Hils på Obi: Mød Syddjurs' første spiserobot

Obi, som Syddjurs' første spiserobot hedder, er i denne uge flyttet ind hos en af kommunens borgere. Foto: Syddjurs Kommune

Hils på Obi: Mød Syddjurs' første spiserobot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syddjurs forsøger sig med nyeste skrig inden for spiserobotter. Sådan en fætter flyttede forleden ind hos en borger, der ikke selv er i stand til at spise.

SYDDJURS: Obi er omgængelig, vaks ved spisebordet og ikke særlig snakkesalig.

Vi taler om den spiserobot, som tidligere på ugen fandt sig et hjem i Syddjurs. Robotten bor nu på forsøgsbasis hos en borger i kommunen, hvor den skal træde til ved middagsbordet. I første omgang er Obi den eneste spiserobot, Syddjurs har købt, men falder forsøget godt ud, kan flere komme på tale.

Spiserobotten er en mulighed for borgere, der på grund af sygdom ikke selv kan spise. Obi er seneste skud på stammen inden for spiserobotter, og den adskiller sig fra andre ved, at tallerken og robotarm er integrerede. Tallerkenen er indrettet med fire skåle for at holde maden adskilt og give borgeren mulighed for selv at vælge. Obi styres med to knapper - en til at styre skeens bevægelse fra tallerken til mund og tilbage igen, og en til at styre hvilken af de fire skåle, skeen tager fra.

Se her videoen af en knap så omgængelig spiserobot

Nem at tage med

Obi er batteridrevet og kan klappes sammen og pakkes i en rygsæk, så borgeren kan tage robotten med sig på restaurant eller til arrangementer uden at være afhængig af hjælp til at spise.

Ole Bollesen (S), udvalgsformand for sundhed, ældre og socialområdet, ser Obi som et godt hjælpemiddel.

- Vi har den holdning, at vi skal bruge teknologien, hvor det giver mening. Men vi skal samtidig huske, at det handler om værdighed og om at finde den rette balance, siger han.

Den kommende borgmester understreger, at forsøget ikke er startskuddet til, at robotterne bare overtager de opgaver, som i dag udføres af kommunale medarbejdere.

Hils på Obi: Mød Syddjurs' første spiserobot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce