Annonce
Randers

Googles storstilede solcellepark-planer vækker undren i Randers

Billedet her er fra en solcellepark ved Oksbøl nord for Esbjerg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fredagens nyhed om, at Google planlægger at etablere solcelleparker, der skal være i drift i løbet af sommeren 2020 i henholdsvis Randers og Norddjurs kommuner, vækker undren i Randers.

Randers: Datagiganten Google offentliggjorde fredag formiddag nyheden om, at man går massivt ind i investeringer i vedvarende energi i Danmark. For at opveje elforbruget i sit nye datacenter i Fredericia vil Google derfor etablere fem store solcelleparker i blandt andre Randers og Norddjurs kommuner .

Men i Randers Kommune kommer nyheden som lidt af en overraskelse for miljø- og teknikudvalgets formand, Frank Nørgaard (DF).

Han kender nemlig intet til Googles solcelleplaner ved Gimming. Ja, faktisk har han overhovedet ikke hørt om, at nogen skulle være kommet med en forespørgsel om etableringen af et solcelleanlæg i det pågældende område.

- Det er en information, der er helt ny for mig. Vi har ganske vist fået nogle henvendelser fra folk, som gerne vil etablere solcelleanlæg i Randers Kommune. Men ingen af de forespørgsler er nået så langt, som der her lægges op til. Og desuden mindes jeg da slet ikke, at nogle af dem skulle have Gimming for øje, siger udvalgsformanden.

Annonce

Hælder til nej tak

Skulle der alligevel vise sig at være hold i de store armbevægelser og udmeldinger fra Google og virksomheden Better Energy, der har fået til opgave at opføre de tre af solcelleparkerne i henholdsvis Næstved, Randers og Norddjurs Kommune, så skal de ikke forvente, at det får Frank Nørgaard til at falde bagover i stolen af benovelse.

- Nu mangler jeg jo på alle måder en beskrivelse af, hvad det er, de vil. Men min første tanke er, at jeg ikke er voldsomt positivt indstillet over for et Google-ejet solcelleanlæg ved Gimming. Google er jo altid ensbetydende med noget stort, og hvis vi skal have hele oplandet omkring den landsby plastret til med solceller, så siger jeg nej tak. Og hvis de tror, at vi bare klapper hælene sammen, fordi de kommer og siger, at de vil lave en hel masse her, så tager de fejl, fastslår DF’eren.

Frank Nørgaard vil nu tage fat i forvaltningen i Randers Kommune for at blive klogere på, hvad der måtte være op og ned i sagen.

- Jeg er ikke sikker på, at det kommer til at gå helt så let, som det fremgår i den pressemeddelelse, som Google har sendt ud. De har i hvert fald ikke henvendt sig på en måde, så jeg har hørt noget om det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Brødebetynget dødsbilist i retten: Dårlig økonomi og problemer i familien førte til druk

Favrskov

Ny direktør i Favrskov

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Foredrag om identitetstyveri

Randers FC For abonnenter

Speciel testkamp venter Randers FC: Sådan stiller de op fra start

Annonce