Annonce
Leder For abonnenter

Amtsavisen mener: Syg forklaring fra Brøns rammer os alle

Podcast

Lyt: Sosu'ernes ferie giver frygtelig sommer for Danmarks svageste

Sosu-hjælpere er umulige at få fingrene i i øjeblikket. Især lige nu, hvor vi står midt i ferieperioden.

Debat

Det er borgerne, der betaler

Læserbrev: Endnu en gang skal vi høre om det dårlige politiske miljø i Randers byråd. Men der må være noget om snakken, når en så dedikeret og kompetent profil som Venstres borgmesterkandidat Christian Brøns vælger at trække sig. Hvad er det, der sker? Christian Brøns har været i politik det meste af sit liv, og så vælger han at gå lige inden, hans politiske liv for alvor skal til at blomstre. Det vidner virkelig om, at der er noget, der er, som det ikke skal være.

Leder For abonnenter

Du fylder mig med lort: Sådan svarer man ikke en borger, der ringer for at få hjælp

Debat

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling

Bedre sent end aldrig. Det fristes man til at sige ved mødet med regeringens hvidbog, som bærer titlen ”Mod et bedre samfund med tech-giganter”. Endelig har politikerne formelt fået øjnene op for, at virksomheder som Facebook, Google, Amazon og Apple spiller en fuldkommen afgørende rolle i snart sagt alle aspekter af vores liv og samfund.

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Debat For abonnenter

Er det bare for at tale om noget andet end næstformandens retssag? Dét forslag kan DF da ikke mene alvorligt

Kapitel 1 i håndbogen for spindoktorer: Har du en møgsag, så tal om noget andet. Det har Dansk Folkeparti. På mandag møder næstformand Morten Messerschmidt  i retten i Lyngby,  tiltalt for dokumentfalsk og for at misbruge EU-midler.

Debat For abonnenter

Mere end bare ekstra penge på lommen

Debat For abonnenter

Flere og flere pendler til arbejdet: Og vi skal gøre det lettere at pendle

Debat

Debat: Hvorfor anbringer vi så mange børn uden for hjemmet?

Annonce
Annonce
Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat: ”Der kan ikke bankes noget som helst ind i børn, men der kan klappes uendeligt meget ud af dem”.

Leder For abonnenter

Efterligninger frabedes

Debat

Det haster med klimasikring: Hellere vand i Kolindsund end vand i kælderen

Klimaet på jorden udvikler sig mere og mere i ekstrem retning. Stigende nedbørsmængder, varmere og koldere klima, havstigninger og orkaner er efterhånden hverdagskost. Rekord efter rekord sættes. Sidst hørte vi om store nedbørsmængder i Europa med kæmpe oversvømmelseskatastrofer til følge. Det kommer tættere og tættere på.

Annonce
Debat

Kronik: Lagde du mærke til hende den ensomme?

Leder For abonnenter

Kirkefolk og skorstensfejere

Som kommentar til et åbent brev til regering og folketing fra godt 1000 kvinder og mænd med, som de selv anfører, tilknytning til det danske kirkeliv, omhandlende den socialdemokratiske regerings flygtningepolitik, siger udlændingeordfører Rasmus Stoklund (S), at han ikke er ved at falde ned ad stolen i den anledning:

Debat For abonnenter

Meningsmager Elisabeth Gjerluff Nielsen tog ud at se med DSB: Stemmer i stillekupéen

Debat

Når sandheden om landbruget er ilde hørt

Debat: Når man ikke kan ramme bolden, kan man altid gå efter manden. Sådan har andre tidligere beskrevet Jørgen Lund Christiansens (JLC) fremgangsmåde, når han i sine læserbreve skyder vildt omkring sig i håb om at ramme bare ét eller andet. Jeg kan forstå, at han har brugt tid på at google min åbenbart suspekte fortid for at finde skyts til sin kampagne; jeg må tilstå, at jeg ikke tilsvarende har undersøge JLC's fortid, men som påstået journalist kunne han i det mindste stave mit navn rigtigt.

Debat

Kære sygeplejersker – velkommen til Randers – i KD støtter vi jer

Læserbrev: Hvor er det rigtig ærgerligt, at sygeplejerskerne og arbejdsgiverne ikke har kunnet finde hinanden ifm. en ny overenskomst. Men det var næsten forudsigeligt, for arbejdsgiversiden havde ikke det ”værktøj", der kunne have løst konflikten, og det har for så vidt intet med den danske model at gøre.

Debat

Kronikken: Kærlighed til livets glæder

Debat For abonnenter

Lokale uddannelser går skridtet videre: Alle må kvitte tobakken

Efter sommerferien er det ikke længere tilladt for elever på landets ungdomsuddannelser at ryge eller nyde tobak i løbet af skoledagen. Hverken i de rygeskure, der stadig måtte være opstillet på diskrete placeringer, eller uden for uddannelsesstedets matrikel. Begrebet røgfri skoletid, der er blevet til lovtekst, skal således tages helt bogstaveligt. Bortset fra, at loven ikke forhindrer lærere og øvrige ansatte på skolerne at fortsætte med at pulse løs.

Annonce
Annonce
Debat

Kronik: Den forsinkede Søren Ryge-revolution

I Danmark er vi ikke altid de hurtigste i verden til at kaste os over nye udfordringer. Det er jyderne, der er berømte for deres besindighed, men måske det i virkeligheden er et karaktertræk, der er gældende for danskerne som helhed.

Debat For abonnenter

Det vigtige fællesskab på bølgen blå er kuren mod sortsyn

Debat

Kronik: På besøg hos kurderne - En legendarisk gæstfrihed

Der bliver talt og skrevet en del om lejrene i Syrien, Al Hoj og Al Roj. Lejrene passes af kurdere, de har ansvaret for dem. Kurderne var også med til at jage IS-folk ud af Irak og til dels af Syrien. I sin tid kæmpede de irakiske kurdere mod Saddam Hussein fra positioner i bjergene og blev kaldt Pesmerga, der betyder ”Den, der tør se døden i øjnene”.

Annonce
Leder For abonnenter

Respekt for Dannebrog

Debat

Kronik: Danmark har brug for en faglig, ambitiøs og gedigen psykiatriplan

En gruppe forskere har fulgt 5,9 millioner danskere fra 2000-2016. De lokaliserede 700.000 personer med psykisk sygdom og konkluderede, at patienter med psykiatriske diagnoser har op til mere end tre gange så stor risiko for en somatisk (fysisk) diagnose som personer uden en psykiatrisk diagnose. Andre undersøgelser har påvist, at patienter med psykiatrisk sygdom dør 10-15 år tidligere end befolkningen generelt.

Leder For abonnenter

De talende gravsten

Besøg på kirkegårde er som bekendt det samme som at blive klogere på de lokale samfund og deres udvikling.

Debat For abonnenter

Sebastian Dorset: Hvad vi lærte af covid-19 - tak til sagkundskaben

Debat

Samfundsnyttigt og værdifuldt

Læserbrev: Formanden for Fagforbundet 3F, Peter Christensen, har til Fagbladet udtalt, at han ikke har noget imod udlændinge på danske arbejdspladse, når de blot får overenskomstmæssig løn.

Debat

Noget er rart at have, andet er nødvendigt

Læserbrev: På sidste kommunalbestyrelsesmøde blev det vedtaget, at der skulle bydes på bygningen Nytorv 9, der tidligere har rummet rådhus, retsbygning og senest VUC.

Debat

Kurt Westergaard er død

Læserbrev: Danmark er blevet en stor kunstner og vigtig debattør fattigere.

Debat For abonnenter

Opinion: Skal Randers have flere højhuse? Ja, hvis vi vil sikre vores bymidte

Debat

Problemet med spil

Læserbrev: Overskrift på forsiden af Randers Amtsavis 19. juli: "21-årig eks-ludoman vil have spilreklamer væk: - De kan koste liv."

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er nu David Nielsen skal bevise sit værd: AGF går en svær sæson i møde

Den svære toer.

Debat

Danmarks tech-ambassadør i USA: Fra teknologisk bekymring til teknologisk forhåbning

Debat For abonnenter

Østervolds store forvandling: Det er den by, vi ønsker os

Har du været et smut forbi Østervold, siden Vandmiljø Randers og Randers Kommune fjernede rækværket og gav adgang til det nye rekreative regnvandsbassin i bunden af gaden? Hvis ikke, så gør dig selv en tjeneste og læg vejen forbi. Østervold er som forvandlet.

Annonce
Debat

Debat: Hjemmekontor som arbejdsplads - Husk at høre medarbejderne, når fremtidsplanerne lægges

Debat For abonnenter

Borgfred på turismeområdet: Ideen med VisitAarhus var ikke så dum endda

Frustrationerne og vreden var til at tage og føle på, da politikerne i Randers Kommune i 2019 besluttede at flytte sine "turismepenge" fra VisitRanders til det nye, brede turistsamarbejde med navnet VisitAarhus. En særdeles upopulær beslutning som jokkede godt og grundigt på Randers' betændte tå - nemlig lillebror-rollen i forhold til Aarhus. Et kompleks vi gang på gang skal overvinde, når det handler om samarbejde i Østjylland.

Debat

Kommunerne og regionen skal samarbejde mere på det psykiatriske område

Læserbrev: Alt for mange genindlæggelser på det psykiatriske område i Region Midt er uværdigt og skal ophøre.

Debat For abonnenter

Henrik List: Mennesker i mediemaskinen

Debat For abonnenter

Mange vil gerne kunne redde liv: Men det kan være svært at få adgang til førstehjælpskurser

Danmark er et af de lande i verden, hvor flest borgere kan træde til for at hjælpe, hvis en person falder om med for eksempel hjertestop. Vi kan og skal blive endnu bedre, fordi det handler om at redde liv. Desværre er det i Randers svært at komme i nærheden af de afgørende førstehjælpskurser.

Debat

Danmarks ambassadør i Canada: Ekstreme varmegrader skruer op for grøn omstilling

Netop i disse uger samler folk sig fra nær og fjern i det østlige Canada for at byde nogle helt særlige gæster velkommen. Efter at have drevet i flere år, dukker store grønlandske isbjerge normalt op ude i horisonten, og med lidt held kommer de arktiske kæmper helt tæt på.

Annonce