Søren Ryge: Ansat rev øl ud af hånden på Anders

Foto: Scanpix/DR


Søren Ryge: Ansat rev øl ud af hånden på Anders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På genoptræningscenter i Syddjurs måtte Anders fra duoen Anders og Julius ikke drikke en øl. Et læserbrev fra Søren Ryge får kommunen til at reagere.

En episode med den netop afdøde tv-personlighed Anders Chr. Sørensen fra Skuregården ved Rostved får https://www.syddjurs.dk/" target="_blank">Syddjurs Kommune til at ændre alkoholpolitik på et genoptræningscenter i Tirstrup.

<p>Det første tv-program med Anders og Julius blev sendt i 1990. Arkivfoto</p>

Det første tv-program med Anders og Julius blev sendt i 1990. Arkivfoto

I et læserbrev har tv-værten Søren Ryge Petersen beskrevet episoden, da en medarbejder på Syddjurs Kommunes genoptræningscenter i Tirstrup på håndfast facon håndhævede stedets forbud mod alkohol. Anders sad og nød et glas med øl, da medarbejderen kom ind.

»Hun råbte det var forbudt og ville tage glasset fra Anders. Anders holdt fast og sagde »Hvad fanden«, hvorpå hun vristede det fra ham og hældte resten i vasken. Og tilføjede derefter at det kunne han blive smidt ud for« står der blandet andet i det lange læserbrev. Du kan læse http://amtsavisen.dk/laeserbrev/a-laenges-saa-n-etter-en-kold-oel." target="_blank">læserbrevet her

Formand Ole Bollesen (S) fra Syddjurs Kommunes udvalg for sundhed, ældre- og socialudvalget vil nu ændre alkoholpolitikken for de borgere, som er indlagt til genoptræning i Tirstrup.

»Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at læse Søren Ryges læserbrev, hvor genoptræningscenteret er lidt for ivrig med at overholde alkoholpolitikken overfor en svag borger. Det vil jeg gerne beklage. Derfor er jeg indstillet på, at ændre alkoholpolitikken, så alkohol kan indtages med måde, så længe det ikke kolliderer med genoptræningen på stedet. Det er klart, at der skal være plads til, at en svag borger kan indtage en enkelt øl, hvis han eller hun ønsker det,« forklarer Ole Bollesen.

Ændringen af alkoholpolitikken for genoptræningscenteret vil blive taget op på et kommende møde i udvalget.

I begyndelsen af maj afgik Anders Chr. Sørensen ved døden .

Han og hans bror Julius vandt seernes hjerter, da de to ungkarle i 90'erne optrådte i Søren Ryges syv tv-programmer på DR om dem.

Broren Julius, som var den ældste, døde i 2005.

Søren Ryge: Ansat rev øl ud af hånden på Anders

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce