Overblik: Fem store Merkel-dage


Overblik: Fem store Merkel-dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1
Den yngre Merkel anno 2005. Kampklar ved sit første valg som spidskandidat. Foto: Scanpix

1954: Angela blev født 17. juli i Hamburg som datter af den lutherske præst Horst Kasner og Herlind Jentzch, som er lærerinde i engelsk og latin. Få uger efter fødslen flytter familien til DDR, hvor faren først er sognepræst i Quitzow. Tre år senere flytter familien til Templin, hvor Merkel gennemlever sin barndom og første ungdom.

2

1977: Angela Kasner bliver kirkeligt viet i Templin med sin første mand, Ulrich Merkel, som hun har mødt under sine studier i Leipzig. I 1978 flytter parret til Østberlin, hvor Angela Merkel får en stilling ved Zentralinstitut für Physikalische Chemie. Parret bliver skilt allerede i 1982 efter et års separation.

3

1986: Merkel tager en doktorgrad i fysik. På instituttet mødte hun professor i kemi Joachim Sauer, som hun gifter sig med i 1998. Hun har ingen børn, men Sauer har to voksne sønner.

4

1989: I forbindelse med murens fald træder Angela Merkel ind i partiet Demokratischer Aufbruch, som senere bliver en del af det konservative CDU. I den nye østtyske regering bliver Merkel stedfortrædende regeringstalsmand. Efter valget i december 1990 bliver hun kvinde- og ungdomsminister og stiger hurtigt i graderne i partiet.

5

2005: CDU og CSU bestemmer på et fællesmøde, at Merkel skal være søsterpartiernes kanslerkandidat. Ved valget i september får CDU/CSU 35,2 procent af stemmerne mod SPD's 34,2. Merkel vinder sin egen valgkreds i Mecklenburg-Vorpommern med 41,3 procent. Da ingen af fløjene formår at danne flertal, kommer Merkel til at stå i spidsen for en flertalsregering bestående af CDU/CSU og SPD. Lige siden har hun siddet solidt på posten som forbundskansler.

Overblik: Fem store Merkel-dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce