Annonce
Randers FC

AGF's talentchef om talenttilgang fra Randers FC: Det er sket lige efter bogen

Sebastian Beraque Rasmussen tog selv initiativ til at skifte til lokalrivalerne fra AGF, forklarer århusianernes talentchef, Allan Frederiksen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Allan Frederiksen, talentchef i AGF, forsikrer, at århusianerne har handlet lige efter reglerne i forhold til tilgangen af to Randers FC-talenter og interessen i yderligere to spillere.

Randers: Det er sket helt efter bogen, at to spillere fra Randers Freja FC's ungdomshold i år har valgt at skifte til AGF.

Det slår AGF's talentchef, Allan Frederiksen, fast, efter at Randers Amtsavis kunne fortælle, at U19-spilleren Sune Balle og U17-anføren Sebastian Beraque Rasmussen i 2019 har forladt Randers FC til fordel for den århusianske klub.

- I januar fik vi en henvendelse fra Sune, som gerne ville prøve sig af i et andet miljø. Den henvendelse sendte vi videre til Randers FC, som brancheaftalen og DBU's Holdninger og Handlinger foreskriver. 24 timer senere tog vi en dialog med Sune og hans forældre, hvor vi blev enige om, at AGF var det rette sted for hans udvikling. Præcis det samme gjorde sig gældende for Sebastian, forklarer Allan Frederiksen, der i øvrigt kan afsløre, at ingen af de to spillere har fået en DBU-kontrakt i AGF.

Talentchefen bekræfter, at AGF har været interesseret i yderligere to spillere fra Randers FC's ungdomshold.

- Det er korrekt, at vi har rettet direkte henvendelse på to spillere her i foråret, men det er sket lige efter reglerne. Vi skrev først til Randers FC, at vi gerne ville kontakte de her to drenge, som vi så var i dialog med efterfølgende. Det er så ømt et område, at der ikke er råd til fejltagelser og misforståelser, så derfor gør vi det altid lige efter bogen, forsikrer Allan Frederiksen.

Annonce

Fortid betyder intet

Talentchefen har tidligere været ungdomstræner i Randers FC, og det gør sig også gældende for århusianernes U19-træner og -assistent.

Det har dog ikke betydning for, hvor klubben leder efter nye talenter.

- Vi har ikke en større interesse i Randers FC's talenter end andre steder. Vi ser på potentialet, positioner og årgange. Vi kigger altid efter gode fodboldspillere, så vi kommer godt rundt i Danmark. Randers er en dygtig klub til at udvikle talenter, ligesom mange andre klubber er det i Danmark, men det, at vi har en fortid der, betyder ikke noget, siger Allan Frederiksen.

Kan man spekulere i, at det både er en mulighed for at hente gode spillere og samtidig stække en konkurrent ved at finde spillere i Randers FC?

- Nej, det har ingen betydning. Vi arbejder på at lave Superliga-spillere. Det handler overhovedet ikke om at stække nogle af de andre klubber, slår AGF's talentchef fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce