Annonce
Randers

England får øje på fodboldlinjen

John Witting og Carsten Madsen fra den randrusianske Fodboldlinjen glæder sig over invitationen til at deltage i kongressen til efteråret i England. Arkivfoto: Morten Lund
Det randrusianske fodbold-projekt deltager i efteråret i en international kongres i Chesterfield

RANDERS: Fodboldlinjen Randers, har netop modtaget en invitation til en stor kongres i Chesterfield i England den 1. oktober i år. Kongressens navn er Community Football Summit 2020, og her er der inviteret projekter omkring nytænkning og entrepreneurvirksomhed indenfor skoler og klubber.

På kongressen skal fodboldlinjen holde et oplæg på 30 min.

Annonce
Jeg har ikke oplevet en linje før, der er for alle - uanset fodboldmæssig kunnen og køn

Svend Elkjær, direktør i Sport Marketing Network

Nytænkende projekt

Svend Elkjær, der er initiativtager til kongressen og direktør i Sport Marketing Network, siger om baggrunden for invitationen:

- Fodboldlinjen Randers er et spændende, fantastisk og nytænkende set-up. At så mange elever fra forskellige skoler og alderstrin har morgentræning, og at linjen også har træner/juniorleder-uddannelser i samarbejde med DBU og Tradium, kan man slet ikke opleve i England. At uddanne folkeskoleelever til at deltage i træner/lederarbejde i breddeklubberne er også en fantastisk nytænkning.

De sociale aspekter i det randrusianske projekt gør også et stort indtryk på Svend Elkjær.

- Jeg har ikke oplevet en linje før, der er for alle - uanset fodboldmæssig kunnen og køn. Det ser ud til, at der bliver gjort meget for det sociale med både ture, dimissionsfest, træning med det lokale superligahold og træning på tværs af skoler. Jeg synes, det er unikt. Derfor glæder jeg mig til at byde Fodboldlinjen Randers velkommen til kongressen, der også har deltagere fra Wales, Skotland og England.

International fodboldlinje

Indbydelse til kongressen i England vækker stor glæde hos leder af fodboldlinjen John Witting.

- Vi er utrolig glade for indbydelsen. Vi har oversat konceptet for fodboldlinjen til engelsk, og det er allerede sendt til venskabsbyerne i Island, Norge, Finland, Sverige og Polen.

- Koordinator på fodboldlinjen Karsten Madsen og jeg var i Helsingborg i Sverige i september måned, hvor vi holdte et oplæg for ledere i kommunen og skolefolk fra gymnasier og folkeskoler om linjens koncept. Derudover er der stor interesse fra Danmark. Klubber, kommuner og unioner har været til møder om linjens indhold, siger John Witting.

Sports Marketing Network

Sports Marketing Network er en organisation, hvor udbydere af fysisk aktivitet og sportsudbydere kan dele bedste praksis om, hvordan man bliver levende , synlig og levedygtig og udvikler innovative og initiativrige virksomheder.
Organisationen har arbejdet med en bred vifte af sport, fysisk aktivitet og samfundsorganisationer, der hjælper dem med at tilpasse sig , ændre sig og blive bedre rustet til det skiftende landskab.

Konference i Danmark

Også indenfor landets grænser er der stor opmærksomhed omkring projektet. På den baggrund er Fodboldlinjen i Randers inviteret til at holde op et oplæg på en konference i Vejen i september. Overskriften er: Fremtidens idrætsmiljøer – mellem foreningsliv, entreprenørskab og socialøkonomiske virksomheder.

Henrik H, Brandt initiativtager til Vejen-konferencen siger om fodboldlinjen Randers:

- Det er et meget flot og innovativt projekt, som jeg er sikker på at mange kommuner og klubber kan lære af. Konceptet er opbygget som et breddeprojekt, hvor alle piger og drenge kan deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammen - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce