Annonce
Østjylland

Forlystelsesparker kritiserer sommerpakke: Det er konkurrenceforvridende

Direktøren i Djurs Sommerland, Henrik Nielsen, ærgrer sig over, at regeringens sommerpakke kun tilgodeser nogle turistattraktioner, mens andre må klare sig selv. Foto: Anne Myrup Pedersen
Direktørerne i flere danske forlystelsesparker kritiserer regeringens sommerpakke, som de kalder konkurrenceforvridende. - Det er et problem, at man laver en pakke, der kun tilgodeser dele af erhvervet, lyder det fra Henrik Nielsen, der er direktør i Djurs Sommerland.

Nimtofte: Over hele landet forsøger direktører fra forlystelsesparker at råbe regeringen op. I den nyligt lancerede sommerpakke, der skal booste turismen og oplevelsesøkonomien i Danmark ved at sende 700 millioner kroner ud i branchen, er forlystelsesparkerne nemlig ikke nævnt med et ord.

Sommerpakken giver danskerne mulighed for at rejse billigt rundt i landet og få enorme rabatter på entréen i blandt andet dyreparker, akvarier, zoologiske haver og museer. Noget, der gerne skulle lokke flere besøgende til og dermed give landets turistattraktioner en tiltrængt økonomisk indsprøjtning ovenpå coronakrisen. Men er det en forlystelsespark, man driver, må man klare sig selv og krydse fingre for, at danskerne fravælger de billige tilbud fra sommerpakken og i stedet betaler fuld pris for at komme ud og køre rutsjebane.

- Det er problematisk, at man laver en sommerpakke, der kun tilgodeser dele af erhvervet. For at undgå at lave konkurrenceforvridning bør man tilgodese hele erhvervet, lyder det fra direktøren i Djurs Sommerland, Henrik Nielsen.

Annonce

Samme kritik lyder fra blandt andre Legoland, Sommerland Sjælland og Fårup Sommerland:

- Det er yderst problematisk, at man vælger at støtte udvalgte aktører massivt og undlader at hjælpe andre, der ligeledes gennemgår en udfordrende periode. Det skævvrider i høj grad konkurrencesituationen og skaber svære betingelser for forlystelsesparkernes fremtidige situation, lyder det fra Niels Jørgen Jensen, der er direktør i Fårup Sommerland.

Færre besøgende

Direktørerne frygter, at forlystelsesparkerne vil blive fravalgt, når familier kan komme billigere ind i eksempelvis dyreparker.


Det er problematisk, at man laver en sommerpakke, der kun tilgodeser dele af erhvervet. For at undgå at lave konkurrenceforvridning bør man tilgodese hele erhvervet.

Henrik Nielsen, direktør, Djurs Sommerland


Faktisk oplever Djurs Sommerland allerede et faldende antal besøgende.

- Vores besøgstal ligger på indeks 70-80 i forhold til, hvad vi havde forventet. Hvad årsagen er, ved jeg ikke. Den sidste uge har vejret ikke været så godt, som vi havde håbet, hvilket kan have betydning. Coronaudbruddet holder helt sikkert også nogle tilbage fra at besøge turistattraktioner, og måske kan sommerpakken også have betydning, men det er for tidligt at konkludere, siger Henrik Nielsen.

Regeringen er fra flere sider blevet opfordret til at revurdere hjælpepakkerne, så de kan komme hele oplevelsesindustrien til gode, men indtil videre er den opfordring blevet afvist på Christiansborg med et argument om, at grænsen for, hvilke kulturtilbud, der skal indgå i sommerpakken, skal sættes et sted.

Annonce

Unødvendig pakke

Hvis regeringen ikke vil inkludere alle turistattraktioner i sommerpakken, mener Henrik Nielsen, at den bør finde noget helt andet at bruge de 700 millioner kroner på.

- Med den høje kvalitet vi og vores kolleger i andre turistattraktioner kan tilbyde, har jeg da tænkt på, om det overhovedet var nødvendigt at lave sådan en sommerpakke. Mon ikke gæsterne ville være kommet alligevel?

- Men hvis man vil lave en sommerpakke, skal man gøre det for alle i branchen. Det er problematisk, når det kun er nogle, der bliver tilgodeset, og der dermed bliver skabt konkurrenceforvridning, fastslår Henrik Nielsen.

Regeringens sommerpakker gælder fra 27. juni til og med 9. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce