmidt kører i disse dage sit første Giro d'Italia på det russiske Pro Tour-hold Team Katusha-Alpicin.

Vestjyde tog første A-sejr i Principia Løbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce