Annonce
Randers

Forhindringerne blev for mange: Fiskehandleren på havnen er gået konkurs

Bent Telling, der siden 2011 har ejet Telling Fisk og Pølser i Havnegade på Randers Havn, er gået konkurs. Foto: Annelene Petersen
Efter næsten 10 års succesfuldt virke på havnen i Randers har fiskehandler Bent Telling kastet håndklædet i ringen og indgivet sin egen konkursbegæring. Der er ifølge hovedpersonen selv flere faktorer, der nu har fået læsset til at tippe for den ellers så populære fiskemand.

Randers: Fiskehandler Bent Telling har i snart ti år været fast inventar bag disken i hans egen fiskebutik på havnen i Randers. Men efter et halvt års tid med svigtende helbred og deraf svigtende åbningstider, har hovedpersonen modvilligt måttet give op.

Tirsdag morgen blev Telling Fisk og Pølsers kunder mødt af et skilt, hvorpå der stod: "Forretningen er midlertidig lukket p.g.a. sygdom. Forretningen forventes solgt, ny ejer Åbner ca. 15/3". Onsdag morgen fremgik det så af Statstidende, at Bent Telling og hans forretning er taget under konkursbehandling af Skifteretten i Randers.

- Nå, du har opdaget det, lyder det trist fra fiskehandleren, da Randers Amtsavis fanger ham på telefonen onsdag formiddag.

Annonce

- Nok er nok

Bent Telling fortæller til Randers Amtsavis, at det er ham selv, der har indgivet sin egen konkursbegæring. Det skete så sent som i sidste uge.

- Hvad kan jeg sige? Nogle gange er man nødt til at tage en svær beslutning. Og jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke orker mere, siger han med et suk.

Det er tydeligt, at det på ingen måde huer den populære fiskemand, at hans farvel til næsten ti års succesfuldt virke i fiskebutikken i Randers bliver i form af en konkurs. Samtidig er det heller ikke nogen hemmelighed, at Bent Telling har været mødt af lige lovlig mange forhindringer i den seneste tid. Særligt helbredsmæssigt har det været svært at få hverdagen og driften af fiskebutikken til at hænge sammen.

- Jeg har det ad helvede til med at gå konkurs. Men mit helbred vil ikke være med mere. Jeg har jo sådan set været syg siden september og har fået ordre på at sidde med benet oppe, så det er slemt nok i sig selv. At kulden, som nu er kommet, gør, at mine fingre krøller sammen, så jeg ikke engang kan bruge en kniv, det er jo bare mere dårligdom oveni, konstaterer Bent Telling, der senest i efteråret måtte skuffe sine kunder gennem en længere periode, fordi en operation og efterfølgende komplikationer forhindrede ham i at passe sin butik.

I forbindelse med julehandlen ansatte han desuden to medarbejdere, der kunne drive fiskehandlen i Randers videre, mens han forsøgte at passe på sig selv.

Annonce

Uvished forhindrede salg

Fiskehandlerens konkurs kommer små to år efter, at Bent Telling satte sin butik på Havnegade til salg.

Men selvom butikken har haft i omegnen af 150-200 kunder om dagen, og køberinteressen for forretningen bestemt har været der, så har en enkelt ting gjort det rigtig svært at få en endelig handel i hus: Nemlig det faktum, at ingen rigtig har kunnet svare på, hvilken fremtid virksomhederne på havnen – herunder Telling Fisk og Pølser – ser ind i, når Randers Kommunes Byen til Vandet-projekt for alvor skydes i gang.

- De virksomheder på havnen, der bliver berørt af det projekt, ved jo ikke, hvilke forhold de skal drive forretning under om nogle få år. Der er jo ingen, der ved, om fiskehuset på et tidspunkt skal flyttes, men hvis det skal det, så vil det jo være en yderligere udgift for vedkommende, der køber forretningen. Og det har været for stor en hindring for mange, siger Bent Tellling.

Annonce

Ny ejer på vej

Med konkursen kommer imidlertid en mulighed for at overdrage fiskeforretningen til en ny ejer. Og det ser ifølge Bent Telling ud til, at der ud af alle ulyksalighederne alligevel kommer en god løsning. Der har nemlig meldt sig en køber af butikken på Havnegade, fortæller han.

- Der er stadig en del ting, der skal falde på plads. Derfor kan jeg ikke sige så meget. Men det er rigtigt, at der er kommet en henvendelse fra én, som gerne vil købe stedet, siger Bent Telling.

Bent Tellings udsagn bakkes op af advokat Carsten Egebæk Kjeldsen fra Advokatfirmaet Himmerland, der er udpeget til kurator for Bent Tellings konkursbo.

Også han bekræfter, at der forhandles med en interesseret køber af fiskebutikken i Randers.

- Det, jeg kan oplyse, er, at der i øjeblikket er en overdragelse af virksomheden til andre folk i gang. Derfor er det min forventning, at fiskebutikken på havnen i Randers kan være i gang igen under en ny ejer inden for forholdsvis kort tid, siger han.

Annonce

Vil fælde en tåre

Bent Telling regner med, at overdragelsen af forretningen til den nye ejer kan være på plads i løbet af tre ugers tid. Og når det sker, vil det især blive hårdt for den stolte fiskehandler at sige farvel til den kundekreds, der i vid udstrækning har været mere omsorgsfulde i forhold til hans helbred end ham selv.

- Jeg har altid været ufattelig glad for at være inde i Randers. Jeg har haft nogle utrolig søde og rare kunder, og jeg har sådan set også haft en helt fornuftig forretning. Og jeg kommer nok også til at fælde en tåre den dag, det hele er slut, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce