Allan er vild med tjansen som byrådsvalgets butler

Allan Baltzersen (tv) har stor erfaring som valgtilforordnet ved valg i Syddjurs Kommune. Men det bliver aldrig rutine for ham. Foto: Jens Thaysen

Allan er vild med tjansen som byrådsvalgets butler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det uforudsigelige byrådsvalg i Syddjurs er i gang. Allan Baltzersen er altid at finde blandt de tilforordnede ved valg i Syddjurs, og han glæder sig især til aftenens optælling af stemmer.

Rønde: Allan Baltzersen har prøvet tjansen som valgtilforordnet mange gange før.

Alligevel går det tirsdag morgen et tydeligt sus gennem kroppen på ham, da byrådsvalget anno 2017 ringes i gang i Rønde Idrætscenter.

Hvervet som vagt og praktisk hjælper ved et byrådsvalg bliver trods alt aldrig rutine for 70-årige Allan Baltzersen fra Følle Strand.

- Jeg har været valgtilforordnet otte gange før - mindst. Der er altid en særlig stemning på en valgdag, og det allerbedste er byrådsvalgene. Her skal der vælges lokale kandidater, og som regel er nogle af dem endda til stede på adstemningsstederne. Overordet er valget demokratiets største festdag, forklarer Allan Baltzersen.

 

Nervepirrende optælling

På de otte afstemningssteder i Syddjurs Kommune holder de valgtilforordnede øje med, at alting følger valgets spilleregler.

For Allan Baltzersen kulminerer valgdagen dog først efter afgivelsen af den sidste stemme.

Her falder mandater og personlige stemmetal på plads ved de per tradition dramatiske og uforudsigelige byrådsvalg i Syddjurs Kommune.

- Under optællingen kan du for alvor mærke, at der er noget på spil for kandidaterne, understreger han.

Datter på armen

I de tidlige formiddagstimer er der en lind strøm af vælgere på besøg i Rønde Idrætscenter.

En af dem er Ole Grauting fra Rønde, og han har den etårige datter, Saga, med på armen.

Turen i stemmeboksen tager lidt ekstra tid for Ole Grauting. Saga er nemlig meget interesseret i at tegne på stemmesedlen.

For vælgeren fra Rønde har valgkampen i det store hele været stille og rolig.

- Ja, lige bortset fra sagen med den lokale politiker Per Zeidler. Men den handler jo ikke så meget om politik, understreger han. 

Allan er vild med tjansen som byrådsvalgets butler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce