Annonce
Randers

Familie varetægtsfængslet: Tæskede, truede og pressede datter og svigersøn

Foto: Annelene Petersen
En familie på fire er sigtet for at have udsat et femte familiemedlem for grov vold og trusler på livet.

Grenaa/Randers: En ung gravid kvinde og hendes samlever har de seneste fire måneder været udsat for grov fysisk og psykisk vold af kvindens syriske familie. Det mener i hvert fald anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, som tirsdag fremstillede fire af kvindens familiemedlemmer - herunder hendes mor - i grundlovsforhør, hvor de er sigtet for at stå bag de særdeles grove overfald mod parret.

Episoderne har fundet sted i Grenaa, hvor familien bor. Her har kvindens mor, en 44-årig kvinde, sammen med tre mandlige familiemedlemmer på 47, 28 og 24 år, angiveligt slået og kradset parret samt forsøgt at stikke manden med en hobbykniv og slå ham med et jernredskab, som det dog lykkedes ham at undvige.

I retten kom det også frem, at den unge kvinde er blevet truet på livet af sin familie, som med trusler og vold tvang hende til at indgive en falsk anmeldelse om hustruvold, da familien håbede, at en sådan anmeldelse ville sende kvindens mand ud af landet. Derudover blev den unge kvinde ifølge sigtelserne forfulgt af sine familiemedlemmer, som også forsøgte at tvinge hende til at få foretaget en abort - blandt andet ved at bestille tid til abort på hendes vegne - selv om hun var længere henne i graviditeten end abortgrænsen på 12 uger.

De fire sigtede nægtede sig alle skyldige i samtlige forhold. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

Og alle kærede straks kendelsen til Landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce