Hverdagens helte på landevejen


Hverdagens helte på landevejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: De flytter sig på en måde, der hverken direkte eller indirekte - via partikler eller støj - slår andre ihjel. De holder deres kroppe og sind i toptunet stand i en sådan grad, at samfundet sparer milliarder af kroner. De viser vejen for, hvordan vi alle kan bidrage til at begrænse temperaturstigningen til to grader.

De får stort set ingen medvind fra politikere, der (stort set) fra en kant af ikke kunne drømme om at hoppe ud af deres 1.400 kg tunge bil til fordel for en cykel.

Helte dræbes - også hverdagens helte. Hvert år dræber andre af landevejens brugere omkring 30 af hverdagens helte. Flertallet af disse trafikdrab sker ved påkørsel bagfra, hvor cyklisten ikke har en chance for at afværge.

I Randers Kommune er der indenfor de seneste godt to år blevet dræbt to cyklister på denne måde. Disse meningsløse trafikdrab ville være undgået, såfremt der havde været en cykelsti.

Til trods for disse trafikdrab og til trods for ihærdige indsatser fra lokalsamfund for at få cykelstier er der ingen medvind fra politikerne.

Ja - vi er en fattig kommune med sparsomme midler. Netop derfor bør vi bruge midlerne med største omtanke. Derfor gør det mig oprigtig vred, at et stort flertal i byrådet vil bruge 3,3 millioner kroner af disse sparsomme midler til forbedringer i et kryds, hvor der indenfor de seneste fem år blot har været to uheld - og endda uheld med skader kun på biler og ikke på mennesker.

Er det blot et spørgsmål om profilering inden kommende folketingsvalg? Eller en stivnakket stolthed, der forhindrer et skift i standpunkt? Eller er det bare, fordi de fleste politikerne aldrig optræder som hverdagens helte, idet de altid foretrækker at lade de 1.400 kg flytte dem rundt?

Hverdagens helte på landevejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce