Annonce
Randers FC

Randers FC håber på stort rykind mod Brøndby:  - Det bliver så fedt at gøre stadion klar igen

Ikke siden sommeren 2020 har det været muligt at få tilskuere ind på stadion i Randers under Superligaordningen. Billedet her er fra hjemmekampen mod Esbjerg 8. juli 2020. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC har åbnet for salg af billetter til hjemmekampen mod Brøndby. Det er første gang i denne sæson, at der er udsigt til tilskuere i tusindtal på Cepheus Park.

Fodbold: Gang i boderne, hyggesnak på tribunerne, forventningens glæde. Endelig er der bold for folket igen, når Randers FC på søndag får besøg af Brøndby IF i Superligaens mesterskabsspil.

Det er første gang siden 11. juli sidste år, hvor Randers FC besejrede OB med 2-1 i sæsonens næstsidste kamp, at det bliver muligt at lukke et stort antal tilskuere ind på stadion. I indeværende sæson har det siden første spillerunde, hvor Randers FC spillede ude mod AC Horsens, ikke været tilladt at have flere end 500 personer på stadion.

Men midt i april i år blev der fra politisk hold endelig åbnet op for den såkaldte Superligaordning, hvor der må sidde 500 tilskuere i de enkelte sektioner på stadion. Det giver en samlet kapacitet på 4.400 tilskuere til Randers FC's hjemmekampe.

Annonce

Siden der blev lukket op for superligaordningen igen, har Randers FC spillet udekampe mod AGF og Brøndby, men på søndag får Randers FC endelig muligheden for at kunne byde egne tilskuerne velkommen tilbage på Cepheus Park Randers.

- Det bliver så fedt. Vi glæder os helt vildt til at kunne få tilskuere ind på hjemmebane igen. I en lang periode har det handlet om at møde ind, låse op til omklædningsrummene, se en kamp og køre hjem igen, siger Søren Pedersen, der er sportslig og kommerciel direktør i Randers FC.

- Nu skal stadion gøres klar med lounge, boder og alle de andre ting, der følger med til vores kampafvikling. Man kan tydeligt mærke i klubben, at det giver en helt anden stemning, og når jeg taler med folk i byen, lægger de heller ikke skjul på, hvor meget de glæder sig til at komme på stadion igen, lyder det med begejstring i stemmen fra Søren Pedersen.

Ingen udefans

Til en hjemmekamp mod Brøndby vil der normalt være et stort antal tilskuere på udebaneafsnittet.

Men sikkerhedsprotokollen for Superligaen foreskriver, at kampe i denne sæson udelukkende er for hjemmeholdets fans.


Nu skal stadion gøres klar med lounge, boder og alle de andre ting, der følger med til vores kampafvikling. Man kan tydeligt mærke i klubben, at det giver en helt anden stemning

Søren Pedersen, Randers FC


Alligevel kunne man konstatere, at der var Brøndby-fans på Right to Dream Park i Farum til kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby for nylig.

En situation, som Søren Pedersen er opmærksom på og vil forsøge at undgå, skal gentage sig, når Brøndby på søndag kommer til Randers.

- Det kan være svært at sikre sig imod. Men vi gør, hvad vi kan, ved blandt andet at kigge på, om der blandt nogle af de tilskuere, som køber billetter til kampen, er gengangere, som tidligere har købt billet til vores udebaneafsnit. Så vil vi selvfølgelig gå ind og trække de billetter tilbage, siger Søren Pedersen.

Annonce

Håb om stort rykind

Randers FC åbnede mandag for billetsalget til opgøret, så Søren Pedersen tør endnu ikke spå om, hvorvidt der kommer til at være 4.400 tilskuere på plads.

- Både sponsorer og sæsonkortholdere har ret til et vist antal billetter, og udfordringen i forhold til at ramme 4.400 tilskuere er, om alle de billetter bliver brugt. Eksempelvis kan der være en sponsor, som har fem billetter, men kun bruger de fire. Men jeg håber, at vi kommer så tæt på 4.400 tilskuere som overhovedet muligt. Der er i hvert fald stadig masser af billetter til salg, og jeg håber, at folk vil ud at mærke suset på stadion igen til de her store kampe, vi står midt i, siger Søren Pedersen.

Klubben har sat en deadline på torsdag klokken 10 for sponsorer og sæsonkortholdere til at trække deres billetter, og derefter vil de billetter, som de ikke har benyttet sig af, også blive sat til salg.

Søndagens kamp mod Brøndby spilles klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce