Annonce
Randers

300 børn får glæde af julehjælpen: Lokal legetøjsproducent sætter fokus på barnelegen

Direktør i Zpiiel, Martin Aagaard Christiansen, forklarer om donationen, at virksomhedens holdning er, at man skal støtte op om sit lokalsamfund. Og når legen samtidig bliver bragt ud til børnene, er det kun en bonus. Foto: Annelene Petersen
Den randrusianske legetøjsproducent Zpiiel har doneret 600 pakker med legetøj til Randers Julehjælp. De 600 pakker skal bringe glæde hos 300 børn i lokalområdet.

Randers: Når Randers Julehjælp inden længe rykker ud for at yde julehjælp til randrusianske familier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, vil det være med ekstra gaver til børnene.

Det står klart, efter den lokale legetøjsvirksomhed Zpiiel har valgt at donere 600 julegavepakker til i alt 300 børn til julehjælpen.

- Vores holdning er, at man selvfølgelig skal støtte sit lokalsamfund og sørge for at bringe legen ud til børnene. Og vi laver jo legetøj for at se den glæde, som vores produkter bringer børnene, siger direktør i Zpiiel, Martin Aagaard Christiansen om donationen.

Randers Julehjælp 2020

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

Annonce

Lokal produktion

Zpiiel er en dansk producerende legetøjsvirksomhed, som udvikler byggesæt, der opfordrer børn til kreativitet og fordybelse i leg.

Virksomheden har kontor på Messingvej i Randers. Det er her, de store ideer udtænkes, mens selve produktionen af virksomhedens legetøj foregår hos samarbejdsvirksomheden Cava Plastics, der ligger i Mariager.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

- En af idéerne med Zpiiel er at skabe et byggesæt, hvor børn kan få nogle andre oplevelser end med traditionelle byggesæt. Vi fokuserer på det hurtige, bevægelige byggeri, som giver mere tid til leg, og så har jeg altid haft en kongstanke om, at hvis man sørger for at tænke det ind som en naturlig del af udviklingsforløbet, så kan det sagtens lade sig gøre at producere i Danmark, siger Zpiiel-direktøren.

Annonce

Sælges over hele landet

Siden Zpiiel blev etableret for knap fem år siden, er det gået fremad med udbredelsen af virksomhedens legetøjsprodukter, som nu sælges i en række lande.

Kreativ leg er, hvad det fem år gamle legetøjsfirma har slået sig op på. Foto: Annelene Petersen

- Nu har vi selvfølgelig været ramt af corona ligesom alle andre i år. Men lige nu har vi sælgere af vores legetøj i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Herudover har vi distributører i Frankrig, Schweiz og Israel, som det er nu, og så arbejder vi selvfølgelig på at udvide markedet yderligere, siger Martin Aagaard Christiansen.


En af idéerne med Zpiiel er at skabe et byggesæt, hvor børn kan få nogle andre oplevelser end med traditionelle byggesæt.

Martin Aagard Christiansen, direktør, Zpiiel


Ønsker man at eje et stykke danskproduceret legetøj fra Randers, kan man først og fremmest købe Zpiiels legetøj på hjemmesiden Zpiiel.com. Herudover samarbejder virksomheden med en række udvalgte butikker rundt om i hele landet – herunder boghandlen i Mariager. Og så kan det efter aftale også afhentes på Zpiiels eget kontor på Messingvej.

- Vi sælger vores legetøj hos forhandlere over hele landet. Derfor er det faktisk lidt et ømt punkt for os, at vi ikke har en forhandler her i Randers. Ja, det er faktisk forfærdeligt. Men det håber vi at kunne lave om på, siger Martin Aagaard Christiansen.

Legetøjsfirmaet håber snart at få en aftale på plads med en forhandler i hjembyen Randers. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce