Dyrkede skunkplanter på loftet og i udhuset: 30 kilo hash beslaglagt

Dette skunklaboratorium blev opdaget fredag aften på en ejendom i nærheden af Rønde. Foto: Østjyllands Politi

Dyrkede skunkplanter på loftet og i udhuset: 30 kilo hash beslaglagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi havde i weekenden held til at beslaglægge næsten 30 kilo hash fra to forskellige ulovlige laboratorier på Djursland.

RØNDE/KOLIND: I weekenden ryddede Østjyllands Politis specialpatrulje to skunklaboratorier i Rønde-området og i nærheden af Kolind.

I alt blev omkring 1.000 af de euforiserende planter beslaglagt - det svarer til næsten 30 kilo hash.

Fredag aften gik en patrulje efter lugten, da en dunst af hash ramte deres næsebor på en adresse ved en lille by tæt på Rønde på Djursland. Her befandt patruljen sig tilfældigvis i forbindelse med en anden sag.

Betjentene gik ind i huset og her opdagede de, at en stor del af loftsarealet blev brugt til at dyrke skunkplanter, og der var flere hundrede af dem.

Da den 22-årige ejer af huset kort efter kom hjem, erkendte han straks overfor betjentene, at det var hans planter, og at han dyrkede dem for at sælge dem.

Manden blev herefter anholdt og sigtet for narkosalg.

Kan føre til fængselsstraf

Samme skæbne ramte en 29-årig mand fra Kolind-området lørdag, da politiet fik et tip om, at der foregik noget ulovligt på adressen.

Da patruljen dukkede op, afslørede en kraftigt lugt hurtigt, at der var noget om sagen. I en udbygning fandt politiet også mange hundrede skunkplanter, som den 29-årig ejer dog nægtede at udtale sig nærmere om.

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard mener, at fundene i weekenden sender et tydeligt signal til folk, der går og overvejer at begynde at starte en ulovlig planteproduktion:

- Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget. Men som weekendens indsats viser, så er politiet også opmærksomme på den type kriminalitet, som vi betragter som meget alvorlig. Man står til en fængselsstraf, hvis man bliver taget i at dyrke euforiserende planter med henblik på salg.

Han peger også på, at politiet med beslaglæggelserne har forhindret en del ulovlige stoffer i at blive solgt rundt omkring i Østjylland.

Efterfølgende blev alle planter og tilhørende udstyr beslaglagt. Skunkplanterne blev brændt af, og udstyret sendt til skrot.

Dyrkede skunkplanter på loftet og i udhuset: 30 kilo hash beslaglagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce