Læserbrev: Hvem har mistet jordforbindelsen?


Læserbrev: Hvem har mistet jordforbindelsen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Nørgaard, V-gruppeformand i Favrskov Byråd, skriver i http://stiften.dk/favrskov/laeserbrev-dn-har-mistet-jordforbindelsen" target="_blank">et læserbrev, at DN har mistet jordforbindelsen ved at foreslå fredning af en del af Gudenådalen ved Ulstrup. Det er da vist omvendt, at Venstre er røget så langt op i luften, at forbindelsen er røget.

DN foreslår en fredning, fordi der er store landskabelige værdier på spil. De kan ikke sikres varigt uden en fredning. Både landskabelige og geologiske værdier er i fare for at forsvinde, hvis ikke der sættes ind med øget beskyttelse nu. DN vil altid forsvare natur og landskabsværdier til gavn for samfundet - også når der er modvind.

Fredningsforslaget er rettidig omhu. Der er allerede plantet energipil helt ud til Gudenåen nedstrøms Ulstrup og ved Stærkær, der er omfattet af fredningsforslaget. Hvad vil Venstre gøre for at sikre landskabet - som i kommuneplanen er udlagt som »bevaringsværdigt landskab« og med »geologiske bevaringsværdier« - mod yderligere tilplantning?

DN kan alene foreslå en fredning, men det er det uafhængige Fredningsnævn, der vurderer og beslutter om en fredning skal gennemføres.

Det ligger direkte i en fredningssags natur, at man nøje skal vurdere konsekvenserne for de berørte lodsejere og give dem en passende erstatning.

DN har bidraget til langt mere dialog end loven foreskriver allerede før forslaget er stillet til Fredningsnævnet. Alt fra dialog med kommuner, landboforeninger, jægerrepræsentanter til køkkenbordsmøder med de lodsejere, der vil blive mest berørt af forslaget - og nu også et offentligt møde.

DN løser med fredningsforslaget et stort problem for kommunen og Ulstrup bys udvikling ved at gøre det muligt for borgerne at gå langs med Gudenåen igen og dermed få valuta for de penge, som kommunerne i 1990'erne var med til at betale i fredningserstatning til lodsejere for at sikre retten til at gå på Trækstien.

DN foreslår en fredning for at fortælle en god historie om natur og geologi til glæde for borgere og turister. DN rejser ikke fredningssager for at tilgodese egne privatøkonomiske interesser. Det giver nogle gange nogle tæsk, mens det står på, men bagefter viser det sig næsten altid, at både lodsejere, myndigheder og ikke mindst lokalsamfundet og turisterne er glade.

Læserbrev: Hvem har mistet jordforbindelsen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce