Voldsom tiger kommer ikke tilbage til Ree Park

Det er anden gang inden for forholdsvis kort tid, at en europæisk huntiger må lade livet i mødet med en hantiger. I marts 2018 blev en huntiger dræbt af en han i Zoologisk Have i København. Hannen (billedet) var tre uger forinden ankommet fra Moskva. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018

Voldsom tiger kommer ikke tilbage til Ree Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sker engang imellem, at tigre dræber hinanden, forklarer Ree Parks direktør, Jesper Stagegaard. Han kalder den overlevende tiger for 'meget, meget blid'.

SYDDJURS: Den hantiger fra Ree Park Safari, som fredag aften i London Zoo dræbte en huntiger, kommer ikke tilbage til parken ved Ebeltoft. Men det var heller ikke meningen, forklarer parkens direktør, Jesper Stagegaard.

Hantigeren fra Ree Park Safari, Asim, drog for 10 dage siden på kærlighedsbesøg hos huntigeren Melati i London, men mødet endte alt andet end kærligt.

I begyndelsen opholdt de to tigre sig i nabobure, så de kunne lære hinanden at kende, beretter BBC. Men da de to tigre fredag mødte hinanden i samme bur, endte stævnemødet i bitter slåskamp, som resulterede i, at Melati blev så alvorligt kvæstet, at hun siden døde.

For både Ree Park Safari og direktør Jesper Stagegaard var det en ubehagelig besked at få. Men han vil ikke sige, at episoden har chokeret ham. Den slags kan ske, når man har med tigre at gøre, forklarer han.

- Der er ikke noget unormalt i det, der er sket. Det er en kalkuleret risiko, at det kan ende på den måde, når to tigre mødes. Men heldigvis sker det sjældent, siger han.

- Drønhamrende ærgerligt

Jesper Stagegaard ærgrer sig over situationen. Den dræbte tiger, Melati, tilhørte den udrydningstruede tigerart fra Sumatra.

- Hun var blevet bragt til London fra Australien, og det havde været et kæmpeshow at få hende bragt til London Zoo for at få noget nyt genetik ind i den europæiske stambog for sumatratigre. Så det var dødhamrende ærgerligt, at det gik som det gik, siger han.

Direktøren frygter, at nogle efter episoden vil stemple Asim som en yderst aggressiv tiger.

- Men jeg kan bare sige, at han var fuldstændig fantastisk, mens han var hos os, siger direktøren for Ree Park Safari.

Man kan i hans stemmeføring tydeligt høre, at han virkelig holder af tigerhannen.

- Faktisk var Asim næsten det modsatte af aggressiv. Jeg vil kalde ham en meget, meget blid tigerhan, som vi ekstraordinært tidligt kunne sætte sammen med vores huntiger - også mens den havde unger. Ja, Asim legede med ungerne og opførte sig fuldstændig fantastisk. Så vi har været meget, glade for ham, siger Jesper Stagegaard.

Ny hantiger på vej

Når Asim ikke kommer tilbage til Østjylland, har det ikke noget med tigerdrabet i London at gøre.

- Hele stambogen er styret via en international koordinator. Man prøver for artens bedste at sammensætte de dyr, der vil give den bedste genetik. Asim er far til fire kuld med vores huntiger i Ree Park, og vi har fået at vide, at vi ikke må yngle mere med den kombination, forklarer direktøren.

Til gengæld for Asim er Ree Park Safari blev lovet en ny hantiger - fra London Zoo.

- Man kan sige, at vi har byttet med hinanden, siger Jesper Stagegaard.

Hvornår præcist Ree Parks kommende nye hantiger dukker op, er ikke sådan til lige at sige. Han er i øjeblikket på en kærlighedsdate i et andet europæisk zoo.

Så må vi bare håbe, at det møde spænder mere fredeligt af.

Voldsom tiger kommer ikke tilbage til Ree Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce