Annonce
Randers

Frisk fisk går som varmt brød i disse dage

Godt nok er der flere meter mellem kunderne i køen. Men den fylder godt i landskabet og viser at fiskehandler Telling har travlt op til påske. Foto: Anne Myrup Pedersen
Alt tyder på, at der kommer fisk i alle afskygninger på påskebordet i Randers og omegn. I hvert fald, hvis man skal dømme efter køens længde hos fiskehandler Telling på havnen i Randers.
Annonce

Randers: Fisk af alle slags. Og mere til. Det bliver der købt i disse dage hos fiskerhandler Telling på Randers Havn. Køen var onsdag lang og strakte sig helt hen til Randers Street Foods bygning.

Onsdag var der flere meter mellem kunderne, som var gode til at holde afstand. Der måtte kun være én kunde i butikken ad gangen. Den lange kø gjorde det synligt, at der var kunder til fiskebutikken, og på social medier var der flere, som gjorde sig morsomme på den bekostning, med at lægge billeder op af køen og konstatere, at der var "folke-Telling".

Kunderne tog tålmodigheden med på indkøb og affandt sig fint med den nye kø-kultur, som er blevet en realitet i coronatiderne.

- Folk tager det pænt. De står udenfor og overholder reglen med kun at komme én kommer ind ad gangen. Og herinde står vi også med stort mellemrum og taler med hinanden. Jeg synes, de tager det fint, lød det fra den travle fiskemand, Bent Telling.

Han havde så travlt med at ekspedere, at han ikke kunne tale i telefon med avisen. Ville avisen have et interview, måtte den komme til ham. Heldigvis var der kun fem i køen, da avisen stillede sig op for at tale med fiskehandleren, og ingen mukkede over ventetiden i solen, mens en let brise friskede de ventende op.

Annonce

Der er rift om alt

Dét, der blev langet over disken i hvide plastikposer, var - alt.

- Jamen, det er lidt af det hele. Fiskefiletter, jomfruhummer, varmtrøget laks, koldtrøget laks, sild, hamburgerryg, bacon, pølser. Alt til påskebordet, fortalte Bent Telling, der som altid havde sit gode humør med på arbejde. Det betød, at der er var en frisk bemærkning med til kunderne - helt uden beregning.

Coronakrisen mærker han ikke så meget til i forretningen.

- Kun til middag, hvor der plejer at være flere, der køber frokosten her. Men der er ikke så mange nu. Men her til højtiderne går det som det plejer. Folk kommer langvejs fra, og her er næsten altid travlt, sagde Bent Telling.

Han tilføjede, at han synes, at det er godt, at folk bakker op om hans forretning, men er til gengæld trist over skæbnen hos naboen, Randers Street Food.

- Det er godt nok synd for dem, at holde åbent i 14 dage og så blive lukket ned. Uden at vide, hvornår de kan få lov at åbne igen. Det er en træls situation, sagde fiskemanden på havnen, der hele tiden har været tilfreds med at få endnu mere liv på havnen.

- Som jeg hele tiden har sagt, de skal være glade for at jeg er her, for så er der folk her også, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fire færdselssager i Randers

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce