Valgdramaet i Syddjurs er kulmineret

Claus Wistoft må sige farvel til borgmesterposten i Syddjurs Kommune. Venstres spidskandidat overvejer nu sin fremtid i politik. Arkivfoto: Axel Schütt

Valgdramaet i Syddjurs er kulmineret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Bollesen (S) er ny borgmester, og de indflydelsesrige poster i udvalgene er fordelt. Dansk Folkeparti føler sig forbigået i konstitueringen, mens afgående borgmester Claus Wistoft (V) vil overveje sin fremtid i politik.

EBELTOFT: Spillet om magten i Syddjurs Byråd er ved at falde på plads efter nogle dramatiske aften- og nattetimer.

Byrådsvalget betyder, at socialdemokraten Ole Bollesen skubber Venstres Claus Wistoft ud af borgmesterkontoret.

- Jeg er naturligvis skuffet. Men det stod klart, at mit mandatmæssige fundament ikke rakte. Derfor valgte jeg og Venstre at indgå en aftale med Ole Bollesen for at skaffe en bred konstituering. Det har hele tiden været mit mål. Nu skal jeg overveje fremtiden i politik. Vi har fået valgt nye og spændende ansigter ved dette valg, siger Claus Wistoft.

Kampen om de 27 plader i Syddjurs Byråd er forbi. Den røde fløj endte med at sejre. Arkivfoto
Kampen om de 27 plader i Syddjurs Byråd er forbi. Den røde fløj endte med at sejre. Arkivfoto

Poster er fordelt

Byrådsvalget i Syddjurs Kommune gav den røde fløj 14 af de 27 pladser i byrådssalen.

På den baggrund skabte Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet en aftale, der sætter Ole Bollesen i borgmesterstolen til nytårsskiftet.

Aftalen betyder også, at SF får formandposterne i udvalget for natur, teknik og miljø samt i udvalget for familier og institutioner. Socialdemokraterne kommer til at sidde på formandposten i udvalget for sundhed- og ældreområdet.

Venstre får formandposterne i udvalget for plan, udvikling og kultur samt arbejdsmarkedsudvalget. Desuden bliver viceborgmesteren i Syddjurs Kommune fra Venstre.

Skuffelse i DF

Dansk Folkeparti står som det eneste parti udenfor aftalen med Ole Bollesen som ny kommunal førstemand.

Partiet gik frem fra to til tre mandater, og derfor havde spidskandidat Per Dalgaard håbet på en formandspost i et udvalg.

- Der er overhovedet ikke kigget til vores side i den her konstituering, vurderer Per Dalgaard.

Overrasket borgmester

Ole Bollesen fik 1.064 personlige stemmer ved tirsdagens byrådsvalg i Syddjurs.

Valgets topscorer blev Claus Wistoft med 3.372 personlige krydser, mens SF'eren Kirstine Bille modtog personlige stemmer fra 2.490 vælgere.

Natten til onsdag erkendte Ole Bollesen, at han under valgkampen reelt ikke havde troet på en sejr i kampen om borgmesterposten.

- Jeg gik egentlig ind rollen som spidskandidat som en overgangsfigur, der skal hjælpe med at skabe et yngre socialdemokrati i Syddjurs. Men jeg garanterer, at kommunen i mig får en kompetent og erfaren leder, understreger Ole Bollesen.

Valgdramaet i Syddjurs er kulmineret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce