Annonce
Randers

46-årig mand fundet livløs i svømmebassin: Korrekt førstehjælp og hurtig ambulance var ikke nok til at redde hans liv

En 46-årig mand døde tirsdag, efter han tirsdag blev fundet livløs i 50-meterbassinet i Water & Wellness i Randers. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Tirsdag eftermiddag blev en 46-årig mand fra Randers fundet livløs i et svømmebassin i Water & Wellness i Randers. Han blev senere erklæret død på hospitalet. Direktør Michael Stensgaard slår fast, at det er en situation, som er så ulykkelig, som den overhovedet kan være. Han fortæller, at de ansatte på stedet gjorde alt i deres magt for at redde mandens liv.

Randers:  Klokken 13.52 modtog Østjyllands Politi et alarmopkald fra Water & Wellness i Randers. En mand var fundet livløs i et svømmebassin på stedet.

- Der blev udført førstehjælp på stedet og en ambulance bragte ham til hospitalet, hvor han blev erklæret død, fortæller kommunikationskonsulent ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Han forklarer, at hverken førstehjælp eller en ambulance, som var hurtigt fremme på stedet var nok til at redde mandens liv.

Annonce

Manden var en 46-årig randrusianer, og de pårørende er underrettet. Den præcise dødsårsag er endnu ikke kendt.

- Det er jo en situation så ulykkelig, som den overhovedet kan være, siger direktør for Water & Wellness, Michael Steensgaard, som selv var på stedet, da det skete.

- Jeg sad til møde, da vi modtog SOS-meldingen over walkietalkie og løb derned, fortæller han.

Ros for førstehjælpsindsats

Den 46-årige randrusianer, som var alene i svømmehallen, blev fundet livløs i 50-meter bassinet. Hans situation blev ifølge direktøren opdaget efter blot 30 sekunder. Ambulancen var på stedet indenfor fem minutter.

Både politi og ambulancepersonale anerkendte personalet for at håndtere situationen helt korrekt og en af ambulanceførerne vendte endda tilbage for at understrege, at de ansatte havde gjort alt, hvad der var i deres magt.

Michael Steensgaard, direktør for Water & Wellness

Alligevel stod mandens liv ikke til at redde. Michael Steensgaard gør det klart, at udover det dybt tragiske i mandens død, var det også en barsk oplevelse for de ansatte, som var på job.

- Både politi og ambulancepersonale anerkendte personalet for at håndtere situationen helt korrekt og en af ambulanceførerne vendte endda tilbage for at understrege, at de ansatte havde gjort alt, hvad der var i deres magt, fortæller direktøren, som sammen med den øvrige ledelse fokuserede på at tage hånd om personalet og de få andre gæster i Water & Wellness på det pågældende tidspunkt.

Blandt andet var en skoleklasse tilstede i den modsatte ende af svømmeområdet. Men her lykkedes det lærerne at gelejde klassen hurtigt op og væk og derefter er der også taget hånd om den  situation.

En krisepsykolog blev tilkaldt og var på stedet indenfor en time og brugte derefter nogle timer med dem, som havde været involverede i sagen. De ansatte får efterfølgende også mulighed for at snakke med en professionel i det omfang, som de har behov for det.

Annonce

Vil undgå at gøre det til tabu

- Vi har været i gang i seks et halvt år, og vi har 320.000 gæster igennem om året. Vi gør alt i vores magt for at undgå at sådan noget skal ske, og så er det så ulykkeligt, at det skete, forklarer Michael Steensgaard, som også har givet de berørte medarbejdere en fridag.

Når de vender tilbage igen, er det magtpåliggende for ham, at det hændte ikke ender som tabu, men bliver noget, som man kan tale om fremadrettet.

- De har jo brugt de redskaber, som vi har trænet i og gjort, som de skulle. Det må for Guds skyld ikke blive tabubelagt at tale om, siger direktøren, som heller ikke kender den præcise dødsårsag for manden.

- Det er en fatal og frygtelig ulykke og af respekt for de pårørende, har jeg ikke så mange udtalelser om selve sagen, understreger Michael Steensgaard.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce