Annonce
Randers

Flertal: Busterminalen skal på skrump

Området her ved siden af Føtex-bygnigen skal frigøres, når busterminalen skal flyttes. Hvad der skal være på grunden, er der ikke taget stilling til, Arkivfoto: Annelene Petersen
Egentlig ville mange politikere hellere rykke busserne ud på Gasværksgrunden, der ligger tættere på togstationen. Men flertallet besluttede alligevel at lade busserne blive hvor de er, da sagen var på dagsordnen til byrådsmødet.

Randers: Et flertal i byrådet besluttede på mødet mandag, at busterminalen skal blive hvor den er. Næsten.

Den skal rykkes til den ene side, nemlig hen på de nuværende parkeringspladser ved Trangstræde, hvor regionalbusserne skal have stoppesteder. Bybusserne skal samles på et område ud for den nuværende busstation, så der frigøres et byggefelt op mod Føtex-bygningen.

Hvad er skal være dér, er et åbent spørgsmål. Rosa Lykke Yde (SF), mente, at sagen burde sendes tilbage til udvalget til yderligere behandling for at sikre, at området ikke plastres til med et stort byggeri.

- Gasværksgrunden er klart den bedste placering. Men kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får.

Mogens Byholm (R), byrådsmedlem

Hønen eller ægget?

- Det er et spørgsmål om hvad der kommer først, hønen eller ægget. Hvad er det, vi risikerer at sige ja til? Det er afgørende, at der ikke kommer til at ligge kæmpe kolos af en bygning lige ved siden af, som kommer til at blokere for Byen til Vandet. Feltet skal bruges til åben plads eller markedsagtige tiltag, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Hun trak dog forslaget om at sende sagen tilbage, da borgmester Torben Hansen (S) forsikrede, at han ikke har hørt noget om, at området skal plastres til med butikker.

En del af byrådsmedlemmerne havde helst set, at busterminalen blev flyttet ud på Gasværksgrunden, tæt på togstationen. Men det vil være meget dyrere.

Frank Nørgaard (DF) havde oprindelig denne holdning, men efter at placeringen af busterminalen har været debatteret livligt i medierne, har han skiftet holdning, fordi borgerne har givet udtryk for, at de gerne ser at busterminalen bliver hvor den er.

Annonce

Småt er ikke godt

Kasper Fuhr Christensen (VL) var enig.

- Det er vigtigt, at vi bevarer rutebilstationen i centrum. Men det vil forringe betingelserne for brugere, for det er sværere at lave skift, når busserne ikke har faste holdeplaner, sagde Kasper Fuhr Christensen (VL) om den løsning, der blev valgt. Han stemte derfor imod den løsning med en kompakt busterminal, som flertallet på 28 politikerne valgte. Det samme gjorde Enhedslisten, der ligeledes er bekymret for at busterminalen bliver mindre.

Også Bjarne Overmark (BL) stemte imod.

- Rutebilstationen burde flyttes ud på Gasværksgrunden for at skabe sammenhængende kollektiv trafik, sagde han.

Annonce

Må elske den man får

- Det stadie vi er på, er ét skridt af mange. Vi tegner spillebanen op og sender et signal til interessenterne i byen om mulighederne. Det betyder langtfra beton og glas i store kaskader, sagde Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget.

- Gasværksgrunden er klart den bedste placering. Men kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får, konstaterede Mogens Nyholm (R).

- Nu laves der en plan, hvor busserne er og bliver i midtbyen, sagde Henning Jensen Nyhuus (S).

- Man skal aldrig undervurdere signalværdien. Derfor er det vigtigt, at vi viser omverdenen at Randers selv gør noget - her ved at skabe korridor til dét, der bliver startskuddet til Byen til Vandet. Den må ikke blive plastret til. Der er huse nok i byen, sagde Daniel Madié (K).

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers For abonnenter

Friske tal: Her er ugens regnskaber fra Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Randers For abonnenter

Randers Amtsavis analyserer: Derfor mister Dansk Folkeparti magt i Randers

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Annonce