Annonce
Randers

Èn af de store er død

Ib Frederiksen, tidligere amtsborgmester, er død. Han døde onsdag morgen. På billedet ses han med sin kone, Betty, da de kunne fejre krondiamantbryllup 3. juledag i 2016. Betty døde i april i år. Arkivfoto: Lars Rasborg

Assens: Èn af de store i dansk politik gennem omkring 30 år er ikke mere. Ib Frederiksen, Daniavej 131, Assens, ved Mariager, døde onsdag morgen på Aalborg Sygehus. Her var han indlagt siden mandag morgen efter et fald i hjemmet.

Ib Frederiksen ville være fyldt 91 år den 9. august.

Det er få forundt i dansk politik at være både borgmester, landbrugs og fiskeriminister samt amtsborgmester. Det nåede Ib Frederiksen alt sammen at blive med start som borgmester i Mariager i 1970-1971, landbrugsminister i Krags tredje regering i oktober 1971. Landbrugs og fiskeriminister under Anker Jørgensen i 1973, amtsborgmester i Aarhus Amt fra 1981 til 1998. Ib Frederiksen toppede sin karriere med 5 år som dansk kommisær i EF i 1970’erne, hvor han fik ansvaret for det økonomisk tunge og meget betydningsfulde landbrugs- & fiskeriområde.

Det er lidt skæbnens ironi, at Ib Frederiksen skulle dø i en region, han ikke brød sig om, og på et sygehus, som han ingensomhelst indflydelse havde haft på. Ib Frederiksen var indelig modstander af grænsedragningen mellem Region Nord og Region Midt/Vest, der betød, at han blev borger i Region Nord. Kunne han selv have valgt ville han have endt sine dage i Region Midt/Vest, hvor flagskibet og storsygehuset i Skejby ikke mindst er hans værk.

Ib Frederiksen var i mere end 65 år gift med hustruen Betty Frederiksen, der døde i april måned.

Ægteparret overleves af tre børn, flere børnebørn og oldebørn.

Vi bringer snarest en nekrolog om Ib Frederiksen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce