Annonce
Fodbold

Eftertragtet Romalt-bomber: Jeg skal ingen steder

Mia Knudsen er en eftertragtet pige, men Romalt-topscoreren forsikrer, at hun bliver i Romalt. I hvert fald indtil videre. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Romalt-angriber Mia Knudsen er bare 15 år og eftertragtet af flere klubber med pigefodbold på højt niveau. Interessen smigrer den nuværende topscorer i landets næstbedste række, men hun garanterer, at hun også er Romalt-spiller i næste sæson. Hun har det godt, hvor hun er.

Randers: Ti kampe. 13 mål. Tre assists.

Mia Knudsen er bare 15 år og blot i gang med sin anden sæson som seniorspiller, og hvilken en af slagsen.

Hun er topscorer i 1. division med 13 fuldtræffere, og det er på trods af, at Romalt-mandskabet er blevet henvist til en placering i bunden.

En præstation, som med rette tillader den unge angriber at gå rundt med armene hævet over skuldrene, men den målfarlige angriber tager succesen ganske roligt og sender en hilsen til sine holdkammerater.

- Vi er som hold bevidste om, at vi skal præstere for at få noget med fra kampene, og det giver mig gejst til at præstere. Jeg er selvfølgelig glad for at score målene, men det afspejler en holdindsats. Jeg kan ikke gøre det alene hverken på eller uden for banen, og mine holdkammerater hjælper begge steder. Jeg er trods alt bare Mia på 15 år, fortæller hun.

Altid har hun spillet i Romalt, men allerede for år tilbage var der bud efter hende, da andre klubber blev opmærksomme på hende i forbindelse med talenttræninger i DBU-regi.

Team Viborg og Lyseng henvendte sig forgæves, og siden har også AaB og FC Nordsjælland fået afslag.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at andre klubber lægger mærke til mig, men jeg skal ingen steder. Jeg trives, leverer godt og spiller på et fint niveau. Jeg kan ikke se, hvordan mit private liv kan hænge sammen med en fodboldtilværelse i eksempelvis Farum, men også fodboldmæssigt er jeg ikke et sted lige nu, hvor jeg har lyst til at yde, hvad det kræver, fortæller Mia Knudsen, der i sommer begyndte i 1. g på Paderup Gymnasium.

Annonce

Blå bog

Navn: Mia Kjærulff Knudsen

Født: 27. december 2003 (15 år), Randers

Position: Angriber

Tidligere klubber: Altid spillet i Romalt

Uddannelse: 1.g på Paderup Gymnaisum

Tilbuddene gør indtryk

I Romalt er det sociale mindst ligeså vigtigt som det sportslige, og lige netop det faktum sætter Mia Knudsen pris på.

- Jeg forestiller mig, at tonen er lidt anderledes i en eliteklub, hvis der er modgang, og det er nok også de færreste steder, at spillerne har så stærke sociale bånd, som vi har i Romalt. Det betyder meget for mig, og derfor har jeg også været hurtig til at afvise henvendelserne. Jeg har ikke lyst til at forlade Romalt, siger Mia Knudsen, der uden tøven garanterer, at hun også er at finde i Romalt i næste sæson.

Hun erkender, at tilbuddene gør indtryk, men så stopper flirten også der.

- Det smigrer mig helt vildt, og jeg er da også ved at være på det stadie, hvor jeg er lidt stolt af mig selv. FC Nordsjælland har haft folk ude for at se mig spille, og det viser, at de er interesseret i at se mig som spiller og ikke blot kigger på topscorerlisten, forklarer det 15-årige stortalent.

Pigedrømmen var ellers at blive professionel fodboldspiller, men tiden er bare ikke moden til at forfølge den.

- Lige nu bliver det bare for kompliceret. Jeg har brug for tryghed, og jeg har det fantastisk i Romalt. Måske jeg får lyst til at prøve noget andet senere, og så må jeg håbe, at der stadig er tilbud til den tid. Jeg tror ikke på, at det er nu eller aldrig, fortæller Mia Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce