Annonce
Randers

Frede blev bortført foran Fakta i Dytmærsken - nu er han hjemme igen

Tak for alle jeres delinger og bekymrede beskeder. Lige nu bruger jeg tiden på at sidde og kysse og kramme på Frede, skriver Camilla-Julie Skov Hansen på Facebook. Privatfoto
Camilla-Julie Skov Hansen advarer byens hundeejere mod at efterlade deres kæledyr foran byens supermarkeder. De risikerer at blive stjålet. Søndag aften blev hendes hund Frede bortført foran Fakta i Dytmærsken.

Randers: "Stil ikke jeres hunde uden for butikker!!! De bliver stjålet!"

Sådan lyder advarslen på Facebook fra Camilla-Julie Skov Hansen, der søndag aften var udsat for den ubehagelige oplevelse, at hendes hund Frede på fem år blev bortført foran Fakta i Dytmærsken, mens hendes kæreste var inde at købe ind.

Lykkeligvis fik historien en happy ending, da Camilla blev genforenet med sin hund, men inden det kom så vidt, forløb en dramatisk time til halvanden, hvor ingen vidste, hvor Frede befandt sig.

Annonce

Hunden i en plasticpose

Camilla fortæller, at mens hun selv var ude at spille tennis, skulle hendes kæreste Jesper gøre et hurtigt indkøb i Fakta.

- Han går egentlig bare direkte ind til kassen, og da han gør det, er der nogle piger, der løber ind i butikken og råber, at der er nogen, der løber med hunden, fortæller Camilla-Julie Skov Hansen.

To drenge, som Camilla beskriver som udlændinge i alderen 18-19 år, har puttet hunden i en plasticpose og løber i retning af Slotspladsen. Kæresten Jesper sprinter efter dem, men når ikke at indhente dem.

Annonce

En time i taxa

I stedet får han kontakt til to mænd, som vurderes til at være 28-35 år, ligeledes udlændinge, som giver udtryk for, at de vidst nok ved, hvem der har taget hunden.


Han virker til at være sig selv, og at der ikke er sket yderligere med ham. Jeg har ikke sovet så godt, fordi jeg lige ville være obs på, om de havde givet ham et eller andet. Jeg synes, det er mere ubehageligt, at han er blevet puttet ned i en plasticpose.

Camilla-Julie Skov Hansen


Jesper og de to udlændinge hopper ind i taxa og kører rundt i byen for at finde hunden og de to gerningsmænd. Jesper er lige flyttet til Randers fra København og kender ikke byen særlig godt. Han vurderer, at taxaen bevæger sig rundt i byen en times tid. De er rundt forskellige steder og kommer på et tidspunkt til en opgang, hvor mændene opsøger de formodede bortførere i en lejlighed.

Annonce

Truet af bortførerne

De vender tilbage og meddeler, at der ikke er tale om den samme hund, og taxaen kører videre.

- Men de kommer så tilbage, fordi min kæreste får dem overtalt til at udlevere ham til sidst, men han bliver også truet med, at han ikke må melde det bagefter. Vi havde selvfølgelig ringet til politiet, men var blevet tvunget til at afmelde den efterlysning, fordi de ville ikke udlevere ham, hvis der var en anmeldelse i gang. Det ringer vi så og afmelder, fordi vi ikke tør tage chancer. Det er selvfølgelig hunden, der er vigtigst. Han bliver så truet med, at hvis han melder det bagefter, så har de hans telefonnummer, og så finder de ham, fortæller Camilla-Julie Skov Hansen.

Annonce

Ligeglade og iskolde

Hun er overbevist om, at bortførerne var ude på at sælge hunden videre, fordi Jesper er blevet spurgt om, hvad hunden er værd, og hvor meget man kan sælge sådan en hund for.

- Frede er fem år og en meget lille hund. De har muligvis troet, at han var en hvalp. Jeg ville betale alt for at få ham tilbage. Men de tænker jo ikke over det. De er fuldstændig ligeglade og iskolde over for, at hunden er vores baby, siger Camilla-Julie Skov Hansen.

Annonce

Gode råd på Facebook

Historien om den bortførte Frede satte søndag aften sindene i kog på Facebook og medførte et hav af sympatitilkendegivelser, gode råd og lønlige håb om, at den lille hund snart kom hjem til sin ejer. Over 1000 personer delte opslaget.

- Jeg er meget rørt over, at der er så mange på Facebook, der har delt det og hjulpet. Folk er virkelig gode til at hjælpe, når man har brug for det, fortæller Camilla-Julie Skov Hansen, der også roser de piger, som stod sammen Camilla og hendes forældre og ventede på nyt om den bortførte hund foran Fakta i Dytmærsken søndag, mens kæresten Jesper ledte efter hunden.

Annonce

Helt upåvirket

Nu er Frede, der er af racen pomeranier, lykkeligt genforenet med sin ejer.

- Han virker helt upåvirket. Jeg tror, at de har passet fint på ham. Han virker til at være sig selv, og at der ikke er sket yderligere med ham. Jeg har ikke sovet så godt, fordi jeg lige ville være obs på, om de havde givet ham et eller andet. Man ved jo aldrig. Jeg synes, det er mere ubehageligt, at han er blevet puttet ned i en plasticpose. Det er fuldstændig vanvittigt, siger Camilla-Julie Skov Hansen.

Hun ved ikke, hvor hendes kæreste Jesper fik Frede tilbage, men hun mener, at der var tale om et sted i midtbyen.

Annonce

Intet mønster

Avisen har kontaktet Østjylland Politi, der bekræfter at have modtaget en anmeldelse søndag aften.

Pressekontakt Jakob Christiansen fortæller, at Østjyllands Politi har oplevet enkelte tilfælde af hundekidnapninger i Østjylland, men at det ikke er sket i et større omfang.

- Vi ser ikke noget mønster i det. Men hvis nogen oplever, at deres hund bliver bortført, vil vi selvfølgelig gerne have, at det bliver anmeldt. Ellers kan vi ikke gøre noget ved det, siger Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce