Annonce
Navne

70 år: Preben Stentoft Sønderskov

Preben Stentoft Sønderskov fylder 70 år 7. september. Pressefoto

Forhenværende murermester Preben Stentoft Sønderskov, Tinghøjvej 7, Råsted, Randers NV, fylder tirsdag 7. september 70 år.

Preben Sønderskov blev født af en landmandsfamilie i Kastbjerg ved Havndal, men familien flyttede senere til en større ejendom i Råsted.

Han fik sin skolegang i Råsted Skole (senere Rytterskolen) afsluttende på Randers Realskole på teknisk og økonomisk linje.

Annonce

I 1968 kom Preben Sønderskov i lære som murer hos Anker Møller i Helsted men byggede samtidig i en alder af blot 17 år sit første hus samt deltog også med pasning af dyrene i ejendommen derhjemme, da hans far havde fået astma.

Efter at være blevet udlært murer i 1972 blev værnepligten udstået, først ved Garnisonstropperne i Skive og afsluttende ved Ingeniørtropperne på kasernen i Randers.

Efter soldatertiden i 1973 rejste Preben Sønderskov rundt med en makker og byggede typehuse for tømrermester E. Skovgaard Olesen, Sønderbæk. Selvstændighedstrangen viste sig dog, og starten heraf blev byggeri af eget hus - klar til indflytning efter giftemålet med Elisabeth i 1974 - som stadigvæk danner rammen om deres familie.

Det gav blod på tanden, og flere byggegrunde blev købt for byggerier, men i 1987 etablerede Preben Sønderskov et byggefirma, Råsted Byggefirma A/S, sammen sin bror Bent, som var blevet tømrermester, hvor der i gennemsnit var 20 – 25 mand i arbejde.

I 1990 blev der bygget et nyt domicil på Agerskellet 48, Randers NV, og der var mange opgaver, blandt andet for kommunen. I en byggekriseperiode i 1992 tog firmaet en afstikker til Tyskland, og senere blev der prøvet kræfter på Sjælland med byggeri af flere huse.

Engsø Gruppen A/S fra Sjælland kontaktede og overtog i 2009 Råsted Byggefirma A/S og WO Entreprise A/S med i alt 45 medarbejdere i en enhed: WO Råsted A/S under Engsø Gruppen A/S.

Desværre holdt virksomheden kun i 1 ½ år, hvorefter den gik konkurs.

For Preben Sønderskov gav det luft til at oprette firmaet Jysk Boligbyg for istandsættelse af ejendomme og herefter udleje dem. I dag ejer Råsted Murer- og Byggefirma ejendomme, som han passer.

Preben Sønderskov har i dag også Råsted Ejendomme A/S sammen med broderen Bent.

På det faglige område har det også givet plads til formandskabet for Randers Murermesterforening, og Preben Sønderskov var i den anledning med til at oprette Dansk Byggeri, Randers.

Fritiden går med at campere ved Vesterhavet i Blokhus, hvor han sælger fisk på stranden, eller i sommerhuset i Følle. Den store passion er den røde veteranbil MG B fra 1968, som luftes, når vejret tillader det. I håndboldkampe med Randers HK ses ægteparret som hjælpere i VIP-afsnittet.

I vinterhalvåret gælder det Dansk Broder Orden, hvor Preben Sønderskov blev optaget i 2015.

Brødrene betroede ham en plads i logerådet fra 2020. Udover det ceremonielle deltages der gerne i det sociale fællesskab med humoristiske bemærkninger.

Son nævnt blev Preben Sønderskov gift i 1974 med Elisabeth (der har været ansat på apotek, i børnehave og på kontor), og ægteskabet har skænket dem døtrene Lotte og Mette samt fire børnebørn.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce