Formand siger farvel: Nationalparken skal nok få sit velkomstcenter

Erling Post har været formand for Nationalpark Mols Bjerge siden parkens fødsel i 2009. Nu forlader han posten, og i den forbindelse gør han status. Arkivfoto: Flemming Højer

Formand siger farvel: Nationalparken skal nok få sit velkomstcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et velkomstcenter ved Kalø koster 45 millioner kroner. Erling Post, nationalparkens afgående formand, er tavs om, hvor mange penge der er samlet til centret.

SYDDJURS: Om få dage er det slut. Når 2017 bliver til 2018, stopper Erling Post som formand for Nationalpark Mols Bjerge. Det tidligere byrådsmedlem har stået i spidsen for nationalparken siden indvielsen i 2009.

- Det er da vemodigt at stoppe, men sådan er reglerne. Det har været sjovt og spændende at være med, siger Erling Post.

Det er svært at sige Nationalpark Mols Bjerge uden at nævne det omstridte velkomstcenter, som nationalparken vil bygge ud for Kalø Slotsruin. Byggeriet betyder, at den nuværende Kalø Slotskro jævnes med jorden. Velkomstcentret deler vandene, og her i den netop overståede byrådsvalgkamp var de politiske fronter trukket skarpt op.

- Det er helt fint, at centret vækker debat. Jeg har stor forståelse for, at det vækker følelser. Men vi er forbi point of no return, siger han og slår dermed fast, at centret i hans optik bliver til noget.

Velkomstcentret koster op mod 45 millioner kroner, og nationalparken skal selv skaffe de mange millioner.

- Vi er i gang med at finde pengene, siger Erling Post.

Hvad betyder det?

- Det betyder, at vi er i gang med at finde pengene. Det er, hvad jeg vil sige om den side af sagen, svarer den afgående formand. Han ønsker ikke at gå ind i, hvor mange af millionerne der er på plads på nuværende tidspunkt.

- Men der er grund til at være optimistisk, siger han.

Erling Post er overbevist om, at velkomstcentret står klar i 2020 eller 2021. Han forudser, at første spadestik kan tages i begyndelsen af 2019. Erling Post mener, at velkomstcentret har fyldt langt mere i medierne, end det berettiger til.

- Jeg mener, at mediernes målebånd er gået i stykker. Internt har vi brugt 10-15 procent af vores tid på velkomstcentret, men det har fyldt enormt meget i offentligheden. De 85 procent af tiden har vi brugt på det, som nationalparken også handler om: Kultur, natur, erhvervsliv og fritidsliv, siger han.

Jeg mener ikke, hans adfærd har været gavnlig i den her sag. Han har optrådt som guds gave til den her verden.
[i]Erling Post, afgående formand for Nationalpark Mols Bjerge, om miljøminister Esben Lunde Larsen[/i]
FAKTA: Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse
Bestyrelsesformand Jørgen BlachThorkild Danielsen, Friluftsrådet

Else Brask Sørensen, VisitDenmark

Jens Bjørn Andersen, Danmarks Jægerforbund

Margit Røgind, Danmark Naturfredningsforening

Rita M. Buttenschøn, Dansk Botanisk Forening

Jens Søgaard, Landbrug & Fødevarer

Kit Purup, Dansk Skovforening

Søren Rasmussen, Naturstyrelsen

Jesper Yde Knudsen (Ø) / Else Marie Høgh (V), Syddjurs Kommune

Den nye formand og bestyrelse er udpeget for en periode på fire år.

Hård kritik af partifælle

Da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) tidligere på efteråret udpegede nationalparkens nye bestyrelse og formand, vakte det hård kritik fra flere sider. En række lokale foreninger mistede deres pladser i bestyrelsen, som de ellers har haft siden parkens fødsel.

Valget af Jørgen Blach som ny formand var Erling Post ikke involveret i. Han og Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V) havde derimod forsøgt at komme med formandsforslag til Esben Lunde Larsen.

- Vi konstaterede hurtigt, at ministeren hverken var til at hugge eller stikke i, siger Erling Post, der ligesom Esben Lunde Larsen er venstremand.

- Jeg mener ikke, hans adfærd har været gavnlig i den her sag. Han har optrådt som guds gave til den her verden, siger Erling Post.

Selv om han ikke har peget på Jørgen Blach som sin efterfølger, er han fortrøstningsfuld og ser en lys fremtid for nationalparken.

- Han skal nok blive en god formand, og jeg ønsker ham og resten af bestyrelsen held og lykke med arbejdet, siger Erling Post.

Formand siger farvel: Nationalparken skal nok få sit velkomstcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce