Annonce
Debat For abonnenter

Øretæve til vores norske brødre og søstre: Den samling forbrydere burde I aldrig have tilladt at sætte fødderne på norsk fjeld

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Det er fuldt forståeligt, når borgere i Langkastrup og Uggelhuse på sydbredden af Randers Fjord i disse dage er forundrede - og måske også forargede - over den politiske opmærksomhed, der netop nu er omkring de markant stigende energipriser, der presser mange danske husstande økonomisk.

Debat

Tilskud til hjemmepasning: Nu er det børnefamiliernes tur

Læserbrev: Knap tre ud af fire af landets kommuner, herunder stort set alle vores nabokommuner, tilbyder tilskud til hjemmepasning. Det er der flere grunde til.

Randers FC For abonnenter

Søren Pedersen spillede højt spil - og fik sin gevinst

Debat

Forgiftningen af vores fødevarer og drikkevand vil ingen ende tage

Læserbrev: Landbruget sprøjter med mange forskellige giftstoffer, nogle lovlige og nogle forbudte.

Leder For abonnenter

Sæt livets problemer i perspektiv: Det er værre, når bentøjet står af, end når vaskemaskinen gør det samme

Debat

Ringboulevardens forlængelse

Læserbrev: Poul Rubachs læserbrev om Ringboulevardens forlængelse er så sandt som skrevet i tirsdagens avis.

Leder For abonnenter

Kritik af specialinstitution er en skamplet på Randers: Vi skal passe godt på vores svage børn

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Annonce
Annonce
Debat

Randers i en bedre udgave

Læserbrev: Der er meget godt at sige om Randers og dens borgere, ligesom der også er meget at sige om potentiale og plads til forbedring. Og Randers fortjener, at både borgerne og de lokale politikere i byråd og folketing er ambitiøse på dens vegne og ikke stiller sig tilfreds, før byens samlede standard er på højde med dens kvaliteter. Og de er store, som jeg ser det.

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Debat

De stigende energipriser viser, at der er behov for opgør med afgifter

Læserbrev: Jeg er næppe den eneste, der har fået en stor el-, gas- eller varmeregning ind ad brevsprækken for nylig. For selvom energiprisernes himmelflugt kan finde deres rod i mange forskellige forklaringer, er de kommet for at blive. De stigende priser kan udhule vores lønninger og gøre alting dyrere, for man skal huske, at det ikke kun er husholdningerne, der oplever stigende regninger, det gør virksomhederne også. Derfor er det på tide, at vi får kigget på energiafgifterne, de er næppe hele løsningen på problemet, men et godt sted at starte. Danmark har med 90 øre pr. kWh en af de højeste elafgifter i Europa, hvilket hverken kan forklares eller forsvares, når 80 procent af danskernes strøm produceres på vedvarende energikilder. I samme ombæring må man heller ikke glemme, at momsen følger energiprisen op og lægger mange hundrede millioner i statskassen.

Annonce
Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Debat

Gentager historien sig?

Læserbrev: September 1938

Leder For abonnenter

Sådan sætter man Randers på landkortet og lokker nye borgere med på holdet

Debat

Ringboulevardens forlængelse

Læserbrev: Bevar mig vel!

Debat

Gode venner hjælper hinanden, når man er udsat for trusler

Læserbrev: Lad mig starte med at slå fast, at Danmarks sikkerheds- og udenrigspolitik er forankret i NATO. Når vores allierede beder om et bidrag, forventes det, at vi bakker hinanden op. Som en forsvarsalliance er det naturligt, at medlemmerne sender bidrag rundt, alt efter hvor truslen er størst. Derfor sender Danmark nu en fregat og F16-fly til Baltikum. Den tilspidsede situation i Ukraine, hvor Rusland står som aggressor, truer sikkerhed og stabiliteten i Østeuropa. For selvom Ukraine måske ikke er medlemsland af NATO, så er de baltiske lande, og de kigger på udviklingen i Ukraine med stor frygt.

Leder For abonnenter

Højhusbyggeri passer perfekt: Storbyschwung hører hjemme i store byer som Randers

Debat

Invitation til Jørgen Hammer Sørensen

Læserbrev: For cirka 11 år siden købte vi et hus på Udsigten i Mariager. Vi købte huset, fordi vi godt kan lide den gamle købstad og ikke mindst på grund af den flotte udsigt, vi fik over by og fjord - det har vi nydt lige siden.

Annonce
Annonce
Debat

Apropos Ringboulevardens placering

Læserbrev:

Leder

Fra hjertet eller fra manuskript

Debat

Godt Gået, Favrskov

Læserbrev: 9,1 millioner har Favrskov Kommune modtaget efter ansøgning til faste teams i hjemmeplejen hos jer. Det er rigtig godt gået. De fleste kommuner sender ofte på kryds og tværs, hvad tilfældigheden byder.

Annonce
Leder For abonnenter

Fremtidens Arena Randers: Derfor er Morten Arnesen den rette mand i direktørstolen

Debat

Mere tid til omsorg - mindre bureaukrati og kontrol

Læserbrev: Vores ældre har fortjent en bedre ældrepleje end den, de har i dag. Vi skal af med den unødvendige dokumentation, så medarbejderne i stedet kan fokusere på det vigtige: Plejen og omsorgen til ældre mennesker, der ikke kan klare det hele selv længere.

Debat

Hvor er vores dyrevelfærd på vej hen?

Læserbrev: Hvilket syn har du på vores fælles dyr, dem, som staten bruger som naturplejere?

Leder For abonnenter

Bud efter Randers FC-træneren: Derfor må Thomasberg være fristet af AaB

Debat

Borgmesteren er chef for en frygtkultur

Læserbrev: De mange afsløringer i JP Randers om forholdene i børn- og skoleforvaltningen vidner om et generelt problem med borgmesteren og kommunaldirektøren: De står i spidsen for en, citat, “frygtkultur” og er henholdsvis passiv og en del af kulturen selv. En uvildig undersøger burde derfor som minimum gå førnævnte forvaltning igennem, gerne flere, for at få klarlagt problemerne. Byrådet skal stemme om en undersøgelse på førstkommende møde på foranledning af Velfærdslisten.

Debat

Hvis flagermus kunne tale

Læserbrev: Altså en linjeføring af ringboulevardens forlængelse har været bestemt i over 15 år. Endelig en, hårdt tiltrængt, udsigt til, at etableringen kunne iværksættes, og en stor del infrastrukturudfordringer kunne finde en løsning.

Debat

Når først man har forset sig på en løsning, er det svært at se de gode argumenter imod

Læserbrev: Ved det netop afsluttede valg var der mange, der stemte med en nagende tvivl på, om beslutningen om at bygge en klimabro var forhastet og ikke tænkt nok igennem.

Leder For abonnenter

Den kollektive trafik må ikke ende som 'Hele ugen alene'

Debat

Hvem passer på sundhedspersonalet?

Læserbrev: Det var med stor interesse, jeg for nogle dage siden læste regionsrådsformandens nytårshilsen her i avisen, for det er da på alle måder interessant, relevant og uhyre aktuelt at få klare bud på, hvad fremtiden byder på, når vi stiller ind på sygehusområdet, som er regionernes kerneområde. Nu er det generelt set god skik først se tilbage på året, inden man kaster blikket fremad, og det gjorde formanden bestemt også. ”Et testens år med travlhed og mangel på personale”, hedder det i refleksionen over året, og så kommer det: ”Medarbejderne har ydet en formidabel indsats og fortjener den største respekt” ... og så i øvrigt hurtigt videre med en videnskabelig filosoferen over, at ”pandemier går over…”, et håb, jeg tænker, vi alle deler.

Annonce
Annonce
Debat

Hvem passer på sundhedsområdet?

Læserbrev: Når Venstres nuværende medlem af Folketinget Michael Aastrup i disse spalter kritiserer regeringen for ikke at levere tilstrækkelige resultater på sundhedsområdet, kunne man fristes til at give ham ret, for der er ganske meget, der trænger til at blive rettet op på. Det handler eksempelvis om en mere effektiv behandlingsgaranti, om kapaciteten på sygehusene og ikke mindst en erkendelse af, at man igennem mange år ikke har prioriteret at løse de åbenlyse problemer, der er blandt andet med sygeplejerskernes løn og arbejdsforhold. Så med lidt ukritiske briller kan man sige, at Aastrup måske har en pointe, men man bør vel netop ikke være ukritisk i så væsentlige spørgsmål, ej heller når man lytter til politikere.

Debat

Tak, Jørgen Winther

Debat

Hvorfor og hvad skal der ske med energiprisernes himmelflugt

Læserbrev: Siden før jul har der i diverse medier været skrækslagne eksempler på energiprisstigninger for eksempel for kunder hos Gudenådalens Energiselskab, der får en stigning på varmeregningen til 45.441 kroner (det vil sige fra april 2022 en stigning på 186 procent) fra et fjernvarmeværk, der fyrer med gasturbiner og eldrevne varmepumper.

Annonce
Debat

Sådan kan EU mindske din el-regning

Debat

Ja, masser af p-pladser omkring Randers C

Læserbrev: Nogle bilister i Randers - især ”de indfødte” og mest højtråbende negative stemmer - har en underlig tankegang, når det gælder parkering af deres bil, hvis de har et ærinde i byens centrum.

Debat

Velkommen til mere teamstruktur i hjemmeplejen

Læserbrev: Statsministerens nytårstale varslede nye toner for ældreplejen. Det har Det Konservative Folkeparti længe talt for, så vi er klar i Favrskov. En af de første forbedringer er en udbygning af den såkaldte teamstruktur i hjemmeplejen. Teamstrukturen fungerer allerede i Hinnerup-området, og nu er tiden til at rulle det ud i hele kommunen. Jo før jo bedre, for teamstruktur har flere fordele, herunder særligt tryghed for borgerne og mere fleksibilitet med større ansvar til den enkelte medarbejder.

Debat For abonnenter

Retten til at bestemme selv i livets sidste fase trumfer grøn dagsorden

Debat

Venstre vil styrke borgernes retssikkerhed ved offentlige myndigheders indgreb

Læserbrev: Når offentlige myndigheder foretager indgreb på borgernes ejendom, skal borgeren tilgodeses. Ifølge grundloven er den private ejendom ukrænkelig. Sådan skal det også være. Desværre er det bare ikke tilfældet for alle landets borgere.

Debat

Nyt byråd – men hvad med en ny og forbedret Amtsavis?

Læserbrev: Med indgangen til 2022 startede det nye byråd, og i den anledning har Amtsavisen en række artikler herom. Det er fint, at avisen bruger plads til dette.

Annonce