Vi bruger cookies!

amtsavisen.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.amtsavisen.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Jannes boller bare bedst: Nu lander de i butikkerne

Janne Knudsens solskinsboller er så gode, at Kohberg nu sætter dem i produktion. Det er her i køkkenet i Egens, at hun har udviklet opskriften. Foto: Kohberg

Jannes boller bare bedst: Nu lander de i butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Janne Knudsens solskinsboller er så gode, at Kohberg sætter dem i produktion og sender dem ud i butikker landet over

Egens: Der er i den grad krummer i Janne Knudsen.

Den 37-årige naturdagplejer fra Egens ved Rønde er så vaks til at bage, at Kohberg nu slår hendes brød stort op. Bollerne sættes i produktion og kommer til at stå på butikshylder over hele Danmark.

- Det er vildt fedt, og jeg er megastolt. Det er virkelig stort at vinde en konkurrence og få mine boller ud til hele landet, siger hun.

Kohberg har kåret Janne Knudsens solskinsboller til Danmarks bedste blandt mere end 350 indsendte opskrifter. Det betyder, at bollerne fra næste uge kan købes i butikkerne.

Det var en veninde, der i foråret gjorde Janne Knudsen opmærksom på Kohbergs konkurrence. Det fik mesterbageren til at gå i køkkenet og udvikle opskriften på solskinsbollerne specielt til Kohberg.

- Jeg har en basisopskrift, som jeg altid bruger, siger hun og fortæller, hvad hun har gjort særligt: 

- Jeg synes, det skulle være noget med solskin. Derfor tilføjede jeg solsikkekerner, gulerod og gurkemeje, der giver bollerne en dejlig gul farve. Samtidig brugte jeg majsmel for at tilføre noget andet end det normale hvedemel.

 Det er vildt fedt, og jeg er megastolt. Det er virkelig stort at vinde en konkurrence og få mine boller ud til hele landet.
[i]Janne Knudsen, hobbybager, Egens[/i]
FAKTA: Opskrift på Jannes solskinsboller
 Ingredienser:50 gram gær3 dl vand150 gram fraiche 9 %225 gram majsmel2 tsk salt3 spsk sukker1 dl solsikkekerne1 dl hørfrø300 gram revet gulerod2 tsk gurkemeje Sådan gør du:Opløs gæren i vandet, tilsæt alt det "våde" + gulerodÆlt sammen med alt det "tørre". Dejen skal være klistretDel dejen i 18 boller og lad dem hæve i 20-30 minutterHerefter bages bollerne ved 200 grader i 15-20 minutter

Janne Knudsen har prøvesmagt Kohbergs version af solskinsbollerne.

- De er absolut godkendt. Smagen er virkelig tæt på mine hjemmebagte boller. Jeg glæder mig rigtigt meget til at gå ned i butikken og se mig selv uden på pakkerne. Det bliver da super sjovt, siger hun.

Hos Kohberg er der store forventninger til bollerne.

- De er lækre, luftige og perfekte til enhver hyggestund. Derfor var vi simpelthen nødt til at kåre dem som konkurrencens bedste. Nu glæder vi os til, at resten af landet får mulighed for at smage dem, siger Britt Hougaard, marketing- og kommunikationschef hos Kohberg.

Hun forklarer, at det er første gang, Kohberg på den måde laver en konkurrence, hvor der sættes en vinder-bolle i produktion. Men næppe sidste gang.

- Vi havde slet ikke regnet med, at så mange ville deltage i konkurrencen, men vi er super glade for, at folk leger med, siger Britt Hougaard.