Annonce
Navne

Dynelarsen erobrer verden

60 år. Lars Larsens kontor er fyldt med koryfæer fra hele verden. Bag ham på væggen hænger et maleri, der forestiller den første butik, Lars Larsen åbnede i 1979 på Silkeborgvej i Århus. Foto: Martin Dam Kristensen

Lars Larsen, der i morgen bliver 60 år, kan meget andet end at sælge dyner og skrive om sit liv. Hans forretningsmæssige ambitioner også fået ham til at investere i rejser, møbler og golf.

fødselsdag: »Bøger - det er ikke mig.« Sådan lød svaret engang fra Lars Larsen, da han i Berlingske Tidende skulle beskrive sine egne fritidsinteresser.

Det skulle måske lige være på nær at skrive dem og uddele dem gratis over det ganske land. Lars Larsen, stifter og ejer af detailkæden Jysk (hed tidligere Jysk Sengetøjslager), blev landskendt, da han husstandsomdelte sin egen selvbiografi i over to mio. eksemplarer. Den jyske købmand står også stadig klart i de fleste danskers hukommelse med tv-reklamerne, hvor han selv tonede frem på skærmen med ordene: »Godaw. Jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud til dig«.

Man skal ikke tro det, men Lars Larsen skyr pressen og giver kun modvilligt personlige interview. Og når det sker, at en journalist bliver lukket ind i Lars Larsen privatsfære, ligner han en, der ufrivilligt har fået tandlægen på besøg.

Lars Larsen er ellers en historie, som de fleste danskere elsker at læse om. Han er selvudlært forretningsmand af den gamle skole på linje med Simon Spies. Med en personlig formue på 16 mia. kr. er Lars Larsen i dag en af Danmarks 10 rigeste personer. Formuen er han hovedsageligt kommet til ved at sælge dyner og sengetøj gennem Jysk, der i dag har over 1300 butikker primært i Europa.

Lars Larsen har et forretningsmæssigt gå-på-mod, der favner bredt. For nogle år tilbage prøvede han kræfter med rejsebranchen, hvilket medførte et tab på 100 mio. kr. Han har også brændt fingrene på et eksporteventyr til USA. Det gik galt, fordi Lars Larsen havde overset, at amerikanerne ikke sover med dyne og dynebetræk. Han har senest købt sig ind i møbelbranchen gennem e-møbelkæden Bolia og havemøbelproducenten Scancom, og hans forretningsmæssige nysgerrighed har bragt ham så vidt som til at investere i golfklubben, Himmerland Golf og Country Club.

Han er gift med Kristine Brunsborg og sammen har parret to voksne børn, sønnen Jakob Brunsborg, der er indkøbsdirektør i Jysk, og datteren Mette Brunsborg, der landmand. Når Lars Larsen en dag taber pusten i den efterhånden globale koncern, står sønnen Jakob Brunsborg til at tage over. Efter planen skal sønnen overtage 50,1 procent af virksomheden og datteren 49,9 procent.

Men før generationsskiftet finder sted, har Lars Larsen et sidste mål, og det er gøre Jysk til den største sengetøjskæde i Europa og gerne den største i verden, hvis han kan nå det.

I fritiden undgår Lars Larsen som nævnt gerne bøger. Det er ikke ham. Det er biler, golf og ferier i syden til gengæld. Når Lars Larsen ikke kører rundt i Bentleyen hjemme i Silkeborg eller spiller golf i Himmerland, har han altid sine huse i udlandet at passe. Ejendomsporteføljen tæller bl.a. villaer ved kysten i Sydafrika og Mallorca.

Det sker ind imellem, at han uden varsel hiver stikker ud, overlader alle aflysninger til sekretæren og tager af sted til et af familiens feriehuse.

»Man kan ikke dø af meget andet end stress og alderdom, og jeg vil ikke dø af stress,« lyder mottoet, som han blandt andet har sagt det i et interview.

Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Navne

30 år: SF's kronprins og ungdommens vogter

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Annonce