Annonce
Randers

By i byen tager form - 96 lejligheder er indflytningsklar næste år

Anne Sinnbeck glædede sig over at have nået en milepæl i realiseringen af hendes og ægtefællen Henrik Sinnbecks vision om en helt ny bydel. Foto: Jan Sisseck
By i Byen Aps hedder selskabet, som Anne og Henrik Sinnbeck står bag, og hvor målet er at skabe en helt ny bydel på det gamle kaserneområde i det nordlige Randers. I går blev der med et rejsegilde på det første lejlighedskompleks taget et stort skridt på vejen mod en virkeliggørelse af visionen.

Randers: Ægteparret Anne og Henrik Sinnbeck kunne torsdag fejre en milepæl i deres fælles vision og projekt By i Byen, en helt ny bydel på og omkring Randers' tidligere kaserne. Da var der nemlig rejsegilde på de første 96 boliger, som opføres på et af flere byggefelter på det tidligere kaserneområde.

Anne og Henrik Sinnbeck er udover at være medejere af selskabet By i Byen Aps henholdsvis direktør og bestyrelsesformand i samme, og Anne Sinnbeck bød som repræsentant for bygherren velkommen til torsdagens rejsegilde. Hun rettede som det sig hør og bør en varm tak til alle håndværkerne for flot arbejde, men selv om et rejsegilde jo er håndværkernes fest, så blev der også plads til at takke både Årstiderne Arkitekter, de rådgivende ingeniører hos Niras og hovedentreprenøren Raunstrup.

Desuden havde hun masser af rosende ord til kommunens planafdeling, som gennem hele forløbet har været imødekommende og fleksibel.

Henrik Sinnbeck viste rundt i det, der i efterårsferien bliver til en møbleret prøvelejlighed. Foto: Jan Sisseck

Udfordringer

Projektchef Bob Borella fra Raunstrup takkede tilbage og roste også håndværkerne fra de forskellige underentreprenører for deres professionelle tilgang til arbejdet.

- Man opfører ikke et byggeri af denne kaliber uden at ryge ind i uventede udfordringer. Det har vi heller ikke været forskånet for, men takket være en eksemplarisk korpsånd og omstillingsparathed, er vi kommet forholdsvis smertefrit igennem alle udfordringer, sagde han blandt andet.

Og som illustration af, hvor omfattende en opgave, det er at opføre et lejlighedskompleks som det aktuelle, serverede han en del tal:

- På et 5129 kvadratmeter stort byggefelt har vi opført i alt 8373 etage-kvadratmeter fordelt på 96 lejligheder, 1729 betonelementer er sat sammen og beklædt udvendigt med cirka 281.000 mursten, og så er der lagt omkring 32 kilometer elkabel.

Annonce

Prøvelejlighed

Mens de obligatoriske pølser blev serveret fra en til lejligheden rekvireret pølsevogn, viste Henrik Sinnbeck rundt i en opgang, som først til efterårsferien vil være helt færdig, og hvor en af lejlighederne vil blive møbleret med henblik på at blive fremvist som prøvelejlighed for potentielle fremtidige lejere.

Fra lejligheden var der mod nord udsigt til en større bygning, nemlig "hangaren", som dannede ramme om taler og pølsespisning ved rejsegildet, men som man 1. august begynder nedrivningen af. Når folk flytter ind, vil der med andre ord være udsigt ud over det tidligere øvelsesterræn, som i dag fungerer som rekreativt område.

Til sydsiden var der udsigt til et gårdmiljø, som også bliver grønt.

- Her vil naturen fra det tidligere øvelsesterræn ifølge arkitekterne blive ført ind og blive en del af gårdmiljøet med græs, træer og små bakker, siger Henrik Sinnbeck.

Det er PFA, som står bag opførelsen af lejlighederne, som alle får store altaner. Der er tale om to-, tre- og fireværelses lejligheder, som er fra små 70 til knap 120 kvadratmeter store. Lejen starter ved knap 6000 kroner om måneden for de mindste. Om alt går efter planen, vil hele boligkomplekset stå klar til indflytning 20. maj 2020.

Til et rejsegilde hører pølser, og de manglede da heller ikke. Foto: Jan Sisseck
Annonce
Randers For abonnenter

Se 17 fotos: Kristina har solgt sin instagramvilla på to måneder - til næsthøjeste kvadratmeterpris i Randers siden 2012

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce