Debat

Annonce
Leder For abonnenter

Derfor er det vigtigt for dig og mig, at der er nogle, der kun arbejder onsdag formiddag

Debat

Fjern dog handskefabrikken i Vestergrave - den har intet formål mere

Læserbrev: Jeg er helt enig med Jens Peter Hansen. Det er en gammel, ubrugelig bygning.

Debat

Valgloven: Trænger den til eftersyn?

Læserbrev: Ovenpå valget, hvor der er gået mere end fire uger, og vi stadig mangler en afklaring vedrørende en ny regeringssammensætning, vil det måske være på sin plads at overveje med det nye folketing, om vores valglov trænger til et serviceeftersyn. Der blev rejst flere spørgsmål under valget og især efter valget.

Leder For abonnenter

Sorgen er en hjemløs, men smuk kærlighed

Debat

Puljemidler til at styrke akutberedskabet

Læserbrev: Vi har et stigende antal borgere, der ringer 1-1-2, og vi har mangel på personale i Præhospitalet. Det gælder hele landet.

Leder For abonnenter

Hallo hallo, kalder Randers Byråd: Er der nogen, der hjælper de handlende og deres kunder i Trangstræde?

Debat

Hemmeligheden i hverdagen

Når man som jeg igennem en menneskealder har arbejdet med at sætte rammerne for oplevelser og at inspirere potentielle og eksisterende gæster til at fylde rejsen med oplevelser i Randers, kommer man nemt til at tro, at menneskets gode oplevelser kun foregår i forbindelse med en ferie. Jeg har været fokuseret på, at rejsende på besøg skulle have gode minder med sig hjem. Minder, man har for sig selv i hjertet, og minder, man har sammen med familie, venner eller øvrige rejsefæller. Ferierejsen eller ferieopholdet har betydet så meget i vores opfattelse af begrebet ferie, at det helt har overskygget alle de muligheder, som hverdagen også rummer. For mit eget vedkommende gik det for alvor op for mig, hvorledes man aktivt kunne skabe sig rigtig gode oplevelser i ens eget nærområde. Vandringer i den skønne midtby med det formål at opleve byens særkende, i parkerne, langs åen, langs fjorden uden andet sigte end at opleve natur, kulturhistorie, bygningsarkitektur, møde andre mennesker og så videre gav et klart billede af, hvordan hverdagen beriges, når man opdager alle hemmeligheder – eller slet og ret blev klogere på ens egn. Kreditkort og MobilePay var ikke med. Det vækker nemt shopping-genet og forstyrrer fokus.

Leder For abonnenter

Hjulmand er den perfekte landstræner, men han skal i en hulens fart have fundet ud af, om han stadig ønsker jobbet

Debat

Kronikken: På vej mod en ny verdensorden

Leder For abonnenter

Lille købmand, stort hjerte: Derfor mærkede jeg en lille klump i halsen. Læs om en rørende oplevelse midt i en krisetid

Annonce
Annonce
Debat

Nej, vi kan ikke leve af at producere mad som ”Bonderøven”

Læserbrev: Få mennesker er så sympatiske som Frank Ladegaard Erichsen, populært kaldet ”Bonderøven”.

Debat For abonnenter

Tak for advarslen, Nicklas. Men lås bilen næste gang

Debat

Folkeskolerne gør en forskel for vores børn og unge

Læserbrev: Vi står midt i Danmarkshistoriens største trivselskrise.

Annonce
Leder For abonnenter

Kommentar: Randers HK nåede toppen med folk, som kunne deres kram og havde bevist deres værd, og det er der, vi skal hen igen

Debat

Brug de lokale butikker

Læserbrev: De seneste uger har vi desværre set flere lokale butikker bukke under, og det er på alle måder trist. Det understreger med al tydelighed, hvor afgørende vigtigt det er at bruge de lokale butikker. Her i juletiden svinger de fleste af os dankortet mere end normalt, og her er det ekstra vigtigt at tænke lokalt – for hvis vi ønsker et godt og bredt udvalg af lokale butikker i morgen, skal vi huske at bruge dem i dag. Nøjagtig samme opfordring gælder i forhold til at huske alle vores lokale virksomheder.

Bolig

Mormors underbukser og det, der var værre

Debat

Bevar din troværdighed, Jakob Ellemann

Læserbrev: Er du i tvivl, så la' vær!

Debat

Gratis parkering er en fjern fortid - snart også i Randers

Læserbrev: Randers-bilister har i mange år været bundforkælede med parkeringsmuligheder – også i city nærhed – endda gratis og/eller til meget lave priser.

Leder For abonnenter

Det er sørgeligt, at Festen på Plænen lukker. Men det er ikke de andres skyld

Debat

Voldene omkring Randers

Læserbrev: I fæstningsbyen Randers var voldene et snærende bånd, man gerne ville gøre sig fri af. Man fik anlagt smukke skove og parkområde fra øst til vest, og store boligområder voksede op uden for voldene.

Annonce
Annonce
Debat

Hvem vælger et lån med højere rente?

Læserbrev: For nogle år siden havde jeg mulighed for at omlægge mit realkreditlån fra et 9 %-lån til et 6 %-lån. Lånet steg med det, det kostede at få omlagt lånet. Men ydelsen faldt. Og da jeg solgte huset, var det lettere at få handlen igennem, fordi huset var fordelagtigt belånt.

Leder

Nye abonnenter på amtsavisen.dk støtter Randers Julehjælp: Vi sender vores omsætning videre

Debat

Ros til Tirsdalens Plejehjem

Læserbrev: Efter at der nu er rejst tiltale i sagen om formodet drab og drabsforsøg på Tirsdalens Plejehjem i Kristrup, får både pårørende og personale rippet op i mange følelser, og det er naturligt, at de ansatte bliver påvirket af de uhyggelige hændelser, som de har været tæt på. Det er også naturligt, hvis de føler, at borgere og pårørende nærer mistro i forhold til, om der er styr på medicinudlevering og -opbevaring, og om beboerne kan føle sig trygge.

Annonce
Leder For abonnenter

Byrådspolitikere stikker halen mellem benene: Dårlig stil at lade handicappede i stikken

Debat

Ringboulevarden: Politisk magtarrogance

Læserbrev: Er byrådsflertallet (konstitueringspartierne) fuldstændig tonedøve. Eller er de besat af magtarrogance.

Leder For abonnenter

Forfejlet krisekommunikation: Større åbenhed om Tirsdalen kunne have klædt Randers Kommune - stop strudsepolitikken

Det er indiskutabelt korrekt, at ekstern kommunikation om efterforskningen af sagen om mulige drab og drabsforsøg på beboere på Plejecenter Tirsdalen i Kristrup er en opgave for politiet. Dette betyder dog ikke, at sagen ikke indeholder eksterne kommunikationsopgaver for Randers Kommune. Det gør den, og dem har kommunen kun løst i meget sparsomt omfang.

Debat

Hvornår er man syg? Hvornår er man speciel? Og hvornår er man normal?

Debat

Så kan p-tosserne igen brokke sig

Læserbrev: TV-2 havde fuldstændig ret i den gamle sang, når man læser de fleste kommentarer på Facebook om de nye 11 stk. halvtimes korttids-p-pladser i Trangstræde og tre stk. handicap-p-pladser. Alle de nye p-pladser er endda gratis.

Debat For abonnenter

Fra Peterskirken i Rom til skateboardet i garagen

Forleden, 18. november, skete det igen. Det, der skete, er på ingen måde noget, der markeres i hverken almanakken eller i familien. 18. november er en festdag i Rom, men ikke her hos os i det protestantiske nord. Det er dagen, hvor Pave Urban 8. indviede den siden så verdenskendte Peterskirken i Rom. Da kirken blev indviet 18. november 1626, var det som den samlede katolske kristenheds åndelige værn mod de frafaldne - som os i Danmark. Den skulle være bolværk mod den lutherske kirkesplittelse, som vi i Danmark var det første land til at tage fuldt imod. Det er også dagen, hvor Danmarks største videnskabsmand Niels Bohr døde. Og sådan kunne man blive ved, for hver dag i året rummer vigtige begivenheder i verdenshistorien. For mit eget vedkommende faldt jeg fredag 18. november i år under oprydning i garagen over mit gamle skateboard.

Leder For abonnenter

Babyer kan jo ikke synge

Hvad der i første omgang blev afvist med hånlatter, har nu 20 år senere viste sig at være, hvad Folkekirkens Viden- og Uddannelsecenter i en rapport  kalder "folkekirkens største succes i nyere tid", og sine steder står interesserede sågar på ventelister for at komme med.

Leder

Hjælp os med at hjælpe andre: Nøden er større end nogensinde

Leder For abonnenter

Putin skal ikke sætte Randers i stå: Vi skal vise mod, investere og videreudvikle vores lokalsamfund

Selv om krigen mellem de største lande i Europa netop nu skaber inflation og rentestigning i den vestlige verden og påvirker priserne på byggematerialer og alverdens andre varer, er det vigtigt, at vi ikke lokalt sætter alting i stå men bliver ved med at videreudvikle vores kronjyske samfund.

Annonce
Annonce
Debat

Din lokale butik har brug for dig

”Inflation lukker små butikker på stribe”

Leder For abonnenter

Selv sygehusansatte må nu hjælpe hinanden: Vi byder sundhedssektoren velkommen i virkelighedens verden

Debat

Vi skal kæmpe for den kollektive trafik

Læserbrev: Der skal spares millioner på busdriften i både den kommunale og den regionale kollektive trafik. Men vi skal gøre det klogt. Derfor arbejder vi i regionsrådets udvalg for regional udvikling for så vidt muligt at undgå at lukke hele busruter. I stedet kommer vi primært til at fjerne de busafgange, som har meget få passagerer, samt ture, der kører på tidspunkter, hvor de færreste skal til eller fra job og uddannelse.

Annonce
Leder For abonnenter

Avisen mener: Fri os fra energiskam, det løser ikke klimaproblemerne

Leder For abonnenter

Politiet har hørt alle bortforklaringerne: Brug uret og få et klip i kortet

I denne uge er færdselspolitiets opmærksomhed særligt rettet mod bilister, der taler i mobiltelefon under kørslen - vel at mærke med telefonen for øret. Det koster blandt andet et klip i kørekortet.

Debat

Usmagelig leder

Læserbrev: Helt ærligt, Axel Præstmark.

Debat

Skal Randers virkelig ikke have flere uddannelser?

Leder For abonnenter

Kære politikere: Man brænder ikke handicappede borgere af, slet ikke når de har noget på hjerte

Det er meget muligt, at handicaptoiletter og kørestolsramper er kostbare, og at Randers Kommune mangler kroner i kassen, men det koster ikke noget, at vi interesserer os - oprigtigt og omsorgsfuldt - for hinanden og vores fælles problemer.

Debat

Royal motionsfest i Midt- og Vestjylland

Læserbrev: Det er fantastisk dejligt og oplivende, at Royal Run i 2023 for første gang skal afholdes i Midt- og Vestjylland med start og mål i Herning.

Annonce