Debat

Annonce
Leder For abonnenter

Byggeriet i Randers må ikke gå i stå: Enhver form for vrangvilje og ventetid i byggesagsbehandlingen er yt

Leder For abonnenter

Det skal vi ændre straks: I Randers skal man ikke stå i kø foran kirkerne for at få mad

Hvad i alverden er det, der sker i vores danske velfærdssamfund, hvor vi bryster os af stor velstand, stærk økonomi, høj beskæftigelse og høj social sikkerhed?

Debat

Skattevæsenet vil lægge ny moms på dans

Læserbrev: De pressede husholdningsbudgetter fylder meget i hverdagen for mange danskere i denne tid. Prisen på alt fra smør til el stikker jo helt af. Så at sige alle familier oplever, at de har færre penge mellem hænderne til alt det, der ligger ud over det mest nødvendige. Og i en del familier vil man være tvunget til at overveje, hvilke fritidsinteresser man skal vælge fra på grund af økonomien.

Leder

Mere brug for flextur-muligheden

Debat

Statslige kviklån til borgerne

Læserbrev: Statslige kviklån til borgere, der risikerer at gå fra hus og hjem, som følge af himmelhøje energipriser med statsafgifter og moms, er regeringens bedste svar til os borgere, der lige nu sidder febrilsk og reviderer vores husholdningsbudget.

Debat For abonnenter

Det nye klassesnobberi

Debat

De røde vil fjerne patientrettigheder

Læserbrev: Efter to år med en verserende sundhedskrise, hvor vores behandlinger af patienter er blevet forsømt, foreslår de radikale og store dele af venstrefløjen nu gudhjælpemig at afskaffe behandlingsgarantien. Behandlingsgarantien, der har sikret en værdig behandling af vores syge medborgere, der ikke har kunnet få den fornødne hjælp på vores offentlige sygehuse. Det vil de, fordi ventelisterne er blevet for lange. Det mener jeg simpelthen ikke er en seriøs måde at løse problemer på. I hvert fald har jeg svært ved at forstå de radikales logik. Tænk sig, at man, for at leve op til kravene, hellere vil afskaffe reglerne om, hvor hurtigt patienter skal behandles frem for at behandle patienterne hurtigere. Det er jo ikke problemløsning. Det er at feje problemet med ventelisterne under gulvtæppet og samtidig kyle alle patienter under bussen. Det kalder jeg uværdigt.

Debat For abonnenter

Nej til grøn energi i villakvarter! Hvad er det egentlig lige, vi vil?

Leder For abonnenter

Hatten af for kriseknuserne fra Fladbro: De siger pyt med corona, krig, inflation, rentestigning, energikrise og andre dårligdomme

Bolig

Klumme: Ud med det gamle, ind med det nye

Annonce
Annonce
Debat

Valsemøllen igen …

Læserbrev: Det er rigtig godt, Randers Kommune giver Valsemøllen et sidste skud, så byen, kommende beboere og forbipasserende kan få glæde af et nyt, flot byggeri i stedet for den grimme øjebæ, der lige nu dominerer området. Visse politikere og udvalgsmedlemmer var for sløve, da chancen for et godt projekt blev forpasset, senest for godt et par år siden. Så jeg håber virkelig, der nu, trods trange tider, er en investor, der har mod på at gå i gang med det omfattende arbejde.

Leder For abonnenter

Sådan kan vi ikke være bekendt at behandle hinanden: Stavnsbåndet er ophævet, også i Randers

Debat

Regeringen leverer dårligere dyrevelfærd og naturmuligheder

Læserbrev: I onsdags havde vi i Venstre indkaldt miljøministeren, Lea Wermelin, og ministeren for landbrug, fødevarer og fiskeri, Rasmus Prehn, til samråd om de bekymrende beretninger, der kommer fra Molslaboratoriet. Der har været flere tilfælde ved Molslaboratoriet, hvor dyr har lidt tydelig overlast, og dyrevelfærden har været yderst kritisabel. Senest er der kommet en famøs video frem, hvor seks tyre jagtede to køer i mange timer, og hvorefter fire af tyrene endte med at blive aflivet.

Annonce
Leder For abonnenter

Vælt det gamle lort og byg noget nyt, vi kan være bekendt

Debat

Lad os bruge overskudsvarmen i en kold tid

Læserbrev: Har du tænkt på, hvor meget overskudsvarme din kummefryser laver? Ligesom den, laver vores lokale virksomheder en masse ekstra varme, som kan sendes ud i dine stuer. Eksempelvis ville overskudsvarmen fra Leca-værket i Hinge kunne opvarme stort set hele Favrskov Kommune. Varmen kan erstatte opvarmning med svinedyr og forurenende gas, og det skal vi udnytte i langt højere grad, end vi gør i dag.

Debat

Svar til S i forhold til deres kritik af K-plan

Debat

Lån forlænger kun pinen

Læserbrev: Det kan umuligt være gået nogens næse forbi, at priserne i samfundet er eksploderet. Den høje inflation har sat sit præg på alle danskeres liv, hvor forbrugerpriserne nu har nået deres højeste i knap 40 år. De stigende priser betyder, at mange danskere ser frem til en el- og varmeregning, der skaber udfordringer og potentielt ikke kan betales.

Debat

De ældre fortjener frisklavet mad

Læserbrev: Det er velkendt, at jeg kæmper for, at alle plejehjem i Favrskov får frisklavet mad på menuen. Derfor mener jeg også, at vi skal bygge det nye plejehjem i Hadsten på en måde, så det bliver muligt at lave al mad på stedet. Det synspunkt kæmpede jeg for ved budgetforhandlingerne, men det var der desværre ikke opbakning til.

Leder For abonnenter

Hurra for retten på Frederiksberg: Skiltet på maven af Mette Frederiksen-dukke var ingen trussel

Debat

Regeringens prioriteter er helt forkerte

Læserbrev: Regeringens finanslovsforslag for 2023 er et meget skuffende et af slagsen. De præsenterer finanslovsforslaget som stramt og det eneste ansvarlige, men det er på ingen måde sandheden. Inflationen har ramt det højeste niveau i 40 år. Boligpriserne står over for at falde og arbejdsløsheden stige. Det er blevet betydeligt dyrere at være dansker i løbet af det sidste år. De fakta tager regeringen slet ikke højde for i deres finanslovsprioriteter, og det ser jeg meget alvorligt på.

Annonce
Annonce
Debat

Længere ventetid på genoptræning efter hjerneskade truer

Læserbrev: Hospitalsudvalget Region Midtjylland behandlede i denne uge en sag, der ved første øjekast kan ligne godt købmandskab. To sengepladser på det topprofessionelle neurologiske hospital Hammel Neurocenter i Region Midtjylland bliver ikke brugt af de andre regioner som planlagt, og derfor vil politikerne lukke pladserne og spare pengene. Pladserne er reserveret til patienter fra andre regioner, men da der her er mindre efterspørgsel, går regnestykket ikke op.

Leder For abonnenter

Derfor er det vigtigt at have lokale politikere på borgen: Folketingsvalg handler også om motorvej, broer og statsarbejdspladser i Randers

Debat

Nej til flere vindmøller og kæmpestore solcelleanlæg

Læserbrev: Nye Borgerlige i Randers er imod, at der i Randers Kommunes landdistrikter sættes flere store vindmøller og kæmpestore solcelleanlæg op, der på tegnebrættet er på størrelse med Spentrup by, uden at befolkningerne i de berørte områder er blevet spurgt.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Derfor er det præmaturt, tenderende til storhedsvanvid, at tale om Randers FC som dansk mester

Debat

Lisbeth Stryhn er oplyst

Læserbrev: I sin leder 13. september antyder Lisbeth Stryhn med en række retoriske spørgsmål og ironi, at hun er oplyst af det fælles bedste uden smålig skelen til smålige energibesparelser.

Debat

Velfærdslisten - højere løn og bedre arbejdsvilkår er en stor del af løsningen

Læserbrev: Randers Kommune står, som store dele af landet, overfor en massiv udfordring, når det kommer til rekruttering og fastholdelse af personale på omsorgsområdet. Det var også et tema i kommunalvalgkampen sidste år. Men man bliver stadig ved med at stille spørgsmål om, hvad der skal til. Det er som om, det er kernefysik, men nej, det er ingenlunde så vanskeligt. Fagbevægelsen har længe præsenteret ret enkle men virksomme bud. Lønniveauet er en afgørende faktor, når det gælder rekruttering og fastholdelse. Det er evident, at de decentrale kommunale enheder, for eksempel på omsorgsområdet, der har de laveste lønninger, også har større frafald og vanskeligere ved at rekruttere. Til gengæld kan man se, at dette er positivt anderledes på områder, der har højere løn.

Debat For abonnenter

Sluk lyset. Luk skøjtebanen og lad mørket sænke sig over byen

Debat

Svar på leder 10. september

Læserbrev: Knud Mogensen skriver i sin leder 10. september 2022, at busserne på busrute 118 mod Aarhus kører stort set tomme (Hvad er det, han skriver præcis?). Jeg må blot konstatere, at hr. Mogensen ikke bruger busruten. Jeg kan kun opfordre ham til at prøve at tage bus 118 i myldretiden, eksempelvis 6.50 eller 7.20 fra Randers og prøve at stå op hele vejen.

Debat

Dagtilbud sikret en million kroner årligt

Læserbrev: Så er budgettet for Favrskov Kommune for 2023 sendt i høring. Bestræbelserne på at fastholde penge på de nære velfærdsområder lykkedes - næsten.

Debat

Håndværkerfagene skal styrkes

Læserbrev: Som passioneret fritidshåndværker og uddannet landmand er det ikke nogen hemmelighed, at en opprioritering af håndværkerfagene ligger mit hjerte meget nært. Såvel nu som i fremtiden skal vi sikre, at flere unge søger ind på erhvervsuddannelserne. Og vi skal sørge for, at flere voksne får både lyst og økonomisk mulighed for omskoling. Mangel på håndværkere og andre faglærte må ikke blive en bremse for den grønne omstilling eller væksten i vores samfund.

Debat For abonnenter

Hvor bliver hjælpen af? Energikrisen er en uppercut til allerede svækket erhvervsliv

Debat

Madtilberedelse tilbage til de enkelte plejecentre

Læserbrev: Beboere på et plejehjem, der sidder omkring køkkenbordet og diskuterer opskriften til dagens middag, vil være et af de bedste værn, der findes, mod ensomhed på et plejecenter.

Annonce
Annonce
Debat

Kommunerne tilsidesætter loven

Læserbrev: Serviceloven kræver, at landets kommuner løbende justerer sine timepriser for leveret hjemmepleje til de private plejevirksomheder, så de afspejler de reelle omkostninger. I en tid med den højeste inflation i 40 år er det nu, priserne skal justeres, og derfor har vi i KA Pleje spurgt kommunerne om deres planer i den forbindelse.

Leder For abonnenter

59 millioner skattekroner er havnet det helt forkerte sted

Leder For abonnenter

Et problem for 117. gang

Det forekommer at være for 117. gang, landets trafikselskaber jamrer over manglende kunder.

Annonce
Leder For abonnenter

Det er ubegribeligt, DR!

Debat

Hvad står Venstre og Konservative i Randers Byråd for?

Læserbrev: Jeg har meget, meget svært ved at se, hvad Venstre- og Konservative-medlemmer i Randers Byråd står for.

Debat

Offentlig effektivitetsforbedring er både realistisk og nødvendig uanset retning

Læserbrev: Socialdemokratiet er ude med riven efter K’s 2030-plan, som indeholder skattelettelser og antagelser om offentlig effektivisering. Socialdemokratiets argument er blandt andet, at K skal kunne detaljere, hvor produktivitetsforbedringer for 17 milliarder kroner kommer fra. Den lokale Randers-S-kandidat Iben Sønderup har i et læserbrev påstået, at Pape ikke har blik for de svageste.

Leder For abonnenter

Godt og dårligt nyt for bilister: Nu er der gratis parkering igen og p-pladser forsvinder

Debat

Mor er både sur og skuffet

Læserbrev: Jeg blev ret trist, sur og skuffet, da jeg læste sparekataloget på Randers Kommunes hjemmeside.

Debat

En dronning blev en stjerne

Læserbrev: En lidt speciel nekrolog i anledning af et par sammenfaldende dødsfald:

Annonce