Annonce
Debat

Debat: 'Og i øvrigt skal vi tale ældreområdet op'

Debat

Kronik: Retten til fri kærlighed gælder alle

Troede du, at retten til fri kærlighed og retten til at bestemme over ens eget liv, var en selvfølge i Danmark?

Leder For abonnenter

Landsholdet har knækket koden til kvinderne - har Randers FC?

Det er velkendt, at kvindelig intuition sjældent svigter. Derfor er det måske heller ikke så underligt, at kvinderne er begyndt at strømme til herrelandsholdets kampe i Parken. 30 procent af tilskuerne til VM-kvalifikationskampene i 2021 er kvinder. For to år siden udgjorde de blot omkring 15 procent.

Debat

Debat: Bonnichsens uværdige stråmænd

Debat

Debat: Ventetider i klagesager bør ikke overstige et halvt år

Debat: Det er en af grundstenene i det danske demokrati, at der er let adgang til at få efterprøvet myndighedsafgørelser i uafhængige klagenævn. På den måde kan man sikre, at retssikkerheden overholdes for de involverede parter, og at landets love overholdes. Det gælder, hvad enten der er tale om byggesager, klimasikringsprojekter, udbygning af veje eller andre projekter.

Debat

På kant: Facebook, på dine frugter skal du kendes

Debat

Folkeskolen som førstevalg

Læserbrev: For mig og Dansk Folkeparti skal folkeskolen være børnefamiliernes førstevalg. Derfor ærgrede det mig, da jeg i løbet af sommeren fik kendskab til ”elevflugt” fra en af kommunens folkeskoler.

Debat

Debat: Sådan skal otte erhvervsfyrtårne løfte os ind i en bæredygtig fremtid

Debat

Kronik: Fra A til Å - En håndbog i menneskelig viden

Debat For abonnenter

Overmarks stripnummer: Hvem er det lige, der har mistet dømmekraften?

Annonce
Annonce
Debat

Har vi demokrati og folkestyre i Danmark?

Læserbrev: Ja, det bryster vi os af … Og med ytringsfriheden i hånd siger og tegner vi, hvad vi vil. Men … realiteten er en helt anden. Valgkampen til kommunalvalget er for længst skudt i gang, og de etablerede partier og lister har travlt med at pudse fjerene. Nyt flot budgetforlig for lånte penge, vælgermøder med spids- og borgmesterkandidater jo jo … De kan det hele … I Støvring Forsamlingshus er der indbudt til vælgermøde 28. oktober klokken 19.00. Arrangør er Mogens Nyholm fra Radikale Venstre, og han har inviteret:

Debat

Så forstår I måske, hvad jeg mener, når jeg siger, at der hersker en frygtkultur i Randers Kommune?

Debat

Om Bjarne Overmark

Læserbrev: Bjarne Overmark har sandelig moral,

Annonce
Debat

Kronik: Når der kommer en båd med bananer

Debat

Vælg velfærd

Læserbrev: Lad valget handle om de ting, der faktisk flytter danskernes hverdag, opfordrer FOA til.

Debat

Kronik: Når vi skilles - Alle lider i et brændende hus

Debat

Kvalitet og grøn omstilling kræver plads i budgettet

Læserbrev: I Randers Kommune har man i flere år både reduceret budgetterne med 0,5 procent og ikke tilpasset dem til de stigende priser. Det har og vil resultere i, at der bliver mindre tid til borgerne. For kommunens omsorgsmedarbejdere skal løbe hurtigere, og så bliver de nødt til at nedprioritere kvaliteten af deres arbejde.

Debat

Venstre vil skabe balance mellem land og by

Læserbrev: Ulstrup Lokalråd har taget et vigtigt emne op: Hvordan får vi skabt balance i Favrskov? Mere end halvdelen af kommunens borgere bor uden for vækstcentrene Søften, Hinnerup og Hadsten, og kommunen må ikke knække over men skal fremstå som et samlet Favrskov.

Leder For abonnenter

Stinkende lokum spolerer skønheden: Det kan vi ikke være bekendt

Debat

Dømmekraft og retorik

Læserbrev: Selv om jeg på det kraftigste misbilliger hr. Bjarne Overmarks arbejdsmetoder, må jeg beundre hans strategiske evne til at få fokus i medierne. Hvilken valgkamp kan fås billigere og mere omsiggribende end den, han lige har præsteret takket være et ret harmløst humoristisk opslag på den store folkedomstol.

Annonce
Annonce
Debat

Venstre vil det grønne

Læserbrev: Det er ikke noget, vi bare siger i Venstre, nej, vi tager også action på det.

Debat

Naturnationalparker: Sammen kan vi finde de gode løsninger

Debat

Langvarig hjernerystelse - patienterne skal have hjælp

Læserbrev: Kender du nogen med langvarige følger efter hjernerystelse? I Randers Kommune er der godt 160 borgere om året, der rammes af langvarig hjernerystelse. I flere år har borgerne været overladt til selv at finde ud af, hvilken behandling de skal have - og selv betale. Det giver ulighed i sundhed.

Annonce
Debat

Debat: En underfrankeret socialpolitik, giver strafporto til modtagerne

Debat

Bueskydning og mandestrip

Læserbrev: Besynderligt, så lidt der skal til, for at den lokale verdenspresse - Amtsavisen og TV2 - trækker overskrifter.

Debat

Minkavlerne har krav på åbenhed i minksagen

Læserbrev: Det har været ret så interessant at følge de få afhøringer i mink-granskningskommissionen, der har været indtil nu. Man får et sjældent indblik i embedsmandsapparatets gøren og laden i forbindelse med minksagen, herunder hvorvidt der var hjemmel til aflivning af alle mink eller ej. Tilsyneladende var man i Fødevareministeriet bevidst om, at aflivning af alle mink forudsatte (ny) hjemmel.

Debat

Debat: Landbrugsaftale - Det bliver svært, men hvis nogen kan, er det de danske landmænd

Debat

I øvrigt mener jeg, at vi har bedre ting at bruge tiden på

Læserbrev: I øvrigt mener jeg ... var før i tiden små notitser fra mavesure læsere af Ekstra Bladet. Et sammensurium af mavesure synsninger, man kunne gøre med, hvad man ville.

Debat

Kære børnefamilie - Venstre har dybe rødder i familielivet

Læserbrev: Venstre er et parti med dybe rødder i familielivet, vi ved, at vores børns ve og vel betyder alverden og også bekymringen om, hvordan det skal gå vores forældre, når de en dag bliver svagere og får brug for pleje.

Debat

Vores drikkevand er truet

Læserbrev: Vi skal ikke ende med at købe drikkevand i plasticflasker.

Debat

Hjælp og støtte til de mange hjemløse unge

Debat

Regulering af råger og måger i Randers Kommune

Læserbrev: Har igennem de seneste år bemærket, at der er kommet flere råger og måger til. Det er vigtigt, at Randers Kommune forsat søger om regulering af råger, og at dette sker både indenfor og udenfor bygrænsen.

Annonce
Annonce
Debat

En fornøjelse

Læserbrev: Nu, hvor efteråret for alvor har meldt sin ankomst, skal lyde en tak til de politikere og gode folk fra Citta Slow, som har skabt strandområdet og legelandet øst for lystbådehavnen.

Debat For abonnenter

Meningsmager Sebastian Dorset: Mangel på hænder - Kreta-liberalisme

Debat

Debat: Prisen for sikkerhed

Debat: Den triste nyhed om en dødsulykke i en børnehave i Nyborg Kommune spredes med hast og kraft og fordi den rammer et meget sårbart punkt. Vi, forældre, overlader ansvaret for vores børn til andre men når det går galt, er vi både magtesløse og stadig ansvarlige for at have overdraget ansvaret.

Annonce
Leder For abonnenter

Brixtofte havde jo ret, længe før femøren faldt på Christiansborg

Debat

Svar på debatindlæg fra Ulstrup Lokalråd

Læserbrev: Jeg er glad for at bo i et område med så stort et engagement fra borgerne vedrørende politik. Dog er jeg ked af at høre, at man i Ulstrup Lokalråd ikke har tiltro til, at Socialdemokratiet ønsker det godt for Ulstrup.

Debat

Et friluftsbad i Assens

Læserbrev: Assens er Mariagerfjord Kommunes femtestørste by. Vi har en velfungerende skole, en nybygget daginstitution, et fantastisk foreningsliv og en god dagligvarebutik – for ikke at glemme, at det alt sammen omkranses af smuk natur samt kort afstand til fjorden. Assens rummer mange børnefamilier, men også byens plejehjem har flere beboere. På den måde er Assens en homogen størrelse, hvor der er plads til alle.

Debat For abonnenter

Stiften mener: Nej, vi skal ikke skrotte privat pleje, men politikerne har et par opgaver

Debat

Giv børnefamilierne friheden til at vælge

Læserbrev: Valgfrihed er hjerteblod for mig. De seneste måneder har jeg talt meget om, hvor vigtigt det er, at de ældre medborgere selv kan bestemme.

Debat

Bedre overgange og mere patientinddragelse i  sundhedssystemet

Læserbrev: Når man kommer i et behandlingsforløb med indlæggelse, kan det føles både utrygt og usikkert. Uanset at man er kommet i fagligt kompetente hænder, så kan både patient og pårørende være bekymret over, hvordan det skal gå, når der udskrives for hospitalet, og hvem der har ansvaret efterfølgende.

Annonce