Engagement og vilje til kompromis på Ungerigsdagen

De unge, der deltog i Ungerigsdagen brugte dagen på gruppearbejde, forhandling og debat. Og på at finde fire projekter på lokale skoler, der nu kan se frem til samlet 50.000 kroner i støtte. Foto: PR

Engagement og vilje til kompromis på Ungerigsdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppearbejde, forhandling og debat i byrådssalen for de unge på Ungerigsdagen endte med et kompromis i fordelingen af den tildelte pulje på 50.000 kroner.

Rønde: Byrådsmedlem Morten Siig Henriksen, der i 2017 selv var deltager, bød i år velkommen til Ungerigsdagen.

Det er anden gang at Syddjurs Kommune holder en ungerigsdag med deltagelse af skolernes elevråd, ungdomsrådet DEMO-rådet med byrødderne som mentorer.

Dagen bød på gruppearbejder, politisk debat og rådgivning fra det siddende byråd.

Temaet for de projekter, der blev drøftet på Ungerigsdagen, var opkvalificering af frikvarters- og pausefaciliteter.

På dagen havde de unge en pulje på 50.000 kroner som de kunne fordele.

Fire projekter får støtte

Op til dagen var der holdt workshops med elevrådene på skolerne, hvor der er arbejdet med demokratiforståelse og udvikling af konkrete forslag.

Fra de lokale workshops er der kommet 14 projektforslag som har været udgangspunkt for de politiske drøftelser på Ungerigsdagen.

- Det er vigtigt, at vi anerkender de unges stemme og giver dem ret til medbestemmelse. De unge skal have muligheden for at påvirke deres hverdag, på samme måde som alle andre borgere har det. Her spiller arrangementer som Ungerigsdagen en vigtig rolle, siger vært og byrådsmedlem Morten Siig Henriksen.

De fire vindende projekter blev: Kolind Centralskole (10.000 kroner til hyggerum for udskolingen), Thorsager skole (7.000 kroner til område til ældre elever og graffitidekoration på tilbygning), Mørke skole (23.000 kroner til orangeri/drivhus) og Rosmus skole (10.000 kroner til skolegården).

Dagen blev afviklet af #UngSyddjurs, der er Syddjurs kommunes ungdomsskoletilbud.

Engagement og vilje til kompromis på Ungerigsdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce