Vil du fange virkelig store havørreder i Østjylland? Se hvor det foregår

Enhver lystfisker ved, at det er næsten umuligt at fange en stor havørred i stille vejr. Og hvis det tilmed er tåget, er det ekstra svært. Alligevel lykkedes det Heiko Petersen at overraske kæmpen her ved Esby. Fangsten indbragte ham et gavekort på 20.000 kr. Foto: Ken Nørgaard Henriksen

Vil du fange virkelig store havørreder i Østjylland? Se hvor det foregår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tre største havørreder i stor lystfiskerkonkurrence i Jylland blev alle fanget på Djursland.

ØSTJYLLAND: Hvis man er lystfisker og gerne vil fange en stor havørred, er Djursland stedet. Det må være konklusionen på weekendens store lystfiskerkonkurrence i Jylland.

Konkurrencens tre største fisk blev alle fanget fra Djurslands kyster. Og det samme gjorde den femte- og sjettestørste.

- Vi må bare sige, at fiskeriet efter store havørreder på Djursland er fantastisk. Det er efter min mening det sted i Jylland, hvor chancen for at fange en stor ørred er størst, siger Rasmus Hestehauge fra konkurrencens arrangør, Go Fishing i Tilst.

Den største fisk blev fanget af Heiko Petersen fra Tinglev på en lille hvid rejelignende flue ved Esby på Helgenæs. Den målte 77,8 cm og og vejede 5815 gram. Altså næsten seks kilo.

Næststørste fisk vejede godt 4,4 kilo og blev også fanget på Helgenæs, nemlig ved Sletterhage, af Bent Mæng på bombarda-flåd og regnorm.

Konkurrencens tredjestørste fisk snuppede Lars Fischer på et ikke oplyst sted på Norddjurslands kyst på en hjemmelavet wobler. Den vejede godt 4,2 kilo.

Det store hug

Under rensningen viste det sig, at den havørred, som Bent Mæng fangede, og som altså gav ham andenpladsen, netop havde spist en stor sild på 22 centimeter.

Hvilket fangeren ikke kunne være utilfreds med, for det var netop sildens vægt, der ifølge Rasmus Hestehauge fra Go Fishing gjorde, at ørreden havnede på andenpladsen i stedet for tredjepladsen. De vejede næsten det sammen.

Vinderen, Heiko Petersen, var taget til Djursland sammen med syv kammerater fra Skovens Fiskeklub på Als. De otte kammerater, som havde lejet et sommerhus på Djursland, fiskede løs hele lørdagen uden at få det store hug, de havde drømt om.

Det kom først søndag formiddag.

- Vejret var ellers ikke for godt. Søndag formiddag blev det ret tåget, og samtidig døde vinden næsten ud, fortæller Heiko Petersen.

Normalt er det god latin, at der skal være en smule bevægelse i vandet, hvis man skal gøre sig håb om at fange en stor havørred. Ellers lader de sig sjældent overliste. Alligevel så Haiko Petersen pludselig en bule bag sin flue. Det kunne kun være en havørred.

- Så huggede den! Først troede jeg ikke, at den var specielt stor, men da den hoppede to gange, kunne jeg godt se, at det var alvor, og jeg begyndte at råbe på mine kammerater, fortæller han.

Præmie: 20.000 kr.

Inden kammeraterne ankom, havde Heiko Petersen bestemt sig for selv at lande fisken.

- Så stor en fisk får man ikke på hver dag, så jeg måtte hellere selv tage hele ansvaret.

I fangstnettet kom fisken, og på bredden blev der dunket rygge. Dommen fra kammeraterne fra Skovens Fiskeklub lød: Det der kan være vinderfisken.

Det var det, viste det sig nole timer senere. Heiko Petersen vandt førstepræmien, et gavekort på 20.000 kr. Hvilket i parentes bemærket ikke har gjort livet lettere for ham, for inden onsdag skal han beslutte, om pengene skal gå til en fiskerejse til troperne eller fiskegrej i Go Fishings butik, og han kan ikke bestemme sig.

Her slipper vi Heiko Petersens store fisk for lige at fortælle, at de store havørreder ved Djurslands kyster ikke kun kommer - som man måske skulle tro - fra de nærliggende store vandløb Gudenåen og Kolindsund Kanalerne. Fangst af fisk med radiosendere viser, at havørrederne ved Djursland gerne kommer langvejs fra.

- Eksempelvis fra Limfjorden og Sjælland. De søger mod Djursland, fordi der er så meget føde. Især sild og tobis lokker de store ørreder ind til kysten, og dej er jo dejligt, for så kan lystfiskerne få fat i dem, siger Rasmus Hestehauge fra Go Fishing.

Nord og syd for Grenaa

Den fjerdestørste blev fanget på Als, mens den femtestørste blev taget på wobler ved Rugård - på kysten syd for Grenaa - af Leif Hummelshøj. Den vejede godt tre kilo. Den sjettestørste gik på krogen ved Sangstrup nord for Grenaa. Den vejede 2,5 kilo og blev landet af Leo Juul Nielsen, som selv havde lavet wobleren, fisken huggede på.

Vil du fange virkelig store havørreder i Østjylland? Se hvor det foregår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce