Debat

Annonce
Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Leder For abonnenter

Paradokset Jens Otto Krag er en tv-serie værd

Selv mange år efter sin død i 1978 er Jens Otto Krag så interessant, at Danmarks Radio fra i aften begynder at sende en ny serie, der hedder "Krag og Virkner".

Debat

Mangel på logik og bank ved banegården

Læserbrev: Såkaldte togbusser kører for tiden fra banegården i Randers.

Leder For abonnenter

Derfor er pressens kritik af Mette Frederiksens nye podcast det rene klynk

Debat

Kritik af Peter Orrys borgerlige forsvar

Læserbrev: Den stærkt højreorienterede chefredaktør på Amtsavisen, Peter Orry, har igen den 20. maj skrevet en leder, der forsvarer de borgerlige partier.

Leder For abonnenter

Derfor er manglen på børnepasning ødelæggende for os alle - ikke kun for børn og forældre

Debat

Er fornuften væk omkring Ringboulevarden, fordi man har lavet en konstitueringsaftale?

Læserbrev: Er konstitueringsaftalen vigtigere end virksomheder, arbejdspladser, byudvikling, habitatområde for flagermus og skriftlige aftaler med borgere?

Leder For abonnenter

Rasmus Stoklund diskvalificerer sig selv: Sådan en politisk ordfører kan man ikke have tillid til

Debat

Misforstået opfattelse vedrørende sikring af gravsten

Leder For abonnenter

Fri abort er igen et stridsemne

Annonce
Annonce
Debat

Patienten skal være i fokus

Læserbrev: En analyse har vist, at skandalerne om amputationer og den karkirurgiske behandling af patienter på hospitalerne i Region Midtjylland muligvis har kostet liv og at godt 47 patienter om året måske har fået foretaget unødvendige amputationer.

Leder For abonnenter

De frivillige er de uundværlige

Debat

Sammenhold uden forbehold - Stem ja!

Læserbrev: Vi skal snart til stemmeurnerne og stemme om, om vi vil indgå i det europæiske samarbejde om forsvars- og sikkerhedspolitik. Det anbefaler vi i Radikale Venstre, at man stemmer ja til.

Annonce
Leder For abonnenter

Stå ved din magt - Amtsavisen kigger magthaverne i kortene

Debat

Bukkejagten og politiets IT

Læserbrev: Så gik bukkejagten ind i Danmark, eller det vil sige, det gjorde den så ikke for de cirka 16.000 jægere, der fortsat venter på at få deres våbentilladelse på grund af endnu et svigt i et offentligt IT-system.

Leder For abonnenter

Ordentlige mennesker handler ikke med Ecco. Ordentlige mennesker går ikke i Ecco-sko

Debat

Ejendomme i Randers City - bevares? Kun hvis det har et formål, også økonomisk

Læserbrev: Jeg mener helt klart, at den tidligere handskefabrik og beboelsen ud mod Vestergrave skal fjernes og give plads til et nutidigt byggeri, der kan pynte i den grimme ende af Vestergrave.

Debat

Frygtelig fordømmende leder i Randers Amtsavis den 16.05.2022 om Ecco-sko

Læserbrev: Jeg blev meget forundret og direkte forarget over at læse lederen om Ecco-sko, skrevet af ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier, Peter Orry med overskriften: "Ordentlige mennesker går ikke i Ecco-sko". Utroligt at en konservativ lokalavis (Randers Amtsavis), som jeg har læst dagligt i over 50 år, kan tillade sig at skrive, at ingen ordentlige mennesker bør have med virksomheden (Ecco-sko) at gøre eller gå i deres sko, da virksomheden er en skændsel for Bredebro, Sønderjylland, Danmark og dansk erhvervsliv.

Leder For abonnenter

Forrykt sag om ringboulevard: Sådan behandler en kommune ikke sine egne skattebetalere

Debat

Ecco som prügelknabe

Læserbrev: I jeres leder i dagens avis d. 16/5 er I igen ude efter Ecco med at ordenlige mennesker ikke går i Ecco-sko.

Annonce
Annonce
Debat

Skal Randers midtby rives ned eller bevares?

Læserbrev: Hvad gør en by og kommune god og spændende? Det er der flere ting, der gør – bl.a. hvor spændende, flot og vedligeholdt midtbyens bygninger er.

Leder For abonnenter

Stiften mener: Stik os tre gratis fridage og drop tre helligdage

Debat

Stort antal tiltaleforhold er opgivet af anklagemyndigheden ved landets domstole

Læserbrev: Erhvervsstraffesager er politianmeldt af myndighederne på for ringe grundlag. Tiltaler strider ofte mod fundamentale EU-rettigheder.

Annonce
Leder For abonnenter

Lotteri med livet som indsats - hvilken region bor du i?

Debat

Vejstrategi - et forenet Kronjylland ønskes

Vi må forene os trafikalt, Kronjylland! Klimabroen er vejen at gå.

Debat

Hvor er listerne?

Den 1. juni skal vi til stemmeurnerne, denne gang for at stemme om at afskaffe forsvarsforbeholdet eller ej i EU.

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Det har været en historisk sæson, men ender den uden et gyldent punktum, vil særligt én forklaring stå tilbage

Debat

Et valg mellem valgfrihed og tyranni

Det bliver mere og mere tydeligt, at næste folketingsvalg kommer til at blive et valg mellem valgfrihed og tyranni. Aldrig før har vi i dansk politik været vidne til en regering, i fredstid, der gennem sin førte politik har indskrænket os borgeres muligheder og frihed i så højt et tempo, som vores regering har gjort.

Debat

Regeringens nye sundhedsudspil løser langtfra alle udfordringerne i sundhedssektoren

Læserbrev: Efter mere end to års nøl fremlægger den socialdemokratiske regering endelig sit bud på en sundhedsaftale, der i mine øjne både mangler vilje og heller ikke formår at imødegå alle de akutte problemstillinger, vi står over for.

Leder For abonnenter

Levende musikere er livskvalitet

For ikke så skrækkeligt mange år siden kunne restaurationspublikummet i Randers vælge og vrage mellem steder med rigtige, levende musikere. Flertalsformen er bevidst valgt.

Leder For abonnenter

Kommunal frygtkultur er en stopklods for hele Randers

Debat

Ros til ældreplejen i Randers Kommune

Læserbrev: Som borger i Randers Kommune og bruger af diverse goder stillet til rådighed af stat og kommune, har jeg gennem årene erfaret, at der her i kommunen er tradition for, ”for en sikkerheds skyld at tale ting ned, før man taler dem op”. Der til kommer, at når der uden belæg er talt ned, glemmer man ofte efterfølgende at tale op. Årsagen skal måske hentes i det faktum, at vi er et folk, som består af eksperter. Som bekendt kan eksperter ikke begå fejl.

Annonce
Annonce
Debat

Verdo Veritas

Læserbrev: Jeg har efterhånden nogle gange rejst Verdo-problemstillingerne på denne plads, fordi Verdo af oplagte grunde er vigtig for rigtig mange mennesker. Jeg har gang på gang efterlyst ”ansvarshavere” i forhold til de alt for mange sager, der jo grundlæggende handler om i særklasse grov tilsidesættelse af forbrugernes interesser.

Leder For abonnenter

Randers har en hastesag i nordbyen og Kristrup: Det gælder sikkerhed, sundhed og samvær

Debat

Leder på formodninger

Læserbrev: Da jeg læste lederen 7. maj af Axel Præstmark, blev jeg i trist humør. Lederen forholder sig til den af Randers Kommune igangsatte undersøgelse af plejecentrenes arbejde, hvor politikere, forvaltning, ledere og personale bestandigt har ”fingrene på pulsen”, så vi gør et godt arbejde for plejecentrenes beboere. Og viser rapporten, at der er noget, vi skal gøre bedre, bliver det netop belyst og påpeget i undersøgelsen, hvorved vi kan rette fokus på de forhold, som vi skal blive bedre til. Det står vi ved til hver en tid og gør vort ypperste for at blive gode.

Annonce
Leder For abonnenter

Endnu en møgsag om et plejecenter i Randers: Det kan vi ikke være bekendt overfor dem, der har skabt vores velfærdssamfund

Debat

Oust Mølleskoven

Læserbrev: Stor ros til Randers Kommune for renovering af stien gennem Oust Mølleskoven.

Debat

Refleksion over livets paradokser

Læserbrev: For at få succes skal du sige det rigtige på det rigtige tidspunkt til de rigtige mennesker. Men ret ofte afslører medierne, at det bedre kan betale sig at gøre det forkerte, hvis man ønsker omtale. Dagens (05.05.22) avisomtale af en ikke så populær gruppe i det brede og ikke mindst bedre borgerskab i anledning af festdagen for Danmarks befrielse ser ud til at bekræfte ovenstående teori.

Randers FC For abonnenter

Silkeborg spiller guldbold, men taber de til Randers FC, er der særligt én god grund til, at DM-bronzen kan havne i Kronjylland

Debat

Fremtidens fjernvarme er ikke forenelig med Flodbyen Randers

Læserbrev: Byrådsflertallets beslutning om at fjerne Verdos fjernvarmeværk på pieren eller begrænse dens aktiviteter for at give plads til Flodbyen Randers er et fejlskud af dimensioner.

Debat

Avisen Danmark skifter kurs

Læserbrev: Jeg læser Amtsavisen dagligt, fordi den løfter en vigtig opgave i vores lokalsamfund. Som en slags god lillebror, der er med, har jeg vænnet mig til at læse Avisen Danmark. Den indeholder ret gode artikler, og selvom den har en tydelig politisk slagside, så lykkes det ofte at finde balancen mellem direkte usandheder og reel dybdeborende journalistik. Jeg har derfor ofte argumenteret for, at vi i Avisen Danmark har et medie, som man faktisk kan blive klogere af, og som er værd at læse.

Annonce