Annonce
Randers

Flertal: Busterminalen skal på skrump

Området her ved siden af Føtex-bygnigen skal frigøres, når busterminalen skal flyttes. Hvad der skal være på grunden, er der ikke taget stilling til, Arkivfoto: Annelene Petersen
Egentlig ville mange politikere hellere rykke busserne ud på Gasværksgrunden, der ligger tættere på togstationen. Men flertallet besluttede alligevel at lade busserne blive hvor de er, da sagen var på dagsordnen til byrådsmødet.
Annonce

Randers: Et flertal i byrådet besluttede på mødet mandag, at busterminalen skal blive hvor den er. Næsten.

Den skal rykkes til den ene side, nemlig hen på de nuværende parkeringspladser ved Trangstræde, hvor regionalbusserne skal have stoppesteder. Bybusserne skal samles på et område ud for den nuværende busstation, så der frigøres et byggefelt op mod Føtex-bygningen.

Hvad er skal være dér, er et åbent spørgsmål. Rosa Lykke Yde (SF), mente, at sagen burde sendes tilbage til udvalget til yderligere behandling for at sikre, at området ikke plastres til med et stort byggeri.

- Gasværksgrunden er klart den bedste placering. Men kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får.

Mogens Byholm (R), byrådsmedlem

Annonce

Hønen eller ægget?

- Det er et spørgsmål om hvad der kommer først, hønen eller ægget. Hvad er det, vi risikerer at sige ja til? Det er afgørende, at der ikke kommer til at ligge kæmpe kolos af en bygning lige ved siden af, som kommer til at blokere for Byen til Vandet. Feltet skal bruges til åben plads eller markedsagtige tiltag, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Hun trak dog forslaget om at sende sagen tilbage, da borgmester Torben Hansen (S) forsikrede, at han ikke har hørt noget om, at området skal plastres til med butikker.

En del af byrådsmedlemmerne havde helst set, at busterminalen blev flyttet ud på Gasværksgrunden, tæt på togstationen. Men det vil være meget dyrere.

Frank Nørgaard (DF) havde oprindelig denne holdning, men efter at placeringen af busterminalen har været debatteret livligt i medierne, har han skiftet holdning, fordi borgerne har givet udtryk for, at de gerne ser at busterminalen bliver hvor den er.

Annonce

Småt er ikke godt

Kasper Fuhr Christensen (VL) var enig.

- Det er vigtigt, at vi bevarer rutebilstationen i centrum. Men det vil forringe betingelserne for brugere, for det er sværere at lave skift, når busserne ikke har faste holdeplaner, sagde Kasper Fuhr Christensen (VL) om den løsning, der blev valgt. Han stemte derfor imod den løsning med en kompakt busterminal, som flertallet på 28 politikerne valgte. Det samme gjorde Enhedslisten, der ligeledes er bekymret for at busterminalen bliver mindre.

Også Bjarne Overmark (BL) stemte imod.

- Rutebilstationen burde flyttes ud på Gasværksgrunden for at skabe sammenhængende kollektiv trafik, sagde han.

Annonce

Må elske den man får

- Det stadie vi er på, er ét skridt af mange. Vi tegner spillebanen op og sender et signal til interessenterne i byen om mulighederne. Det betyder langtfra beton og glas i store kaskader, sagde Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget.

- Gasværksgrunden er klart den bedste placering. Men kan man ikke få den man elsker, må man elske den man får, konstaterede Mogens Nyholm (R).

- Nu laves der en plan, hvor busserne er og bliver i midtbyen, sagde Henning Jensen Nyhuus (S).

- Man skal aldrig undervurdere signalværdien. Derfor er det vigtigt, at vi viser omverdenen at Randers selv gør noget - her ved at skabe korridor til dét, der bliver startskuddet til Byen til Vandet. Den må ikke blive plastret til. Der er huse nok i byen, sagde Daniel Madié (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce