Radikal nestor vil bremse besøgscenter på Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse udpegede sidste år arkitektfirmaet Arkitemas forslag som det, man gerne ser realiseret på Kalø. Skitse: Arkitema

Radikal nestor vil bremse besøgscenter på Kalø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Bech vil forhindre Nationalpark Mols Bjerge i at bygge velkomstcenter på Kalø. Slotskroen, som har udsigt til at blive jævnet med jorden, skal bevares, mener den radikale politiker

SYDDJURS: Med en måned til byrådsvalget får debatten om et besøgscenter nær Kalø Slotsruin nyt liv. Det er Carsten Bech, radikal byrådskandidat og tidligere byrådsmedlem gennem mange år, der går på barrikaderne i kampen mod det center, som Nationalpark Mols Bjerge agter at bygge.

- Et stort besøgscenter i strandkanten er et markant indgreb i den smukke natur ved slotsruinen. Stedet vil ændre afgørende karakter, siger Carsten Bech og uddyber: 

- Det unikke i dag er, at det er et sted, der på en enkel og frisk måde appellerer til en frisk tur i det fri, hvor man kan gå på opdagelse i ruinen. Et stort forkromet besøgscenter, hvor de besøgende kan kigge på plancher, henvender sig til et andet publikum.

 Et stort besøgscenter i strandkanten er et markant indgreb i den smukke natur ved slotsruinen. Stedet vil ændre afgørende karakter.
[i]Carsten Bech (R), byrådskandidat, Syddjurs [/i]
FATA: Besøgscenter på Kalø
Nationalpark Mols Bjerge åbnede i 2009.Bestyrelsen for nationalparken har besluttet at lave et besøgscenter ved Kalø Slotsruins parkeringsplads. Projektet betyder, at Kalø Slotskro jævnes med jorden. Både nedrivningen af slotskroen og placeringen nær vandkanten i naturskønne omgivelser har udløst massive protester de seneste år.I efteråret 2016 afviklede nationalparken en arkitektkonkurrence vedrørende udformningen af det nye center. Vinderprojektet fra arkitektfirmaet Arkitema skal bruges til at søge om penge hos blandt andet fonde.Det nye center, som koster knap 40 millioner kroner, vil tidligst blive bygget i 2020.

Inden byggeriet kan begynde, skal politikerne vedtage en lokalplan for området.
Besøgscentret skal placeres nær Kalø Slotsruin.
Besøgscentret skal placeres nær Kalø Slotsruin.

Radikal vil træde på bremsen

De seneste år har Nationalpark Mols Bjerges plan om at lave et besøgscenter nær Kalø Slotsruin sat sindene i kog. Ikke mindst planen om at rive Kalø Slotskro ned i forbindelse med projektet har vakt vrede og utilfredshed.

I december sidste år præsenterede nationalparken et arkitektprojekt, som man gerne ser blive til virkelighed på arealerne. Det består af et besøgscenter, som er delvist nedgravet i arealerne bag den nuværende Kalø Slotskro, som altså må lade livet.

Inden byggeriet overhovedet kan begynde, skal politikerne vedtage en lokalplan for området. Det er her, Carsten Bech vil træde på bremsen.

- Det er det nye byråd, der skal tage stilling til den lokalplan. Uden lokalplan kan projektet ikke gennemføres. Derfor er det kommende byrådsvalg ekstra vigtigt i forhold til sagen, siger han.

Carsten Bech, radikal byrådskandidat i Syddjurs, er modstander af det planlagte besøgscenter.
Carsten Bech, radikal byrådskandidat i Syddjurs, er modstander af det planlagte besøgscenter.

Forkert at fjerne kro

Carsten Bech mener, det er helt forkert at jævne slotskroen med jorden.  

- Jeg har set, at slotskroen bliver omtalt som et sølle kolonihavehus og som et skur, og det bryder jeg mig ikke om. Kroen er velfungerende og er netop anderledes i forhold til, hvad man ser andre steder. Det virker som om, et nyt besøgscenter forsøger at kopiere noget andre steder fra - for eksempel Moesgaard. Vi skal ikke have en kopi. Vi skal holde fast i vort eget særkende, siger den radikale byrådskandidat.

Carsten Bech mener, at man i stedet for at bygge et nyt besøgscenter skal bruge Hack Kampmanns hus, der ligger lige i nærheden, til formidling.   

- Det bliver selvfølgelig i et langt mindre målestok, men det vigtigste kan der blive plads til, siger Carsten Bech og uddyber: 

- For folk, der vil se en større udstilling, er Karlsladen (ligger nær Femmøller, red.), som er renoveret for syv-otte millioner kroner, en oplagt mulighed. Jeg har set, at der bliver sagt, at de besøgende ikke vil tage derop. Det må vel blot handle om at gøre tilbuddet tilstrækkelig spændende. Hvis interessen ikke er der, er løsningen ikke at flytte besøgscentret, så gæsterne nærmest tvinges ind i det, siger han.

Radikal nestor vil bremse besøgscenter på Kalø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce