Annonce
Randers

Gittes madskriverier blev en simrende succes

Bibliotekar Gitte Mohr Hansen er madnørd og har på fem år banket en madblog op, som besøges af 7000 dagligt. Foto: Lars Rasborg

Hendes madblog »Noget i ovnen hos Bagenørden« har på månedsbasis 250.000 besøgende inde i det virtuelle køkken-værksted. Gitte Mohr Hansen har ramt et koncept, som rigtig mange mennesker kan identificere sig med, nemlig enkel mad svøbt ind i sommerhuslykke og andre positive iagttagelser i dagligdagen.

Annonce
Til hverdag arbejder hun som bibliotekar på Randers Bibliotek, hvor hun dagligt tjekker ind i afdelingen Team Viden.
Men i sin fritid går hun amok i køkkenet og på sin madblog - »Noget i ovnen hos Bagenørden« på adressen nogetiovnen.dk - hvor hun beredvilligt fortæller om køkkenlivets lyksaligheder.
Gitte Mohr Hansen er nemlig i løbet af små fem år blevet en særdeles kendt madblogger med eget virtuelt køkkenunivers, der månedligt besøges af 250.000 læsere. Og svimlende højt bliver tallet, når vi tæller visninger. For på en god måned har hun såmænd 700.000 visninger.
Hertil skal lægges de 10.000 Gitte-følgere på Facebook. Så jo. Gitte er kendt i madkredse.
Når hun sådan lige skal tænke sig om, kan hun heller ikke forstå, at de få følgere er blevet til mange tusinde.
»Lidt underligt, at min hobby interesserer så mange mennesker. Det havde jeg bestemt ikke regnet med, da jeg lavede min hjemmeside,« erkender Gitte Hansen, der naturligvis er glad for den trofaste skare, som dagligt følger hendes gøren og laden.
Annonce

Garneret med holdninger

Hun er typen, der gerne har mange jern i ilden. Og så har hun passion for mad og for at skrive. Så madbloggen blev en ideel løsning for den formidlings-søgende bibliotekar.
For det er nemlig ikke kun opskrifter på kylling i karry og på nemme kager i ovnen, der optræder på bloggen. Madnørden, der er direktør i eget hus, har nemlig også holdninger og oplevelser, som hun gerne deler med andre.
»Jeg smider aldrig mad ud og går meget op i at undgå madspild. Jeg kan også finde på at skrive om flygtninge, hvis der er emner i dagens strøm af nyheder, som trænger sig på med min personlige holdning,« siger Gitte Hansen, der bor med mand og to børn på 17 og 20 år i Haslund.
Annonce

Inspiration på cyklen

Hun cykler til og fra arbejde. Og turen ud og hjem fostrer da også mange gange gode ideer til madbloggen.
Forleden, da dronning Margrethe var på officielt besøg i Favrskov Kommune, hørte hun på vej hjem i radioen, at nogle kvinder i forbindelse med majestætens besøg havde bagt citronspecier og kokosmakroner.
Så naturligvis skulle hun hjem og bage. Det kunne ikke være anderledes.
Det er også hendes erfaring, at almenmenneskelige emner interesserer. Så da hun skrev om sin sorg, da familiens hund døde for et års tid siden, fik hun rigtig mange reaktioner.
»Søde og venlige hilsner fra mennesker, der havde stået i samme situation.«
Yderst sjældent modtager hun ubehøvlede og ondskabsfulde kommentarer. Måske fordi hun selv har fundet en balance i sine skriverier, og fordi hun skriver med samme venlighed, som hun møder folk med i den fysiske verden.
Hun udleverer ikke nogen. Skriver ikke grimt om nogen, men er ikke bange for at skrive om sine personlige ups and downs.
»Jeg skal ikke provokere eller sætte tingene på spidsen. Men lige som med min mad vil jeg gerne prøve at gøre det enkelt og godt,« siger hun.
Annonce

Livsfortælling

Madopskrifterne, som der foreløbig er 1300 af på bloggen, har udviklet sig til en hverdagsfortælling fra Gittes liv, der denne sommer især har været fyldt op af lykken ved at blive sommerhusejer.
Hun skriver overbevisende om sin sommerhus-lykke og -glæde. Om det enkle liv i naturen tæt på skov og strand. Og hun lægger billeder ud af den nye Kallehundens liv og færden.
Det enkle liv med glæder og sorger og mad som det naturlige midtpunkt er emner, som folk gerne vil læse om.
Og når man spørger hende, hvorfor hendes madblog er blevet så stor en succes, svarer hun:
»Jeg tror, det er fordi, jeg ikke har valgt at skrive for et bestemt segment. Jeg taler til mennesket - ikke et segment«, siger hun.
Hun pointerer også, at hun ikke fører nogen hellig madmission eller føler sig kaldet til en politisk korrekt holdning til mad.
Derfor blev hun også overasket over en reaktion fra en læser, der følte sig frustreret over, at madbloggeren kunne finde på at smide en gang pulverkartoffelmos over sin kødpie.
Annonce

Noget i ovnen

»Den pågældende mente, jeg skulle skrælle mine kartofler og selv lave mosen. Men i en travl hverdag må man gribe til den lette løsning,« siger hun og erkender, at livet er for kort til hindbærsnitter og komplicerede retter.
Hun siger også, at hun har et antiautoritært forhold til opskrifter i almindelighed og tilhører kategorien af kokke, der anser opskrifter som variationer over et tema.
Derfor laver hun mad efter, hvad hun har i køleskabet. Hvorfor gøre livet kompliceret, når det kan gøres nemt. Derimod vil hun gerne vise sin glæde ved at lave mad. Ved at bage. Ved at have noget i ovnen.
Og det har foreløbig givet hende tusindvis af venner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce